reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Claudia - ja też zawsze noszę cały zestaw, ale ostatnio myślę nad podwojeniem ilości ciuszków bo mała jak byliśmy u mamy to dwa razy się orżnęła po pachy (dosłownie). A tak w ogóle to cieszę się że z Misiem twoim wszystko dobrze.

A moja mała ma albo skok albo ząb jej idzie bo okropnie marudna jest i całe rączki zjada.

Claudia - doczytałam że też zamówiłaś gryzaczek dziąsełko Baby Ono - i jak, dobry jest bo ja czekam na kuriera :-)

Ostatnia edycja:
Kate gryzak dziąsełko mi nie przyszedł jeszcze kurde
czekam na niego bo się okazało że nie ma koloru niebieskiego i jest tylko różowy
a ja różowego nie chcę

ariska pieluchę tetrową też noszę
tak jak mówię od dzisiaj będę mądrzejsza, body i chociaż rajstopki będę nosić

ja też noszę nie tylko body ale wszystko na przebranie:D z tymi dziećmi różnie bywa, a do przebierania mam pielucho ceratkę, bardzo przydatna rzecz w gości i na przewijak:D
wróciliśmy właśnie z kontrolnego usg bioderek i wszystko ok, następna wizyta dopiero w pazdzierniku...
a jutro idziemy na szczepienie...

ja też zawsze wożę cały zestaw ze sobą - bo dzieci mają w sobie ten element złośliwości losu wbudowany że zawsze zesrają się w najlepsze u kogoś w odwiedzinach. A mojej to najlepiej wychodzi w foteliku samochodowym. Dlatego matka zawsze zwarta i gotowa. A im więcej dzieci - tym bardziej zwarta. ot, doświadczenie życiowe to się zwie. Oczywiście przykazanie skauta mówi: noś przy sobie wszystko co się może przydać, a nawet to co się przydać nie musi - bo życie lubi zaskakiwać. Mogłabym wam nawet napisać poradnik: "co spakować na każdą okoliczność" - taką już mam opcję pakowacza. Co więcej - mam zawsze przy sobie listę Nipów, peseli - kiedyś mnie gdzieś w urzędzie chcieli zaskoczyć pytaniem o nip zakładu męża - Ha... mam :)
No.. i właśnie dlatego musieliśmy kupić większy samochód :)

znalazłam coś takiego na temat puzzli Popularne maty-puzzle są toksyczne! - Dzieci.pl, chyba faktycznie cos w nich jest skoro ue chce je wycofać - więc może zastanowię się jeszcze nad ich zakupem, poczytammoże coś więcej znajdę na ten temat ale to już nie dzisiaj bo ledwo siedzę.

my dziś po szczepieiu - było strasznie - mała już przy ważeniu wydzierała się niesamowicie, później przy rozbieraniu a samo ukłócie to dopiero był krzyk. Dobrze że mam już to za sobą, przynajmniej na kilka tygodni. Jak narazie wszystko jest ok, no może trochę więcej spała w dzień niż zwykle, nawet po kąpieli nie zdazyłam dać jej cycka więc pewnie za godzinkę się obudzi głodna.
idę spać bo w nocy będę nieprzytomna

Oj i ja woze ze soba duza torbe pelna ubranek, pieluszek, kremow:) Ale przezorny zawsze ubezpieczony:)
Claudia w sumie nie ma tego zlego- przynajmniej Michas wreszcie zrobil kupke.. :)
Oby z serduszkiem bylo wszystko w porzadku!
Zmykam do lozka.
Dobrej nocy!

reklama
Dziewczyny pozwólcie, że się wtrącę apropo zabierania ubranek, kremów, pieluch, butli itd. Czy macie jakieś fajne torby do wózka? Bo mi niestety w tej dołączonej do wózka jakoś mało się mieści. Z góry dzięki za odpowiedź :) Pozdrawiam

Do góry