reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

Blondi wszystkiego najlepszego dla Maciusia:-) Popatrz jak ten czas leci, ja ciągle pamiętam dzień porodu a to już było tak dawno...rosną nam maluszki. Ciekawe, która z nas pierwsza usłyszy świadomie wypowiedziane i tak upragnione słowo "mama"

reklama
Blondi wszystkiego najlepszego dla Maciusia:-) Popatrz jak ten czas leci, ja ciągle pamiętam dzień porodu a to już było tak dawno...rosną nam maluszki. Ciekawe, która z nas pierwsza usłyszy świadomie wypowiedziane i tak upragnione słowo "mama"

Ja dziś usłyszałam. Najpierw było przez godzinę "baba,baba" i tak w kółko. A jak ją wzięłam na ręce to powiedziała "mama" Raczej zrobiła to nieświadomie ale powiedziała :-) Ach jak się cieszę.

Tośka "mama" mówi od dawna, teraz ma fazę "baba" na zmianę z "mama" :) Ale jak mówi mama, to patrzy na mnie i jak np. Robert ją tarmosi, to tak jęczy "mama", jakby mnie wołała na pomoc :D

A mój Kamil zaczął od mówienia tata a teraz też jest na etapie baba. Ja cały czas czekam aż zacznie mówić mama ale niestety jak na razie nic z tego bo to synuś tatusia jest.

u nas jest podobnie jak u Ciebie Farbka, mała gada po swojemu, poki co nie rozumiem :-(

a ja padam ze zmęczenia, ale dziś udało nam się dogadać ze znajomymi i we wtorek jedziemy nad morze. Znajomi jadą już jutro i mają poszukać czegoś dla nas :-) bo przy takiej pogodzie nie robiła wcześniej żadnej rezerwacji. Ciekawe jk będzie... już nie mogę się doczekać

Ostatnia edycja:
No to odetchnęłam z ulgą, bo ten mój Szkrab gada i to dużo, ale zupełnie nie zrozumiale, a ostatnio włączył do tego dziwne piski i krzyki, tak jakby modulował swój głos i sprawdzał jego skalę;-)

reklama
No i moja dzidzia kończy dziś 7 miesiecy. nawet nie wiem kiedy to zleciało. odkąd siedzi samodzielnie w ogóle nie chce leżeć na brzuchu. jak tylko próbuję ją położyc od razu jest płacz. troche sie martwie bo przeciez przez lezenie na brzuchu dziecko ćwiczy sie do raczkowania.

Do góry