reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

totalny bezsens z tymi lekami refundowanymi :eek: my niesety teraz musimy się udać do alergologa co by Blani wykonać testy alergiczne, bo to że po prowokacji ma zmiany skórne to o niczym nie świadczy, może lekarz się mylić przecież :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: musi być czarno na białym napisane to wtedy NFZ nam zrefunduje Bebilon Pepti :angry::angry:

reklama
ja za receptę na miesiąc leków na padaczkę płaciłam 12zł a teraz już 40 zł bo się ryczałt zmienił na te nasze leki i płacimy więcej. A lekarka z 15 minut w książce leków szukała żeby nie było problemu w aptece a do tego te ich ksiazki mają sie co 2 miesiące zmieniać więc i te % ryczałtu będzie się zmieniał więc lekarz nawet nie ma okazji się tego nauczyć

ja za receptę na miesiąc leków na padaczkę płaciłam 12zł a teraz już 40 zł bo się ryczałt zmienił na te nasze leki i płacimy więcej. A lekarka z 15 minut w książce leków szukała żeby nie było problemu w aptece a do tego te ich ksiazki mają sie co 2 miesiące zmieniać więc i te % ryczałtu będzie się zmieniał więc lekarz nawet nie ma okazji się tego nauczyć

Cyrk normalnie!!!

A u nas ciągle coś się dzieje :)
Nicole ma w tym roku Przyjęcie więc cały Grudzień latałam na Roraty. Teraz mamy trochę spokoju bo Ksiądz z kolędą chodzi :)
Madzia się nudzi w zerówce bo czyta i pisze na poziomie klasy 2.

Tycjan nie ma zamiaru na razie chodzić, trochę przy pchaczu drepcze i za rączki ale niespecjalnie to lubi.
Za to kocha najbardziej na świecie swoją mamunię i na krok mnie nie puszcza. Dosłownie "trzyma się maminych spodni" - ponoć chłopcy tacy są. Typowy cycuś :) Ach jak ja go za to kocham :)

Ewcia moj Bartus tak samo...tylko sie rusze juz za mna idzie ( na kolanach) i podciaga sie spodni i sie trzyma i nie ma mowy zebysmy przebywali w innych pokojach:-) Slodziak moj maly:-)

Ewcia moj Bartus tak samo...tylko sie rusze juz za mna idzie ( na kolanach) i podciaga sie spodni i sie trzyma i nie ma mowy zebysmy przebywali w innych pokojach:-) Slodziak moj maly:-)

a wiecie ze moj Szymek od kilku dni zrobil sie tez taki mamisynek:sorry: wszedzie za mna... piszczy jak wychodze z pokoju a on np jest w lozeczku. Do tej pory mial tak z moim malzonem a teraz na mnie sie przerzucil:-)

Ewcia, Aniwar, Moncia pociesze Was, ze nie tylko Wasi synkowie tak maja, bo Alusia nawet jak jest noszona z samochodu przez m to piszczy i płacze, ze chce do mnie i za mna wszedzie chodzi nawet jak biore przysznic i myje naczynia, nie wspominajac o chodzeniu za mną do ubikacji.

Kurcze Batonik to ja nie wiem jak z tymi receptami na Bebilon Pepti jest. ja dostałam od pediatry w styczniu receptę i nie robiła problemów z wypisaniem i z realizacja w aptece też nie było problemów (mimo tej pieczątki na recepcie: Refundacja do decyzji NFZ) i jeszcze zapłaciłam za mleczko mniej niż na starym roku bo za puszkę 7,06 zł (apteka w e-leclerc). a Maryś też tylko na podstawie objawów skórnych miała stwierdzona skazę białkową.

Ale u nas nie wiem co się dzieje z Maryską bo od soboty nie dostaje żadnego nabiału (a dawałam jej wcześniej tylko jogurcik malucha i kilka razy danonki) a ciagle robi brzydkie kupy (w sensie luźne i do tego wczoraj była trochę śluzowata), bardzo często są zielone. oby nie odziedziczyła po mamusi celiakii. w czwartek mamy szczepienie wiec pogadam z pediatrą o badaniach w tym kierunku, i na potwierdzenie skazy białkowej tez.

aha, Batonik a na jakie badania dostaniecie skierowanie? bo chyba najpierw to się robi badanie z krwi na przeciwciała igE

Cześć Wam chłopcy są kochani hahah
mój czasem nawet się nie zorientuje że wychodzę

Współczuję Wam przepraw z receptami:-(
na pewno dużo nerwów to kosztuje...

ariska a jak Twoja Misia się ogólnie czuje?

Odezwę się potem, jak dam radę, mały włazi mi na kompa...
puszczę mu kolory i kształty

reklama
Do góry