reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
katar? to nasz przyjaciel
mały ma non-stop już powoli do tego przywykłam...
szkoda,że Misior się męczy
biedne nasze dzieci są
nawet noska nie wydmuchają:-(

tak piszecie o powrotach do pracy...ja musze wrocic 8 sierpnia bo wtedy konczy mi sie moj urlop wypoczynkowy i nie moge pozwolic sobie na wychowawczy bo my samych oplat mamy miesiecznie 2500 zl. Z jednej pensji byloby nam ciezko wiec tak czy siak trzeba oddac Szymka w rece obcej niani:( I juz to przezywam... najgorsze ze ja jestem 11 godzin poza domem dzien w dzien i kurcze zatesknie sie za moim Ancymonkiem... a ile razy bede musiala wziac prace do domu...ech....szkoda pisac.
Zazdroszcze tym co moge sobie pozwolic na pozostanie w domu z maluchami.

Cześć kochane :)

Długo mnie nie było a w tej chwili pisze korzystając z neta w nowym domku ale po weekendzie wracamy jeszcze na te kilka dni do starego mieszkania i tam znowu będę bez dostępu do Was. Jak tylko zakończenie roku szkolnego zaliczymy to już wszystko sie unormuje.
Tyle u nas się dzieje, przeprowadzamy się, dziewczyny wycieczkują a Tycjano rośnie jak na drożdzach. Chce siadać gzub jeden. Właśnie śpi w sypialni. Za to absolutnie nie chce poznawać nowych smaków!!!
W zeszłym tygodniu na szczepieniu nie zapłakał nawet a 3 klucia miał, chyba przez tkankę tłuszczową. Zębów u nas na razie brak. Co do karmienia mlekiem z cycusia to laktator mi prawie urwał sutki, jeszcze się goją i jest całkowicie po karmieniu piersią.
Widzę, że już martwicie się powrotem do pracy. Ale mus to mus...

Byłam w galeryjce i wasze pociechy są rozkoszne :)
Też postaram się ogarnąć i jakieś ładne foto Tycka wstawię.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też niestety bardzo rzadko tu wpadam... u na s w sumie w porządku, Natalia wczoraj skończyła 4 miechy! waży 7,06kg :) niestety jest przeziębiona i katarek ma nawet większy niż wczoraj :(
Do pracy musze wrócić już w sierpniu, a kiedy dokładnie, to się okaże, jak pogadam z prezesem... ostatnio o niczym innym nie myślę, tylko, co zrobimy z Natalią, jak będę musiała wrócić, bo teściowej dziecka nie powierzę, bo się boję, teść zaczyna się migać... wyjdzie chyba na to, że dopóki M nie pracuje, to on będzie się zajmował, a jak dostanie robotę, to będzie kasa na nianię
weronika - trzymam mocno kciuki! mam nadzieję, że udało wam się zebrać potrzebną kaskę na zabieg i wszystko sie ułoży :) kiedy planujecie ten zabieg?
gdynianka - jeśli coś takiego by ci odpowiadało, to zawsze można popracować w Oriflame czy Avon, sama regulujesz sobie ilość pracy i czasu, jaki poświęcasz...
Dominika81 - za ile udało wam się umówić z tą nianią?
damqelle - jakoś jestem przekonana, że ty byś spokojnie wyżyła z robienia sesji zdjęciowych. Jeszcze wyślij zdjęcia na parę konkursów i jesteś ustawiona :)
Ewcia - Bogu dzięki, że się odezwałaś, bo już się martwiłyśmy... Gratulacje nowego domku! Super, że u was w porządku, choć szkoda, że ten laktator nie wypalił, bo tak ci zależało...

dobrej nocki wam życzę i słodkich snów :)

Witam, mam same dobre wieści:-)
BWczoraj sąsiadka poinformowała mnie,że mogę starać się o zasiłek rodzinny w trakcie urlopu wychowawczego oraz o zasiłek pielęgnacyjny (nie była pewna tej nazwy), ale obiecała w poniedziałek dowiedzieć się od swojej koleżanki, która z tego korzysta. Poza tym na fb odezwała się wczoraj wieczorem znajoma, która zainteresowana jest opieką nad jej 2,5 letnim synkiem od września, 3 razy w tygodniu i to u mnie w domu. Od września wprowadzają u niej dwuzmianowy system pracy i trzy razy w tygodniu nie będzie miała z nim co zrobić, mąż za granicą a przedszkola tylko do 17.
Na razie jestem ostrożną optymistką, ale powolutku zaczynam myśleć, że wszystko się ułoży:-)
Claudia napisałaś, że katarek to u was codzienność...a nie myślałaś o konsultacji z alergologiem? Mój Misiek jest już po testach skórnych, a teraz czekamy na wyniki panelu dziecięcego. Co prawda mieliśmy zupełnie inny powód, bo mały miał atopowe zapalenie skóry i pediatra skierowała nas do alergologa, aby poznać przyczynę. Ja i tak robiłabym dziecku testy, bo sama mam alergię i astmę, więc Misiek jest w grupie ryzyka. Jednak muszę cię uczulić, że moja astma powstała w wyniku źle prowadzonej alergii, tzn pediatrzy leczyli mnie na katarki i zapalenie oskrzeli, a żadnemu nie przyszło do głowy, aby zrobić mi testy. A jak już je zrobiono to byłam 13-latką i było odrobinę za późno. Nie jest moim zamiarem straszenie ciebie, ale lepiej wyeliminować podejrzenia niż potem borykać się z niezbyt miłą chorobą.

Kołysanki z miłością. Kampania Ustronianki z Jodem dla kobiet w ciąży i młodych mam.
tytuł ; GWIAZDA TA MOJA
AUTOR : klaudzia88
jak nie możesz znaleźć to daj znać
trzeba troszkę na dół zjechać
można głosować codziennie
potem trzeba wpisać e-mail i wejść na skrzynke potwierdzić głos

dziękuję

PRZYPOMINAM O MOIM KONKURSIE

gdynianka, ja też całe życie mam katar, przez gronkowca którego mam w nosie
u nas w przychodni przyjmuje alergolog, mi już robił testy i jest ok...
może zasugeruję to pediatrze
u nas alergii nie ma , ale sprawdzić warto

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
U nas dziś nocka już bez płaczu co godzinę, więc chyba z katarkiem lepiej :) jeszcze coś tam świszczy w nosku, ale nawilżamy i może jutro już całkiem przejdzie :)

Do góry