reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

hejka,
u nas z przewijaniem jest różnie, nie raz go przewine bo jest zsikany, odłożę na leżaczek a tu sru kupa idzie;p w czasie jedzenia też często robi...
wczoraj wypróbowałam butelke, był płacz ale to chyba dlatego, że dostał kleik zwykły ryżowy a nie smakowy...
dziś dostanie malinowy i się okaże....

reklama
Witajcie :). My wczoraj się wreszcie zaszczepiliśmy. Dominik bardzo się spłakał, biedaczek. Nie dość, że go kłuli to jeszcze mama musiała go mocno trzymać a on bardzo nie lubi jak się mu siłą ogranicza ruchy. A dziś jest mi trochę podejrzany tak jakby miał stan podgorączkowy ale nie chcę go męczyć mierzeniem temperatury bo mam tylko termometr rtęciowy. Przymierzałam się do kupna takiego do czoła, ucha czy skroni ale chciałabym mieć pewność że jak już wydam tyle pieniędzy to będzie on wiarygodny.

Rozmawiałam wczoraj z pediatrą na temat rozszerzania diety i powiedziała, żeby się jeszcze wstrzymać bo świeżych warzyw mu nie mogę dać a słoiczki mają swoje plusy i minusy. Radziła poczekać jeszcze aż będą świeże warzywka ale już nie nowalijkowe.
Tym bardziej, że ja póki co (odpukać) nie mam problemu z pokarmem a Dominik ładnie przybiera.

Czesc dziewczyny.Mimo iz tak malo piszecie ostatni raz tak dawno tu zagladalam ze uzbieralo mi sie troche do nadrobienia. Odnosnie kupki to MOj Filipek tez przewaznie w trakcie jedzenia albo zaraz po.A w nocy to on roznie sika raz wiecej widze i musze go przewinac a raz brdzo malo.Dzisiiaj spal w nocy od 20 do 3 i wyobrazcie sobie ze biore go na karmienie a on suchy pampers.Czy zdarza sie waszym maluchom tak dlugo trzymac mocz?BYwalo ze czulam ze zrobil jeden raz ale wcale przez tyle godzin?
Gdynianka gratuluje zabkow i postepow Twojemu synkowi.I juz ma 5 miesiecy skonczone wszystkiego dobego.I dla wszystkich miesieczniakow spoznione zyczonka.Musze czesciej tutaj wpadac bo potem takie zaleglosci sie robia chociazby z zyczeniami:)
JA uzywam pameprsy baby-dry r.3 po new baby mial zawsze cala pupke mokra nie raz kupie huggiesy jak sa w atrakcyjniejszej cenie.A czym sie objawia uczulenie na pieluszki?Krostkam?pytam z ciekawosci.

Ostatnia edycja:
Z przewijaniem to u nas jest dokładnie tak samo jak u Ariski. Przewijam gdy kupa, albo kiedy pielucha jest pełna, wieczorem po kąpieli i potem dopiero rano. I jeszcze nie zdarzyło się, aby Misiek miał odparzoną pupę. Teraz robi jedną kupkę dziennie, ale kiedy był tylko na mleku to prawie po każdym karmieniu była kupka więc oprócz przewinięcia smarowałam mu pupkę kremem.
Catelin dziecko samo czuje na co już je stać;-) oby tylko dziecka do niczego nie zmuszać. Misiek był mniej więcej w wieku Twojej Klary jak podjął próby siadania i od tamtej pory już tylko ta pozycja mu odpowiadała. A od półtorej tygodnia podczas ćwiczeń odkrył, że podtrzymywany przez rodziców może podejmować próby stawania na nóżkach i w ten sposób podziwiać świat. Jak byliśmy na szczepieniach to spytałam się pediatry czy to nie za wcześnie dla niego i czy nie obciąża mu się przez to kręgosłup. No i po raz kolejny usłyszałam, że dziecko samo czuje co może a czego nie, a próby stawania na nóżki to prawidłowy odruch.
Widocznie Twoja Klarcia to silna dziewczyna, a poza tym ileż można poznawać świat z pozycji leżącej;-)

No właśnie Klarcia też już nie chce leżeć. Najgorzej jak się obudzi w wózku, bo po chwili jest krzyk. Mam w gondoli możliwość podniesienia oparcia na półsiedząco, ale jej to nie wystarcza. Chce usiąść, ale na razie się przewraca i się denerwuje. Do póki sama nie siedzi, to nie chcę jej dawać, do spacerówki. Mam nadzieję, że się szybko nauczy siedzieć, bo już mnie ręce bolą od ciągania wózka po schodach, gdy trzymam Klarę na rękach...

u nas spoko jest
mały nigdy nie miał odparzeń, wietrzę mu rano pupkę i po kąpieli też nie od razu zakładam pampersa...
a jak wycieram chusteczkami nawilżającymi pupę to potem zawsze osuszam pieluszką aby mokrej w pampersa nie wkładać i tak ładna pupcia jest ;-)

my narazie używamy te z rossmana jak pupa się wygoi to spróbuje jeszcze raz pampersy, bo mam dużo

ewunia- witaj, fajnie się składa,

chciałam popisać więcej ale Domi się wkurza

Doczytałam:) tu jak zwykle mniej nadrabiania i dobrze:) bo już godzine na forum siedzę zamist spać;)

Ariska - ja identyko z przewijaniem, z tym, że ja jeszcze zasypuje mąka ziemniaczna na noc :)
Claudia - ja nie "wietrze" hehe:-D dobre z tym wietrzeniem, brzmi śmiesznie;) przynajmniej zasnę z uśmiechem na Twarzy:)

Dobranoc:)

ja troszkę wypadłam już z obiegu...

chyba lepiej nie liczyć, ile pójdzie na pampersy, bo można się przerazić :(
na dodatek, to im większy rozmiar, tym mniej sztuk w opakowaniu...
na szczęście Natalii nie uczulają jak na razie żadne pieluchy, więc możemy używać spokojnie Babydream z Rosmanna i są całkiem nawet chłonne, choć sztywniejsze od pampersów, a połowę tańsze

weronika - kiedy Emilka ma planowaną następną operację? Gorąco wam kibicuję :)

Ostatnia edycja:
Claudia - ja nie "wietrze" hehe:-D dobre z tym wietrzeniem, brzmi śmiesznie;) przynajmniej zasnę z uśmiechem na Twarzy:)
no wiesz co jakiś czas trzeba przewietrzyć pupkę małemu
sobie poleży troszkę bez pampersa i już ;-)
nie używam żadnych zasypek itp..
krem na odparzenia tylko wtedy jak widzę że ma czerwone troszkę
i wtedy smaruję i zaś wietrzę...

a pupa gładziutka

reklama
Co do pupki to ja też wietrze codziennie rano:), i nie wiem ile mi pampersów schodzi, czasami 3 pod rząd, zesiusiana więc przebieram, ubiorę czystą a tu kupa, zrobi myśle że koniec a tu znów no i coż zrobić trzeba nową wziąć:)

Domi śpi, ząbki dokuczają ja coś poczytam i też do spania:)

Do góry