reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Blondi własnie oglądałam zdjęcia Twojego Maciusia na aguagu i nasze dzieciaczki mają taką sama zabawkę do wanny...ta co sie przyczepia i taki sam chodzik z tym ze nadzia ma rózowy:) ideantyczne...

reklama
każdy ma inne odczucia :tak:
a ja pisze o wyjątkach hehe
ja aż się poryczałam normalnie....
bo są zdolniachy co biegają jak mają 8 miesięcy, wtedy u mnie zamiast radości byłby najpierw szok , czy nie za wcześnie, ale to moje indywidualne odczucie

wróciłam z grupki i prócz bólu kręgosłupa przyniosłam same miłe emocje i bogatsza znowu o coś :tak:;-)

Witam:-) a mi się wydaje, że dla każdego rodzica, bez względu na wiek dziecka, osiągnięcia tak samo cieszą. Podobnie jak Klaudia martwiłam się,że Misiek choć najstarszy jeszcze nie chodzi a inne dzieci śmigają (Blondi a przez Maciusia to normalnie miałam hopsla,że z Misiem coś nie tego;-) ). Ale jak już zaczął to cieszyłam się jak małe dziecko i na pewno cieszyłabym się tak samo jakby zaczął chodzić wcześniej. Chyba najważniejsze jest to czego się nauczyłam dzięki bb, nie porównywać już dzieciaczków do siebie. Cieszę się z osiągnięć każdego z naszych styczniaczków, a to czy Misiek już to robi czy też nie nie spędza mi snu z powiek;-) Dziś np moje dziecię porwało tacie śrubokręt (na szczęście z silikonową osłonką) i dokręcał śrubki w swoim aucie, dokładnie wiedział gdzie to należy robić. I cieszyłam się dokładnie tak samo mocno jak z pierwszych kroczków.
Oj chyba znowu napisałam tzw "masło maslane", ale mam nadzieję,że sens moich słów jest choć troszkę zrozumiały;-)

Hej dziewczynki. To prawda, kazdy dzidzius w swoim tempie indywidualnym sie rozwija. A prawda, pierwsze kroki robia wrazenie :) Gabrysi wyszla kolejna czworka (gorna lewa) no dzis noc byla niespokojna i juz wtedy wiedzielismy ze kolejny zabek bedzie :) Gabrysia juz jest coraz fajniejsza, coraz lepiej mi sie z nia komunikuje. Umie odpowiadac na najprostrze pyttania (tak lub nie), papuguje nas. Zmienila dwie drzemki na jedna (czasami jej wsytarczy godzina snu w ciagu dnia). Chodzi spac o 21 i wstaje o 8 rano :) Pogada no coz szkoda ze sie popsula :( maialam nadzieje ze na swieta bedzie cieplo a tu taki klops:( Pozdrwowionka

Witam, u nas ładnie dzisiaj :tak:
Michaś był u fryzjera, dał się bardzo ładnie obciąć :szok:, wygląda teraz szałowo :-D;-)

Śpi akurat a ja sprzątam, byliśmy u koleżanki co ma prawie 3 letniego Dominika , a popołudniu ma wpaść inna koleżanka co ma 8 miesięcznego Dominika:tak:

Nie wiem co u nas taki szał na to imię :-)

Witam się bo dawno się tu nie odzywałam. Dominik też chodzi już odkąd ma 11 miesięcy i pamiętam, że byłam z niego bardzo dumna. Ale myślę, że jak człowiek czeka na te pierwsze kroki czy inne umiejętności dziecka dłużej na pewno nie jest mniej dumny a wręcz przeciwnie. Ja tak czekam na moment kiedy moje dziecko zacznie wreszcie komunikować się ze mną zrozumiale w sposób werbalny bo na razie to jest strasznym gadułą ale w sobie tylko wiadomym języku a komunikacja jest raczej niewerbalna typu wezmę mamę za rękę i zaprowadzę, postoję i pomarudzę przy pudełku to dostanę biszkopta, przyniosę kubek to dostanę pić itp.

Klaudia to chyba u Was taki wysyp tych Dominików bo w moim otoczeniu raczej nie spotykam się tak często z tym imieniem.

u nas to pełno Dominików :-D

mój mały też wiele rzeczy nie daje mi jasno do zrozumienia
myślę że to kwestia czasu,
jesteśmy na etapie pokazywania, a ja zgaduję co chce :tak:

U Was też tak ładnie? Pogoda u nas się znacznie poprawiła , słoneczko i brak wiatru , ufff
Jak nie wpadnie koleżanka to idziemy na rowerek, w końcu, Michał co idziemy na korytarz to chce rower :sorry2:
Teraz przynajmniej pogoda na to pozwala :tak:

Ja tez zycze wszystkiego najlepszego!!

i światecznie chciałam sie pochwalic pokoje skonczone!
dla porównania!
POKÓJ NADIi S6300424.jpg i terazDSCF7100.jpg

Pokój nasz S6300425.jpgDSCF7099.jpg

i widok od kuchni na ppokoje juz zamknięte:p
DSCF7101.jpg

reklama
Do góry