reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

totalny bezsens z tymi lekami refundowanymi :eek: my niesety teraz musimy się udać do alergologa co by Blani wykonać testy alergiczne, bo to że po prowokacji ma zmiany skórne to o niczym nie świadczy, może lekarz się mylić przecież :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: musi być czarno na białym napisane to wtedy NFZ nam zrefunduje Bebilon Pepti :angry::angry:

reklama
ja za receptę na miesiąc leków na padaczkę płaciłam 12zł a teraz już 40 zł bo się ryczałt zmienił na te nasze leki i płacimy więcej. A lekarka z 15 minut w książce leków szukała żeby nie było problemu w aptece a do tego te ich ksiazki mają sie co 2 miesiące zmieniać więc i te % ryczałtu będzie się zmieniał więc lekarz nawet nie ma okazji się tego nauczyć

ja za receptę na miesiąc leków na padaczkę płaciłam 12zł a teraz już 40 zł bo się ryczałt zmienił na te nasze leki i płacimy więcej. A lekarka z 15 minut w książce leków szukała żeby nie było problemu w aptece a do tego te ich ksiazki mają sie co 2 miesiące zmieniać więc i te % ryczałtu będzie się zmieniał więc lekarz nawet nie ma okazji się tego nauczyć

Cyrk normalnie!!!

A u nas ciągle coś się dzieje :)
Nicole ma w tym roku Przyjęcie więc cały Grudzień latałam na Roraty. Teraz mamy trochę spokoju bo Ksiądz z kolędą chodzi :)
Madzia się nudzi w zerówce bo czyta i pisze na poziomie klasy 2.

Tycjan nie ma zamiaru na razie chodzić, trochę przy pchaczu drepcze i za rączki ale niespecjalnie to lubi.
Za to kocha najbardziej na świecie swoją mamunię i na krok mnie nie puszcza. Dosłownie "trzyma się maminych spodni" - ponoć chłopcy tacy są. Typowy cycuś :) Ach jak ja go za to kocham :)

Ewcia moj Bartus tak samo...tylko sie rusze juz za mna idzie ( na kolanach) i podciaga sie spodni i sie trzyma i nie ma mowy zebysmy przebywali w innych pokojach:-) Slodziak moj maly:-)

Ewcia moj Bartus tak samo...tylko sie rusze juz za mna idzie ( na kolanach) i podciaga sie spodni i sie trzyma i nie ma mowy zebysmy przebywali w innych pokojach:-) Slodziak moj maly:-)

a wiecie ze moj Szymek od kilku dni zrobil sie tez taki mamisynek:sorry: wszedzie za mna... piszczy jak wychodze z pokoju a on np jest w lozeczku. Do tej pory mial tak z moim malzonem a teraz na mnie sie przerzucil:-)

Ewcia, Aniwar, Moncia pociesze Was, ze nie tylko Wasi synkowie tak maja, bo Alusia nawet jak jest noszona z samochodu przez m to piszczy i płacze, ze chce do mnie i za mna wszedzie chodzi nawet jak biore przysznic i myje naczynia, nie wspominajac o chodzeniu za mną do ubikacji.

Kurcze Batonik to ja nie wiem jak z tymi receptami na Bebilon Pepti jest. ja dostałam od pediatry w styczniu receptę i nie robiła problemów z wypisaniem i z realizacja w aptece też nie było problemów (mimo tej pieczątki na recepcie: Refundacja do decyzji NFZ) i jeszcze zapłaciłam za mleczko mniej niż na starym roku bo za puszkę 7,06 zł (apteka w e-leclerc). a Maryś też tylko na podstawie objawów skórnych miała stwierdzona skazę białkową.

Ale u nas nie wiem co się dzieje z Maryską bo od soboty nie dostaje żadnego nabiału (a dawałam jej wcześniej tylko jogurcik malucha i kilka razy danonki) a ciagle robi brzydkie kupy (w sensie luźne i do tego wczoraj była trochę śluzowata), bardzo często są zielone. oby nie odziedziczyła po mamusi celiakii. w czwartek mamy szczepienie wiec pogadam z pediatrą o badaniach w tym kierunku, i na potwierdzenie skazy białkowej tez.

aha, Batonik a na jakie badania dostaniecie skierowanie? bo chyba najpierw to się robi badanie z krwi na przeciwciała igE

Cześć Wam chłopcy są kochani hahah
mój czasem nawet się nie zorientuje że wychodzę

Współczuję Wam przepraw z receptami:-(
na pewno dużo nerwów to kosztuje...

ariska a jak Twoja Misia się ogólnie czuje?

Odezwę się potem, jak dam radę, mały włazi mi na kompa...
puszczę mu kolory i kształty

reklama
Do góry