reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

No to ja też się wpiszę.
To moja druga ciąża, ale już czuję że będzie inna. Po pierwsze, pierwsze dziecko urodziłam we Francji (masa komplikacji urzędniczo-administracyjnych, ale na końcu ok), a po drugie już czuję się inaczej. W pierwszej w 4 miesiącu, po całym miesiącu wymiotów, kupowałam spodnie ciążowe w rozmiarze 34 (wcześniej cieszyłam się jak weszłam w 36), a teraz mam wrażenie że już przytyłam. No i jeść mi się chce wszystko z wszystkim. A to dopiero 5 tydzień. Nienormalne?

Ogólnie dziwacznie myśleć o dziecku innym niż to, które już jest - do tej pory "mój synek" czy "moje dziecko" równało się automatycznie osobie synka, a tu trzeba tak myśleć o jakimś innym, niewyobrażonym na razie za bardzo. Tego się nie spodziewałam.

No i korci mnie żeby wszystkim już powiedzieć, ale mąż się na razie nie chce zdradzać. Może i racja, zachować naszą tajemnicę jeszcze przez chwilę?

Pozdrawiam wszystkie styczniówki, ja już styczniówką jestem po raz drugi - brrr, znów spacery z noworodkiem po mrozie... czy nie mogłoby być tak, żeby wszystkie dzieci się na wiosnę rodziły? posiedziałby człowiek w parku z wózkiem...

reklama
witajcie mala zuzi i aga bb!!!!!:-)

Ogólnie dziwacznie myśleć o dziecku innym niż to, które już jest - do tej pory "mój synek" czy "moje dziecko" równało się automatycznie osobie synka, a tu trzeba tak myśleć o jakimś innym, niewyobrażonym na razie za bardzo. Tego się nie spodziewałam.

...

mam na razie dokładnie takie same myśli....
pewnie się to zmieni jak zacznę czuć ruchy dziecka no i jak się urodzi :-)

p.s. jak się dokładnie nazywa to badania "beta"?
chyba mi tego nie zaznaczyli w badaniach ogólnych, bo jkoś nie widzę..

dziewczyny cudowny czas przed wami życze pięknych chwil bo te najpiękniejsze jeszcze przed Wami :) tak was poczytuję bo sama nie dawno jeszcze byłam w brzuszkiem a teraz maluszek leży obok zapatrzony w lampę :)

Hej dziewczyny,
dołączę do Was bo wygląda na to, ze będę styczniowa mamą, jeśli tylko wszystko pójdzie zgodnie z planem.
Jestem chyba w 5 tc i 5 dniu i umieram wprost z niepokoju przed pierwszym usg, które będzie dopiero za tydzień :/

Na razie miałam robioną betę 2 razy w zeszłym tygodniu- 156 i 277, czyli wzrost prawidłowy, ale wydaje mi się, że jakaś niska jest ogólnie :/

Nie mam żadnych objawów, bolały mnie sutki, ale dzis nie bolą, więc jestem cała w stresie.

Pozdrawiam wszystkie styczniówki
kochan niemusisz wszystkiego czuc napewno wszystko jest ok ja nieczulam kompletnie nic czasem mdlosci a czasem nie zalezy od dnia
No to ja też się wpiszę.
To moja druga ciąża, ale już czuję że będzie inna. Po pierwsze, pierwsze dziecko urodziłam we Francji (masa komplikacji urzędniczo-administracyjnych, ale na końcu ok), a po drugie już czuję się inaczej. W pierwszej w 4 miesiącu, po całym miesiącu wymiotów, kupowałam spodnie ciążowe w rozmiarze 34 (wcześniej cieszyłam się jak weszłam w 36), a teraz mam wrażenie że już przytyłam. No i jeść mi się chce wszystko z wszystkim. A to dopiero 5 tydzień. Nienormalne?

No i korci mnie żeby wszystkim już powiedzieć, ale mąż się na razie nie chce zdradzać. Może i racja, zachować naszą tajemnicę jeszcze przez chwilę?

Pozdrawiam wszystkie styczniówki, ja już styczniówką jestem po raz drugi - brrr, znów spacery z noworodkiem po mrozie... czy nie mogłoby być tak, żeby wszystkie dzieci się na wiosnę rodziły? posiedziałby człowiek w parku z wózkiem...

witajcie mala zuzi i aga bb!!!!!:-)

mam na razie dokładnie takie same myśli....
pewnie się to zmieni jak zacznę czuć ruchy dziecka no i jak się urodzi :-)

p.s. jak się dokładnie nazywa to badania "beta"?
chyba mi tego nie zaznaczyli w badaniach ogólnych, bo jkoś nie widzę..
ja tez czuje ze bedzie wszystko inaczej juz jest bo mam zupelnie inne smaki niz w 1 ciazy i 1 dziedcko urodzilam w sierpniu w upaly a teraz termin na styczen zima wiec zupelnie inaczej i wiem ze napewno bedzie mialo inne zachowania niz corka wiec zobaczymy to tak jakbym byla w ciazy 1 raz mimo ze juz bylam ale ta ciaza napewno bedzie inna

Hej dziewczyny,
dołączę do Was bo wygląda na to, ze będę styczniowa mamą, jeśli tylko wszystko pójdzie zgodnie z planem.
Jestem chyba w 5 tc i 5 dniu i umieram wprost z niepokoju przed pierwszym usg, które będzie dopiero za tydzień :/

Na razie miałam robioną betę 2 razy w zeszłym tygodniu- 156 i 277, czyli wzrost prawidłowy, ale wydaje mi się, że jakaś niska jest ogólnie :/

Nie mam żadnych objawów, bolały mnie sutki, ale dzis nie bolą, więc jestem cała w stresie.

Pozdrawiam wszystkie styczniówki
Kurcze coś mi nie pasuje, skoro mówisz, że robiłaś bete i wyszły ci 156 i 277 i że to 5 tydzień 5 dzień, a mi wyszła beta 5652 to ja chyba nie jestem jednak w 5 tygodniu jak pisała wcześniej jakaś z dziewczyn tylko conajmniej w 6 albo 7. Nie moge sie dodzwonic do mojego gina, ma wyłączony telefon. Chyba pójdę w przyszłym tygodniu do przychodni na NFZ i będę tak długo czekała, az mnie przyjmą.

Cześć dziewczyny:-)

jak wam mija wieczorek??
ja dzis byłam robic wszytskie badania zalecone przez gin...jutro chyba wyniki:-)licze że wszytsko będzie dobrze.
Ja nie robiłam bety, czekam na pierwsze usg chociaz teraz moze troche zaluje ze jej nie zrobilam bo pewnie bylabym spokojniejsza jakbym zobaczyla prawidłowy przyrost.

Ostatnia edycja:
żabka - jak tam Twoja noga? zeszła opuchlizna czy musiałaś iść jeszcze do lekarza?

ja juz ide się kąpać i spać, potwornie chce mi się spać.... :-/

Cześć dziewczyny:-)

jak wam mija wieczorek??
ja dzis byłam robic wszytskie badania zalecone przez gin...jutro chyba wyniki:-)licze że wszytsko będzie dobrze.
Ja nie robiłam bety, czekam na pierwsze usg chociaz teraz moze troche zaluje ze jej nie zrobilam bo pewnie bylabym spokojniejsza jakbym zobaczyla prawidłowy przyrost.
Dzis czuje sie srednio. Mdlosci troche dokuczają. I boli mnie podbrzusze jak na okres:-( martwi mnie to:-( czy któras z was też ma takie bóle??
Przepraszam ze pisze w tym watku a nie o dolegliwosciach ale jakos tak tutaj mi sie lepiej rozpisalo:-)
Nie martw się o te bóle podbrzusza, to macica się rozciąga, żeby maluszek miał więcej miejsca :) Mnie mdlości już tez trochę zaczynaja dokuczać, ale na razie się trzymam, bo w pierwszej ciąży wymiotowałam jak kot :)

yra245 - właśnie zauważyłam, że urodziłaś dokładnie tego samego dnia co ja tylko rok później :-D mój synek tez jest z 11 marca

reklama
Dziewczyny opisałam juz moj ból podbrzusza w odpowiednim watku. Przepraszam za zamieszanie.

Zielona wlaśnie tez tak sie uspokajam ze to macicia sie rozciaga...

Do góry