reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Fotke kostek bulionowych zrobie jutro i wstawie. Kupilam je w sklepie z ekologiczna zywnoscia. W paczce jest 6 kostek, pewnie do zupy bede wrzucala tylko cwiartke kostki (powinno starczyc).
Batoniku wiem co to oznacza bolesne zabkowanie, bo u nas byla tragedia, chodzilismy z mezem na rzesach, bo w dzien jakos dawalo rade, a w nocy to istny szal. Dawalam camilie i viburcol (raczej regularnie bo homeopatie daje sie regularnie by dzialala). Czytalam dzis w gazecie dziecku ze mozna podawac codziennie na noc (jak w nocy kiepsko) raz dziennie (ale tylko raz dziennie przez dlugi okres nie psuje zdrowia) to moze troche pomoze. Narazie sie ciesze puki co i mam nadzieje ze tak dalej bedzie :) A co tam z Blanka bylo ze nie miala apetytu, a Ciebie dlaczego mulilo??
Klaudia komputer naprawiony??
Milego wieczorka
papapap, do juterka

reklama
Hej!
My trening czystości też odkładamy na lato, a co z tego wyjdzie, to się okaże...:-)

Co do ząbkowania, to u nas też 4 (wszystkie cztery!)wyszły praktycznie bezobjawowo, zaglądam pewnego dnia do buziaka a tam wszystkie czwórki wyrżnięte i to nie wiadomo kiedy, byłam taka zdziwiona że szok, tym bardziej że u nas wszystkie górne wychodziły w ogromnych męczarniach, a słyszałam że trzonowce wychodzą jeszcze ciężej.

U nas dziś pogoda ładna, czekamy tylko na moją siostrzenice, bo ma przyjechać i ruszamy na spacer...
Miłego dzionka

No Helloł BB-ciotki

... Nikola ... mnie muliło, tzn. spać mi się chciało okropnie:-D broń Boże z innego powodu :no: a Blance od tygodnia wychodzą dolne 4 i nic nie chce za bardzo jeść, dodatkowo od soboty w nocy wymiotowała wszystkim czym zjadła, teraz od poniedziałku jest nieznaczna poprawa ;-)

... co do przepisu to żadna filozofia, gotuję wywar warzywny na udku lub piersi z kurczaka, razem z warzywkami startymi na tarce na grubych oczkach, na masełku podsmażam rozmrożony szpinak horteksu ale nie liście tylko miazgę, dodaję ząbek czosnku i opruszam mąką, potem wrzucam do wywarku i gotowe :-p ja dodatkowo zawsze Blani podaję do szpinakowej jajo ugotowane na twardo w kosteczkę, Kluska się zajada ;-)

Tak te kostki sa bez glutaminianu - inaczej bym nie kupowala! A sadzicie ze kobieta karmiaca moze jesc zupki na takiej kostce??? Bo moja siostra wlasnie urodzila Synka (poltorej godziny tylko!!!!-szczesciara).
Gabi (tfu tfu tfu tfu) ladnie nam spi, wstaje o 7.30-8.00 :) kladzie sie spac o 21. NIE NARZEKAM narazie :D
A pogoda :( az sie nie chce wychodzic, wietrznie, pada, do d....
Milego dzionka

reklama
A wiesz ze te nie wiem. Musisz sprawdzic na opakowaniu co jest napisane w skladzie. Bo w tych kostkach ktore mam wyraznie sa zaznaczone skladniki (ze jest sol morska, pietruszka, drozdze itd itp, bez zadnych innych chemicznych skladnikow) - musisz dobrze spojrzec :) Ja dzis bede w realu to sie przyjze tym bulionetkom :)

Do góry