reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

reklama
Ja raz próbowałam gotować słoiczki w gerbara i bobovity to mi w garze wybuchły te wieczka :)))

A w zamrażarce nie wybuchną te słoiczki???

dzięki dziewczyny ale niestety i tak nie obyło się bez lekarza bo miałam prawie 40 st. gorączki. Teraz już trochę mi lepiej ale i tak jestem strasznie słaba a jak na złość mąż na nocce a do mnie szwagierka przyszła bo sama boję się zostać z mała. idę brać leki i spać

Ariska pewnie lepiej smakuja, bo jednak te odmrażane to podchodza wodą, ale więcej babrania w wekowanie, bo nie ma takich słoiczków po przecierze.

Ja gotuję codzień świeżą zupkę, nie ma dużo zachodu, obieram 2 małe ziemniaczki, 2 małe marchewki, daję kilka różyczek brokuła, dorzucam natkę pietruszki i łyżkę masła, czasem dodam przetarte żółtko i tyle. Od poniedziałku zaczynam mięsko i rybkę dodawać na przemian. Samo przygotowanie to 15 min, potem godzinkę się gotuje, odstawiam do ostygnięcia, blenduje tuż przed podaniem tyle. A jak pójde do pracy gdzies w styczniu to Maciej już będzie jadł to co my:)

Zielona najlepiej zacznij sobie zbierać słoiczki z obiadów czy coś i zaraz się uzbiera ;-) moi rodzice mają z pól piwnicy. A moja zjada akurat cały taki słoiczek po przecierze.
Mi lepiej zrobić więcej słoiczków w kilku smakach i odgrzewać. Jak będą morele na ogrodzie to też narobię na zime żeby miała

A my się już nie bawimy w przygotowywanie specjalnych dań dla Młodej, je praktycznie wszystkie te zupy, co my, oprócz kwaśnych, typu ogórkowa czy żurek. I nie blenduję jej już niczego, rozdrabniam widelcem, bo woli sobie żuć dziąsełkami niż połykać papkę :)

Jeszcze prosimy o głosiki, Tosia spadła z 4 na 9 miejsce :( Brzuszki jak motylki

reklama
Do góry