reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witam:)
Kurcze to mój Maciek wazy 8kg a ma wzrostu myślę coś koło 70cm:) bo jak go mierzę sama to jakoś trudno:) a ważony był ostatnio:)

Teraz strzela drzemkę to ja nadrobiłam posty, widzę że temat szczepień na tapecie, my narazie szczepiliśmy tylko 5w1 (teraz w maju 3 dawka), a pneumokoki zobaczymy czy jal skonczy 7 m-cy czy może dopiero jak pójdzie do żłobka:) na
rotawirusy nie szczepimy, za dużo różnych szczepów jest.

reklama
Moja królewna leży i zaczepia nas, udając że kaszle. I gada jak najęta. Pewnie zacznie płakać niedługo ze zmęczenia. Ja też zmęczona i idę zaraz się wykąpać. Załatwiłam wszystko w pracy i cieszę się bardzo.

witajcie,
gdynianka- gratuluje ząbków!
Malutka- ja też używam Dady dla mnie są super, ta nowsza wersja jest mięciutka.
Kate- ja wczoraj już pozałatwiałam wszystko w pracy,zostaje z Mają do stycznia i bardzo się z tego cieszę.

Furelka zazdroszczę stycznia, ja jak dobrze pójdzie to najpóźniej początkiem września wracam już do pracy, chybaze cos żle policzyłam.

nie wiem czy to pogoda czy co ale cały dzień jestem strasznie senna, mała i mąż spią. Zośka już się jednak wyspała... uciekam do niej

Jakos nie umiałabym się przekonac do DADY, poza Wami żadnej dobrej opini nie słyszałam o nich... my używamy baby dream z rosmana albo huggiesów ( huggiesy dostajemy np. ostatnio 8 paczek dostaliśmy różnych rozmiarów i teraz z 15paczek ma moja mama trzeba tylko jechać odebrać:) wiec narazie chyba przez kolejne 2 miesiące nie będę pieluch kupować:)

Ja też testuję Dada i nie są złe chociaż też uważam, że mogłyby lepiej chłonąć bo mam wrażenie, że one są wilgotne nawet jak nie są mega przesikane.
Ostatnio jestem zadowolona z huggiesów, które kupiłam promocyjnie po 33zł za paczkę co wychodziło jeszcze taniej niż Dada bo tam aż 84 szt w paczce.
Pasowały mi też Gaga z Tesco chociaż trochę sztywnawe w dotyku ale Dominik nie narzekał a i ja byłam z nich naprawdę zadowolona.
Natomiast kupiłam ostatnio w Lidlu Softino i zdecydowanie nie polecam. Nie było kupy, któraby nie wyszła na plecy Dominikowi. Mięciutkie są w dotyku ale to niestety jedyna ich zaleta. Dobrze, że w paczce tylko 16 szt bo przynajmniej szybko je skończyłam.

Muszę się pochwalić, ze dziś Dominik pierwszy raz bez żadnej pomocy przewrócił się z pleców na brzuszek. Do tej pory musiałam mu troszkę pomóc ale widziałam, że już niewiele brakuje, żeby mu się to udało samodzielnie. Niestety nie widziałam jak to zrobił, bo akurat wyszłam do kuchni (leżał na kocyku na podłodze). Mąż siedział w pokoju i oglądał tv więc też nie widział tego. Po prostu wykiwał nas. Mam nadzieję, że pierwszych kroków nie przegapię :)).

reklama
Do góry