reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Moja też jak jest śpiąca to zarzuca sobie pieluchę na głowę. Jak już zaczyna miętolić pieluszkę to czas położyć spać. A teraz śpi w wózku i nie wiem co zrobić - boję się ją wyjąć by się nie wybudziła. A koniecznie musiałam o 20 wyjść na spacer bo starsza mi głowę suszyła. I teraz Marian śpi w pełnym rynsztunku, nawet bym ją zostawiła do rana - ale pielucha musi być przesikana już i wypadało by przewinąć

reklama
powodzenia
spróbuj ciasno owinąć kołderką czy tam kocykiem w taką "roladkę " po samą buzię
moja Ala na początku była taka owijana ale teraz to jest o wiele za ciepło na taki system :-)
my przerzuciłyśmy się z pajacyka na cieniutkie spodenki i bluzeczkę z krótkim rękawkiem i tylko śpiworek, bo na kocyk za ciepło.
............................
u nas ok, chrzest i imprezka udana, Alusia grzeczna, rodzinka zadowolona, o 18 już było po gościach więc wieczorek spokojnie minął a Ala jakoś bardzo nie odchorowuje bo ładnie spała i dziś tez dzień ok.
u nas też pogoda piękna, spacerek udany i nawet ławeczkę zaliczyłam i poczytałam gazetę przed blokiem bo szkoda mi było iść do domu.
mąż wrócił dziś już o 18 z pracy i zabrał jeszcze Alusie na spacer a ja trochę poprasowałam.
dzień uważam za udany, moje słońce już śpi od godziny a ja oglądam tv.
miłego wieczoru

Witajcie:)
Święta udane, chrzest i chrzciny też super:) Maciuś grzeczny i spokojny jak aniołek:) dosłownie wypędziliśmy diabełka:)

Ogólnie to spacery i nadal się gościmy bo ciasta zostało wiec codzień ktoś wpada na ciacho:) jutro też kuzynka ma wpaść:)

Dziewczyny doradźcie, co myslicie o takim krzesełku, bo zamierzam je zamówić zaraz:
AVANGARDE NOWOCZESNE KRZESEŁKO DO KARMIENIA 4 KOL (1578590301) - Aukcje internetowe Allegro

------------
nieaktualne, bo już zamówiłam:)

Ostatnia edycja:
Hej z rana. Miałam fajną noc. Mała zasnęła o 20 obudziła się o 22 aby dojeść, trochę wiercenia i zasnęła. Obudziła mnie o 1 potem o 3 i też sama zasypiała. Ale o 3 ją już zabrałam do siebie. I rano tak jak wczoraj o 7 pobudka a teraz już śpi i też sama. Już chyba wie że jak ląduje w łóżeczku i dostaje buziaki w czółko to pora spać. Idę się szykować bo za godzinę jedziemy do Legnicy. Nie wiem jak będzie bo do badania ona musi spać więc jedziemy wcześniej i będziemy kombinować bo pewnie się obudzi jak ją wyjmiemy z samochodu. Pogoda do niczego. Dobrze że moja mama i ojczym będą to chociaż sobie chleb kupię i śmieci wyrzucę bo jak męża nie ma to nie chcę ją zostawiać nawet na 5 minut. Ale może już jutro się rozpogodzi przecież przed nami długi wekend. A moja laska jutro ma 3 miesiące :-)

cześć,
Kate gratuluje sukcesu!!tez tak chce:( moja Maja to w dzien spalaby tylko w chuscie:(a wieczorem lulanie.. W nocy śpi pięknie w łóżeczku, tylko w dzień mamy takie problemy. Paraliżuje mi to cały dzień bo za nie mogę robić wielu rzeczy jak śpi chuście.

My też już po chrzcie, pogoda dopisała:)

hej,
cieszę się, że i Wam się chrzciny udały, chyba sporo ich było u nas w te święta?
mój Antek teraz też czasami usypia przytulony do pieluszki ale rzadko teraz jak widzę, że się tuli i mruży oczka to znak, że śpiący. Wcześniej sama go obwijałam przy usypianiu by smoczka nie wypluwał a teraz już za gorąco jest i nie wygodnie mu...
kate gratuluje sukcesu, może mi się uda znów Antka do łóżeczka przyzwyczaić...
stoi bezużyteczne tylko składujemy tam różne rzeczy

Hejka.
Właśnie przeglądałam sobie temat: okazje, promocje... i mi prąd wyłączyli :(
Już wróciłam i postaram się trochę nadrobić :)

Pogoda piękna więc pewnie długo w domku nie posiedzimy.

reklama
Witam po długiej nieobecności.
Mam pytanie: dajecie dzieciom coś do picia w te upały? Moja jest niby na moim mleku ale dostaje je tylko z butli więc ma je wymieszane..
Zastanawiam się nad wodą albo herbatką ziołową.. Czytałam że nawet kupną wodę trzeba przegotować, też tak robicie??

Do góry