reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

reklama
gdynianka - ja też myślę że wszystko będzie dobrze. Nasze dzieciątka tak szybko rosną i świetnie się rozwijają - więc jutro oczekujemy dobrych wieści. Moja Marii nie ma ani pół zęba i nawet się nie zapowiada - za to chapać uwielbia - odgryzie pół biszkopta, banana... jak jej włożę do buzi mały owoc to mlaska i mlaska. Zupki muszą być z konkretem - więc robię makaron z żółtka, albo ryż.
teraz mam towarzystwo w kuchni. Do niedawana nie wiedziała że można wyjść poza pokój - teraz śmiga po całym mieszkaniu, szarpie kabelki, podciąga się na szufladach i na mojej spódnicy. Wszędzie za mną polezie i stęka by ją wziąźć na ręce

witam sie i ja na moment:)
Moja Nadia w kółko powtarza gy gy gy by my :) masakra na wszystko co widzi to gy gy gy my :)
a wczoraj jak kolezanka moja do niej mówiła pa papapa to ona na to "pa"
....byłam w szoku... dziś kolej na mnie ja mam wypalanie nadżerki tak strasznie sie boje:(
jazde mam dzis 3 godziony o 11 mam busa do miasta bo jestem u tesciów...mała cały dzien zostanie z babcią bo ja wracam dzis o 20:)

idfe dodac new foty nadusi:0

Witam się z rana:-)
Ookatkaoo trzymam kciuki. Nie ma się czego bać kochana.
Damqelle to teraz musisz mieć oczy dookoła głowy:-)

Dziś ściągamy holtera. Misiek wygląda jak Tinky Winki z czerwoną torebeczką (w niej jest holter);-) ale dzielnie zniósł podłączanie i dość szybko zapomniał o kabelkach wystających mu spod bodziaka. Niestety na wynik trzeba czekać od 3 do 4 tygodni:szok:
Nasza służba zdrowia w ogóle jest biedna, bo mieli mu podłączyć taki mniejszy dziecięcy sprzęt, ale niestety nie działał i dostał normalny jak dla dorosłego
Wczoraj mogłam sobie odpuścić mycie podłóg, bo moje dziecko stwierdziło, że ją wyliże;-) robiłam obiad, mały siedział na kocyku i bawił się zabaweczkami a w pewnym momencie patrzę i oczom nie wierzę, z wielką namiętnością wylizywał kafel;-) I ciekawe, że po niektórych produktach żywieniowych od razu dostaje uczulenia, a po roztoczach absolutnie nic się nie dzieje hahaha

Wczoraj byłam cały dzień u rodziców, Maciej hasał na czworakach po trawie i o każde drzewo się podnosił i stał:) och ten mały urwis, ale jest z konca roku wiec musi nadrobić swoj rocznik, jak na razie idze mu wyśmienicie. Odnośnie słów wypowiedzianych przez Maćka to: "agu" jak miał 3 tygodnie mówił, natomiast "baba bebe" było jak miał 4 miesiące, teraz jest gaga, dada, i oczywiście krzyki piski i jego ulubiona literka AAAA oraz zaczyna mówić coś w stylu "nie" smiejemy się z mężem zawsze bo go pytamy a on : nie :) hehe

NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTÓW !!!

Ostatnia edycja:
weroniko czekamy na zdjęcia Emilki:)
no i na wieści jak się rozwija drugie maleństwo:) na kiedy masz termin??
mój Tosio mówi już mama,baba,dada, tata,nie (ulubione),dzidzia,jadzia(!) przynajmniej te idzie zrozumieć hehe

Moja Łobuzica raczej nie będzie raczkować, bo jak się ją położy na brzuchu, to się łapie czegoś i wstaje (jak nie ma czego to marudzi). jak się ją trzyma za rączki, to robi pojedyncze kroczki, a jak się złapie pod paszki, to biega i dokładnie kieruje, w którą stronę ją prowadzić. Nam teraz fajnie czas mija, bo chodzimy do parku, do piaskownicy. Obie z Klarcią zawieramy nowe znajomości i świetnie się bawimy :)

reklama
Do góry