reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

hej dziewczynki byłam wczoraj u ginekologa ciąża 7 tydzien ale oczywiście jak zawsze w moim przypadku zagrożóna krwiak za płodem o wielkości 3 cm więc jeśli będzie się wydalał pociągnie za sobą maluszka...lekarz mówi ze mam siedzieć na tyłku łatwo powiedzieć....przy mojej małej jest to niemożliwe..ale cóż bęzie co będzie jest przygotowana na to co złe i na to co dobre...pozdrawiam

reklama
Witajcie :)

Weronika trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Musi być :) Uważaj na siebie :) A nie ma kto ci pomóc przy małej???

Nulini głosik oddany. Ja nie pomogę w sprawie tabletek bo nie brałam takich :) A teraz mam wkładke i sie nie martwię tabsami :)

Weronika tym bardziej trzymamy kciuki za ciebie i twoją Fasolkę.

U nas hmmm już sama nie wiem, w nocy Misiek spał, ale obudził się z dusznością jak przy astmie. Podałam mu inhalatory i zaczął normalniej oddychać i kaszleć. Teraz siedzi w kojcu i krzyczy na zabawki... A do tego idą mu kolejne ząbki, a ma już sześć. Więc i za bardzo nie ma apetytu. Jeden plus tej choroby to fakt, że polubił soczki, bo jak do tej pory to tolerował dwa napoje mleko i herbatkę rumiankową, resztą pluł.

Witajcie!

Dziewczyny jak to jest z ząbkami...? Mały ma 3 i pół miesiąca, tak się ślini, że masakra, gryzie ciągle gryzaka, deneruwje się, krzyczy.
Czy to możliwe, że dziąsełka go już swędzą?
Można coś podac na te dziąsełka, jakiś żel, panadol? Włożyc gryzka do lodówki czy zamrażalki żeby przynieśc mu ulgę?

Proszę o poradę.

Miki niestety nie pomogę, moja mała ma 5miesięcy 2 tygodnie i ząbków brak, może teraz coś zaczyna się dziać bo znów wszystko strasznie pcha do buzki i inaczej się ślini ale pewna nie jestem

A mi w końcu udało się umówić na wizytę do dentysty a niie było to takie łatwe, bo jedna w ogole nie odbierała przez 2 dni telefonu, drugi ma terminy na wrzesień i nawet z bólem nic mi nie pomoże wczesniej i dopiero u trzeciej kobietki się udało. Jednak ta stwierdziła, że nic złego nie widzi, że mam ładne ząbki gorzej dziąsła i to może one mnie bolą, narazie mam płukać tylko buzię szałwią i obserwować. Dziwne bo jak byłam w ciązy (u innej babki)to miałam pruchnicę i chyba 2 zęby do zrobienia a teraz nic! wiecie może czy pruchnica sama się może cofnąć? Mówiłam o tym dziś dentystce a ta że naprawdę nic nie widzi a teraz ząb nadal boli chociaż już trochę mniej... może faktycznie o dziąsła

miki - tak bywa z tymi dziąsełkami. zęby mogą wyjść raz dwa - a mogą dopiero za kilka miesięcy. moja Rysia też już szuka zębów od kilku miesięcy i jeszcze nie znalazła. możesz kupić taką maść bobodent na dziąsełka, albo kulki homeopatyczne - przynoszą ulgę. przy starszej stosowałam kość z żeberka - he,he... ale to dla odważnych i szalonych matek metoda :-D
samantaa - to super że nie trzeba było rwać. a o dziąsła dbaj, bo ja przez nie straciłam zęby. polecam ci pastę elmex - chroniącą dziąsła to naprawdę dobra pasta

a mała jest na zmianę z babciami i jakoś leci. a mi służy poranne wstawanie i wyjście między ludzi:-D
weronika - trzymamy kciuki by dzidzia ładnie i zdrowo rosła.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry