reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Jakos nie umiałabym się przekonac do DADY, poza Wami żadnej dobrej opini nie słyszałam o nich... my używamy baby dream z rosmana albo huggiesów ( huggiesy dostajemy np. ostatnio 8 paczek dostaliśmy różnych rozmiarów i teraz z 15paczek ma moja mama trzeba tylko jechać odebrać:) wiec narazie chyba przez kolejne 2 miesiące nie będę pieluch kupować:)

To zależy od dupci maleństwa. Ja np. używałam i Huggies i baby dream i bardzo mi odparzały tyłek (raczej Natalce :-D). A Dada i pampersy nic nie robią. Chociaż jak pisałam Dada trochę mało nasiąka.

Mój mąż liczył wczoraj że przez rok na pampersy i chusteczki wydamy w zaokrągleniu ok. 11.000,00 zł. Masakra.

W sobotę idziemy do reala bo tam jeszcze jest promocja chusteczek Huggies 6 sztuk za 20 zł jakoś. A jestem z nich bardzo zadowolona bo nie są zapachowe i bardzo wilgotne. Paczka idzie mi w 4 dni. A inne w 2 dni.

Idę wypić drugą kawę bo usnę. Mam lenia strasznego.

reklama
11.000,00zł?? U nas maksymalnie 2.000zł. Używamy pampersów i paczka 82szt kosztuje w promocji ok.45zł. Idą 3 paczki na miesiąc. Chusteczki też pampers. Ostatnio kupiliśmy na promocji w realu i to było 12 paczek za 45zł. Idzie mi jedna paczka na tydzień. Przewijam małą co 3h- po karmieniu. W nocy teraz już tylko jeden raz jak sie obudzi pierwszy raz o 3, a później dopiero rano.
Kate jak Ty często przewijasz, że tyle wydajesz?

Kate a czasami czegoś Twój mąż nie pomylił bo to wychodzi ok 900 zł miesięcznie a za tyle kupić pieluszek i chusteczek na miesiąc to chyba spora przesada, nawet jak kupowałabyś najdroższe - chyba pampersy to i tak nie wyjdzie tyle, chybaże paczkę masz na 1-2 dni

my już po spacerku, pracowanie też skończone. teraz odpoczywam, zaraz karmienie i czekamy na goci

ja też jak jest kupka to wycieram chusteczkami higienicznymi ten brudek
a potem nawilżającą
paczkę chusteczek mamy na tydzień gdzieś, jak nie lepiej

a na miesiąc schodzą nam ze 2 paczki DADA rozm 3 ...

w nocy tylko raz przewijam , a w dzień różnie

Mi na miesiąc schodzi około 1,5 paczki pampersów active baby firmy pampers. Teraz mamy 3 i są rewelacyjne. Mam również jedną paczkę sleep&play też 3 i jest beznadziejna.(dostał w prezencie) Nie wiem jak mały to robi, ale pampers jest albo całkiem suchy albo troszkę nasikane jest a śpiochy przesikane. Te sleep&play są bardziej sztywne od active baby. A mój skarb jest bardzo ruchliwy i active baby widocznie bardziej się dopasowują do jego pozycji akrobatycznych;P

Witam z rana. Właśnie zamawiam na allegro rzeczy na prezent dla teściowej, mamy mojej i dla mnie bo ja też mama.
SWAROVSKI 6202 / 6228 10mm SERCA 30 KOLORÓW OKAZJA (1616897673) - Aukcje internetowe Allegro
SWAROVSKI 8641 TEARDROP 20mm 4 KOLORY MEGA OKAZJA (1598602593) - Aukcje internetowe Allegro

dla mnie serca a dla reszty łezki. No i do tego zawieszki i bigle. Łącznie wyjdzie mi 53 zł a będę miała: 2 pary kolczyków, i dwie zawieszki. Opłaca się zamawiać w rękodzieło, ja już mam kilka zestawów biżuterii svarowskiego. Uciekam szykować się na dwór.

Ja też mam dwa komplety, mój brat zamawia w hurtowniach i sprzedaje komplety tanio, polowe taniej niż u jubilera:) choć u jubilera są takie cienkie niefajne bigle a mój brat zakłada takie lepsze i super się wkładają do uszu:) polecam te kamienie świetnie się mienią:) choć na all są ograniczone kolory i kształty, ja wolę takie nietypowe:)

Ja w dzien przewijam jak słyszę lub czuję że jest kupa, siuśki to tylko jak ma pełną pieluchę, a w nocy to po kąpieli zakładam pieluchę czyli o 20tej, a potem dopiero rano o 6tej zmieniam, a nawet zdarzyło sie później zalezy o której Maciek wstanie:) nigdy przenigdy nie miał żadnych odparzeń zaczerwienień no poprostu nic, wiec to zależy od dziecka:)
Jedynie kiedyś miał krostki ale to od chusteczek nawizlżonych lawendowych z Dady ale wyskoczyły odstawiłam chusteczki i tyle...

Ostatnia edycja:
ja to samo w dzień jak kupa a tak to jak widać że pełno a na noc to po kąpaniu po 20 i rano ale moja wstaje o 6 je i idzie dalej spać więc dopiero o 9 zmieniam. Tylko moja w nocy to malutko sika bo pielucha prawie sucha a nad ranem to potop ;) raz miała kropki na pupie ale to kupa toksyczna po lekach była

U nas to kupa zawsze w trakcie jedzenia, lub tuż po. Wolę tą drugą opcje, bo jak zrobi w trakcie, to już nie chce jeść po przewinięciu :/ i następne karmienie dopiero za 3 h, bo Klacia je tylko jak się obudzi.
Mam pytanie czy Wasze dzieci też tak się śpieszą do siadania. Klarusia już się strasznie wyrywa. Jak się ją nosi przodem, to sie nie chcę opierać, w foteliku samochodowym też się odrywa plecami i podczas karmienia nagle przestaje jeść, łapie mnie za ubranie i się podnosi do siadania i za chwilę dalej się kładzie, w łóżeczku za szczebelki się podciąga. Mam nadziej, że jej kręgosłup jest już na to gotowy...

reklama
Z przewijaniem to u nas jest dokładnie tak samo jak u Ariski. Przewijam gdy kupa, albo kiedy pielucha jest pełna, wieczorem po kąpieli i potem dopiero rano. I jeszcze nie zdarzyło się, aby Misiek miał odparzoną pupę. Teraz robi jedną kupkę dziennie, ale kiedy był tylko na mleku to prawie po każdym karmieniu była kupka więc oprócz przewinięcia smarowałam mu pupkę kremem.
Catelin dziecko samo czuje na co już je stać;-) oby tylko dziecka do niczego nie zmuszać. Misiek był mniej więcej w wieku Twojej Klary jak podjął próby siadania i od tamtej pory już tylko ta pozycja mu odpowiadała. A od półtorej tygodnia podczas ćwiczeń odkrył, że podtrzymywany przez rodziców może podejmować próby stawania na nóżkach i w ten sposób podziwiać świat. Jak byliśmy na szczepieniach to spytałam się pediatry czy to nie za wcześnie dla niego i czy nie obciąża mu się przez to kręgosłup. No i po raz kolejny usłyszałam, że dziecko samo czuje co może a czego nie, a próby stawania na nóżki to prawidłowy odruch.
Widocznie Twoja Klarcia to silna dziewczyna, a poza tym ileż można poznawać świat z pozycji leżącej;-)

Do góry