reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

a my po szczepieniu-był ryk na maxa następnym razem mąż z Alusią idzie-nie ma innej opcji. :-(
Ala waży już 5540 więc ponad dwa kilo od wagi urodzeniowej także super :-)
zaliczyłyśmy też spacerek chociaż u nas kropi, na szczęście zimno nie jest.
ja dziś mam luzik, nic nie robię w domu, obiad mam z wczoraj, w miarę porządek, będziemy się przytulać i odpoczywać i może wreszcie bb nadrobię gdzieniegdzie :-)
u mnie Ala się chwilę uspokaja przy grzechotce, widzę AsienkaM1986, że masz taką samą matę jak my.
muszę jeszcze do apteki zejść bo leki zamówiłam i doszły ale to później jak Alusia wstanie i w chustę ją zamotam.
miłego dnia Wam życzę
https://www.babyboom.pl/forum/members/asienkam1986-76243.html

reklama
Czesc napisze szybko bo maly sie budzi.U nas maly wczoraj po szczepinieniu troszke marudny ale jak zasnal ok 21 pospal do 3 wiec nie najgorzej chociaz miewa lepsze dni bo od 20 do 4 to narazie najlepsze dni.Dzisiaj obudzil sie z katarem i teraz nie wiem jak myslicie moze to miec wplyw na szczepienie wczoraj nie bylo nic widac jeszcze ze bedzie mial katar.I na jednej nozce bo mial w dwie nogi szczepinie ma obrzek taki jakby sianiaczek lekko wypukly.
MOj maly tez lubi tv i powiem wam ze raz polozylam go wieczorem na poduszce swojej maz juz chrapal i ja nagle przysnelam budze sie a on nie spi tylko na film patrzy urwis maly wszysyc juz spali tylko on telemaniak nie.Ale tez nie pozwalam patrzec bo mysle ze na to za maly jest jeszcze :) to byl tylko przypadek.
Ariska czekam z ciekawoscia na zdjecia tylko prosze nie na zamknietym bo niesttey JA tam wstepu nie mam a naprawde z checia po podziwiam Cie jako panne mloda ;)

Hejka. Dziewczyny jak będzie 20 stopni to jak ubieracie maluchy na dwór bo ja już zgupiałam. Podpowiedzcie coś. Śpiwór i kombinezon już schowałam. Kocyk na pewno ale ile warstw ubrań

joasienka1 my mamy fisher-price
Gosia_27 byc moze ten katarek to po szczepieniu, a na nozke zrob oklad, a z reszta pewnie wiesz co masz robic bo to nie jest twoje pierwsze dzieciatko.:-)

Ja swoja Zuzie ubieram dosc lekko, ona nie lubi goraca, ale u nas jest troche inna pogoda, jak jest 13 stopni i swieci slonce to Zuzia ubrana w body z dlugim rekawem, czasem rajstopki, czasem skarpetki, spodenki i bluza lub sweterek i w wozku przyktyta kocykiem no i cieniutka czapeczka

Ostatnia edycja:
Witam my dzisiaj wstaliśmy troszkę szybciej ale ładnie spał, a teraz siedzi w chuście a ja na piłce się bujam i was podczytuje, bo inaczej nie mogę, bo od razu się denerwuje jak usiądę na fotelu taki z niego cwaniaczek mam nadzieje że go przechytrzyłam i nie będę musiała chodzić cały czas z nim
Madzia pamiętaj że po burzy przychodzi słoneczko i jutro na pewno będzie lepszy humor, a do reszty to dziewczyny odpisały u nas też były krostki i też stracha miałam że to skaza, ale ładnie schodzą chociaż jeszcze parę zostało, ale już nie pokazują się nowe, a piłam mleko.
Claudia spokojnie można pokazywać grzechotkę zobaczysz jak się będzie śmiał do nich Franco tak lubi się śmiać i gadać do nich że przez chwile mam spokój.
U nas 6 stopni ale ładna ale świeci słoneczko i za chwile idziemy na spacer.

madzia mam taką grzechotkę do wózka
a mój na spacerze śpi
w łóżeczku też taką zamontowaliśmy

ariska ja też czekam na efekt końcowy ;-)

byliśmy na polu, pogoda super, tyle że mały marudny

wkurzało mnie to, że było z nami tyle koleżanek a ja się boję o małego, wolałam iść do domu

Uff szybko udalo mi sie Was nadrobic bo nie wiem ile mam czasu:) Mala zapadla w drzemke wiec pewnie chwileczke pospi.
Ariska ja tez czekam na zdjecia;) Fajne chwile przed Toba!
Madzia nie daj sie zlym nastrojom, wiosna idzie wiec napewno bedzie lepiej. A co do ciemieniuszki to tez zdecydowanie polecam oliwke. Moja Julcia tez zaczelo ostatnio ulewac- wczesniej nie bylo z tym problemow.. Zastanawiam sie czy przypadkiem nie je za duzo..

Z tym ubieraniem sie to i ja mam straszny problem.. nadal zakladam coreczce kombinezon ale nie zapinam do konca..ale chyba czas go schowac.. Myslicie ze jakis cieplejszy sweterek/ polarek i na to kocyk wystarczy? U nas dzisiaj cieplutko, ok. 15st. , ale czasami jakis wiaterej zawiewa.
Co do grzechotek to ja tez juz malej pokazuje. Ona lubi patrzec,sluchac.

Na nozke wiem ze oklad ale dzieki za odp.Ale martwie sie tym katarem i czasem zakaszle no ale to moze byc od kataru i nie wiem teraz czy powinien go zobaczyc lekarz czy nie.I jesli to bylby naprawde katar po szczepieniu to boje sie ze potwierdzilo sie to co dziewczyny pisalyscie ze po antybiotyku powinno sie czekac 2 tyg.a tu go zaszczepili bo dla nich to tydzien jest juz ok.
Kate jak u nas bylo cieplo ostatnio to ja Filipa ubieralam body z dlugim rekawem na to tylko bluzeczka z dlugim rekawem i do tego spodnie plus same skarpetki bez czapeczki ale zapinalam pokrowiec od wozka podszyty polarem i byl cieply nie zmarzl mial cieple raczki nozki.ALe jak bedzie wiaterek to bym lekko kocykiem przykryla.Poprostu kontroluj czy ma cieple raczki na spacerze nosek nozki to bedziesz wiedziala czy sie chlodno robi jak nagle dziecku raczki zaczna sie chlodne robic.
Claduia Ja mam takie pluszowe grzechotki ze moze wziasc do raczki tzn ja mu wloze nie raz do raczki to trzyma i macha nia to brzeczy a on sie dziwi :) Bo plastikowa jest jeszcze za ciezka i moglby sie w glowke uderzyc bo sa za mali zeby juz kontrolowac ruchy swoje.

Gosia pluszowe też mam
tyle że o takich pastelowych kolorach..
teraz dałam go na matę ale w leżaczku, zerka do góry co ma nad głową :-)

reklama
Dziekuje za zyczenia w imieniu Joasi:)
Odpukac chyba mamy juz kryzys za soba- zaczyna dluzsze przerwy w nocy robic (troszke ale zawsze cos) i pogodniejsza sie zrobila

Do góry