reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

reklama
U nas Maryśka już od dwóch tygodni zmaga się z przeziębieniem. A to katar, a to kaszel. Ale w niedzielę dostała takiego okropnego kaszlu że bylismy u lekarza. Robimy jej dwa razy dziennie inhalacje i naprawdę pomaga. Te wszystkie syropki, kropelki do nosa nic nie pomagały. Po inhalacji jest o wiele lepiej. Też dziś byłyśmy na kontroli u pediatry. Marysia miała tez bardzo podwyższone leukocyty w moczu ale tez juz jest lepiej. Czekamy jeszcze na wyniki posiewu. Ale to już w poniedziałek. I znów do lekarza. Ostatnio bardzo dużo czasu spedzamy w przychodni, niestety :-(

ale się dziś narobiłam... cały dzień z mała a ona po spacerze taka jakaś marudna była że myślałam że nie ugotuję nawet obiadu, ale jakoś się udało.
W końcu zrobiłam sama zupkę dla niej i wyszło mi aż 6 słoiczków - chciałam je zawekować ale niestety nie wyszło! te soiczki po gerberach to jakieś "dziadostwo" - żaden się nie zakręcił, jak tylko po ugotowaniu zaczęłam przekręcać je wszystkie to się pootwierały i mało się nie poparzylam i przy okazji mam ręcznik do prania bo się powylewała zawartość. Masakra jakas!

Teraz mała śpi a ja jem kolecję i też idę się położyc.

kolorowych snów

ja wekuje w słoikach po przecierze pomidorowym. Te gerberowskie to możesz jedynie mrozić bo przez te gumki się nie zamykają zresztą tak jak wszystkie te dzieciowe bo próbowałam hipp, gerber, bobovita i rossman i to samo słoiki się odkręcają

Ariska a czy ja taką zupę mogę teraz zamrozić? tzn, zagotowałam ją już w tych słoiczkach i się otworzyła - nadaje się ona jeszcze czy mogę ją wyrzucić?

No pewnie że możesz zamrozić tylko poczekaj aż ostygnie. Nic jej sie nie stało po zagotowaniu, tylko zakrec te słoiczki dobrze. A dodałaś masełko lub oliwe z oliwek? (niepełna łyżeczka na 1 obiadek)

Mnie się zawsze Rossmannowe odkręcały (bo innych słoiczków nie używam), ale robiłam tak, że gotowałam bez nakrętek, później zakręcałam i szybko stawiałam na wieczku i nawet dawały radę :)

Z rańca prosimy o głosiki, bo Tośka spada w rankingu :( Brzuszki jak motylki

No pewnie że możesz zamrozić tylko poczekaj aż ostygnie. Nic jej sie nie stało po zagotowaniu, tylko zakrec te słoiczki dobrze. A dodałaś masełko lub oliwe z oliwek? (niepełna łyżeczka na 1 obiadek)
dodałam, zmiksowałam i idę je zamrozić. Teraz jak spojrzałam to 2 mają wciągniete wieczko więc chyba coś z tego wyszło:-)

dziewczyny co można brać na przyziębienie przy karmieniu piersią?
chyba coś mnie dopada, strasznie się czuję, dobrze że jest mąż to trochę zajmie się mała

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry