reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam po długiej nieobecności.
Mam pytanie: dajecie dzieciom coś do picia w te upały? Moja jest niby na moim mleku ale dostaje je tylko z butli więc ma je wymieszane..
Zastanawiam się nad wodą albo herbatką ziołową.. Czytałam że nawet kupną wodę trzeba przegotować, też tak robicie??
Tycjan nie chce pić herbatki rumiankowej ani wody. Jak mu się chce pić to żąda cyca i sobie popija czasem po troszku co godzinę nawet.

reklama
MartaPe- moja nie chce pić nic pomimo że jest na butli, próbowałam herbatki, próbowałam wody i wszystkim pluje

Dominika właśnie zasypia w łóżeczku, potem pojedziemy na zakupy

joasiab kochanie katar wiesz że długo schodzi :-(
byłaś u lekarza z nim, bo nie pamiętam

chyba tylko ja potrafię przeciąć dwa palce robiąc śniadanie...
buła

idę zjeść póki mały się bawi

Claudia byłam u lekarza. Do kontroli mamy iść w piątek. Tomcio ciągle dzisiaj śpi. Jakis słabiutki.

Malutka jak dziecko jest na butli to musi dużo pić.

Witam sie i ja!
Widze ze spacerujecie chyba bo taka cisza;)
My juz bylysmy na jednym spacerku, teraz wrocilysmy do domku bo jakis obiad trzeba zrobic i pozniej znowu idziemy:)Piekne slonce u nas wiec korzystamy:)
Joasiab duzo zdrowka dla Tomeczka!
MartaPe moja corcia je tylko cycusia i niczym nie dopajam.

hej
Pewnie sobie spacerujecie, bo taka cisza na forum, a my niestety siedzimy w domu, bo byliśmy na szczepieniu i Gabrysia sobie teraz śpi. A ogólnie to była bardzo grzeczna, zapłakała tylko jak miała wbijaną igłe, ale zaraz sie uspokoiła-mam nadzieje że tak jak ostatnio obejdzie się bez gorączki i innych skutków ubocznych...

A tak poza tym, to nie wiem co się mojemu dziecku porobiło- wczoraj jak tylko z nią wychodziłam na dwór to był płacz i musiałyśmy wracac do domu i dopiero w domu sie uspokajała. Ja robiłam 2 podejścia i mąż jedno i za każdym razem było to samo, dopiero po 16 mąż uśpił ją w domu i dopiero wyszliśmy, to spała na dworze prawie do 19, a potem w domu tylko szybko cyc i dalej do 22, także nawet wykąpac jej nie mogłam:baffled:
Taki to mały cudak z tego mojego dziecka!

witam się po kilku dniach nieobecności

nie wiem co się dziś dzieje z moją małą - strasznei marudna jest, na spacerze podobnie jak Gabrysia Niusi płacz i musiałam szybko do domu wracać. Chociaż w domu podobnie - najlepiej tylko na rączkach by chciała być noszona po czym za moment znów płacze. muszę zobaczyć czy to czasem nie jest kolejny skok...
a wczoraj była taka grzeczna... jak aniołek byłyśmy u moich rodziców, wesoła, cały czas się śmiała, spała ponad 3 godziny na tarasie

MartaPe my tez tylko na mleku moim i nic nie podaje małej innego, jednak widzę, że Zośka częściej chce cyca - possie go chwilkę i puszcza

Joasiab no własnie wiem i nie wiem jak mam ją nauczyć pić coś innego:-(

Dziewczyny jakie macie nosidełka do auta?? do ile kg??
ja mam takie do 13 kg, i tak się zastanawiam bo Dominika jest szczupła ale długa i nogi jej wystają a ma dopiero 5,5 kg i wydaje mi się że potem bedzie za długa zanim osiągnie taką wagę, i zalazłam foteliki od 0 do 18 lub 0 do 25 i co myślicie o takich fotelikach. tak myśle pod kątem jak pojedziemy nad morze to może jej byc nie wygodnie jak tak będą jej dużo nogi wystawać bo przecież one są montowane tylem do jazdy. Pomóżcie!!

reklama
Malutka a próbowałas soczków z bobowity lub gerbera?? Mój Tomek też nie chciał nic pić, zaczęłam od soczków i teraz podaję na zmianę soczek i np: rumianek zwykły osłodzony glukozą.

ja też będę myśleć od drugim foteliku bo Tomek waży już z 8kg :)

Do góry