reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witam u nas zapowiada się ładna pogoda słoneczko świeci mały już nie śpi chyba dzisiaj miał problemy z brzusiem bo strasznie niespokojnie spał, ale jak wstał to zrobił kupkę a jedną nawet na swoją pościel i teraz się moczy.
A co do wypadających włosów to mi tez wypadają strasznie i mam je ochotę obciąć na krótko, ale to dopiero w PL jak przyjedziemy na wakacje. Ja też mam beznadziejne włosy grube proste jak druty i jak miałam bardzo długie to ciężkie do tego.
A odnośnie ciuszków to fakt dzieci lubią robić niespodzianki, ja jak szłam na pierwszą wizytę z Frankiem to byłam tak przejęta że w nocy miałam koszmar że mały mi narobił a ja nic nie wzięłam nawet pieluszki i ratowała mnie siostra męża starymi ciuszkami po swoich dzieciach. Rano wstałam i od razu spakowałam torbę.

reklama
Witajcie :)

Ja odkąd pojechaliśmy z Tomkiem na zakupy a ja nic nie miałam (zapomniałam) u ulało mu się, że cały do przebrania i musiałam nowy zestaw ciuchów do ubrania nosić to mam już zawsze 2 na zapas :)
Tomek śpi, ja zjadłam śniadanie i idę prasować :)

Hejka. Noc dobra bo tylko 2 karmienia ale już o 5.30 pobudka i dopiero teraz zasnęła ale obyło się bez płaczu. Dziąsła ją cholernie swędzą a najgorzej wieczorem. Maruda straszna jest ale takie życie :-) Biorę się za ogarnięcie mieszkania i po 12 na dwór. Idę odwiedzić koleżankę, która w czerwcu rodzi córeczkę. Jej mąż jest jednym z najlepszych przyjaciół naszych i urodził się w tym samym roku co mój mąż i się znają od dziecka a teraz nasze córki też będą z tego samego roku i też się będą znały od dziecka :-)

joasiab- ile ty masz kobieto tego prasowania, wczoraj chyba też pisałaś że idziesz prasować :-D A ja po wczorajszym dniu płaczliwym wyprasowałam koszule jak mężczyzna - tylko przód (po co resztę skoro pod garniturem) no i koszulek nie ruszałam bo przecież się wyprostują na skórze :-D

Mam pytanie. Czy zawsze po jedzeniu dajecie dziecko do odbicia. Bo jak moja mała w nocy śpi to ją nie biorę i w sumie to jej się nie ulewa. Do kiedy trzeba brać dziecko do odbicia ?

witajcie,
u nas nocka ok, tylko mnie coś bierze, chyba mnie przewiało bo coś ucho i gardło pobolewa :-(
a wiecie może co można na afty karmiąc piersią? bo już się męczę kilka dni, myślałam że samo zejdzie a tu lipa :-(
u nas też słonecznie, dziś muszę poprasować, bo wczoraj siły nie miałam.
mi się cały arsenał ciuszków nie mieści w torbie, ale tylko raz mi się zdarzyło że kupa wyszła bokiem i body do zmiany a Ala nie ulewa no i przeważnie mam pieluchę tetrową na ramieniu jak ją noszę :-)
co prawda jak gdzieś na dłużej jedziemy to biorę więcej ciuszków, a na zakupy, spacer to właśnie podstawowy asortyment :-)
dziś spacer zaliczymy, oby ciepło było to może jakaś ławeczka bo mam książkę fajną do czytania, może Ala pozwoli :-)
kate-ja Ali praktycznie nie brałam nigdy do odbicia, ale ostatnio zaobserwowałam że czasem potrzebuje, wychodzimy na dwór np. i ona zasnąć nie może, ja ją na ręce, pogłaskam po pleckach, beknie jak chłop po browarku i zaraz zasypia spokojnie więc może obserwuj czy Natka potrzebuje :-)
miłego dnia

Ostatnia edycja:
Kate ja to mam wrażenie ostatnio, że nic nie robię tylko piorę i prasuję. Codziennie piorę więc i codziennie mam prasowanie. Nieraz to aż 2 razy pralka chodzi :)

Witam
u nas nocka w miarę, chociaż Misio się kręcił od 4 chyba przez godzinę

a pewnie przynajmniej kupkę zrobił i dzięki temu że nie miałam na przebranie to ma nowe rajstopki i spodenki :-)

co do tych puzzli tez chciałam kupić, hmmm
może lepiej się wstrzymać

Dziewczyny uważam, że nie ma co przesadzać. Przecież nie wiemy też z czego zrobione są inne zabawki. A tych puzzli dzieci nie jedzą :) U nas przynajmniej one służą jako mata abyśmy się mogli na nich bawić aby nie było zimno od podłogi :)

Ja już skończyłam prasowanko :)

Dziewczyny uważam, że nie ma co przesadzać. Przecież nie wiemy też z czego zrobione są inne zabawki. A tych puzzli dzieci nie jedzą :) U nas przynajmniej one służą jako mata abyśmy się mogli na nich bawić aby nie było zimno od podłogi :)

Ja już skończyłam prasowanko :)

ja chciałam je kupić małemu aby sobie na tym leżał bo na macie ma mało miejsca

reklama
Do góry