reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Hej mamusie! Witam tez nowe mamusie!

A ja mam kupe sprzatania dzisiaj: gary, odkurzanie, mycie podlog, porzadki u Ani w pokoju, prasowanko, nie wiem jak sie z tym wszystkim ogarne. No nic, trzeba sie wziac w garsc i zasuwac, bo niestety nikt za mnie tego nie zrobi :(

Ariska kiedy masz ten slub? Masz fotografa?
Ribi zaklepuje chuste jesli jeszcze nie znalazlas chetnego. Na poczatek bedzie dobra, a najwyzej pozniej tez kupie jakas lepsza. Bedzie okazja zeby sie spotkac :-)

reklama
Witam

Dziewczyny a ja złapałam doła no tak do du....py to już dawno się nie czułam.
Miki ma krostki na buzi i boję się że to skaza :( ale na razie kupię tą emulsję Cetaphil co moncia pisała na wątku o dolegliwościach a jak to nie pomoże to będziemy się ratować lekarzem.
Do tego na główce schodzi mu skórka tak jak u aniwar Bartusia no i to zapewne ciemieniucha :(
Jak możecie to doradźcie coś, wiem że kiedyś był poruszany ten temat ale nie wiem gdzie to było :(
Nocka beznadziejna nie spaliśmy od 2 do 5 bo miki marudził i wydaje mi się że ta buźka go swędziała bo rączkami tarł po niej.
No i pobudka o 7.30 i tyle było mojego spania i płacz, na szczęście na razie leży na swojej macie i patrzy na miśki ale jak długo to potrwa

Wszystkiego naj dla naszych dzisiejszych miesięczniaczków:

Maciusia - Blondi
Joasi - Olandii

moja padła wczoraj o 20, o 21 zaczęła płakać wzięłam ją do łóżka bo myślałam że zje a ona dalej zasnęła to spowrotem do łóżeczka i tak do 4 rano heh;) a potem o 7 pobudka a teraz znowu troli ;)

Gogi - ślub w lany poniedziałek. W sumie mam już wszystko oprócz makijażystki ;)

Madzia - jak to taka cienka biała skórka schodzi to zapewne tylko sucha skóra , ja mojej od czasu do czasu pociągnę oliwką i już tego nie ma. A ciemieniucha to taka żółta skorupa

Dziewczyny wytłumaczcie mi to 6 widera bo ja chyba tępa jestem :D:D jak mam 1 dzień 1 serie i 6 powtórzeń to robię : a. 6 razy pierwsze ćwiczenie, potem 6 razy drugie itd czy b. po 1 razie każde ćwiczenie i wracam w kółeczko do nich 6 razy? ;)

Ostatnia edycja:
witajcie,
my z Miśkiem sobie razem siedzimy

mam pytanko czy dawać Miśkowi grzechotki?

on chyba nie bardzo na nie zwraca uwagę, a mógłby się czymś zająć
lubi patrzeć na telewizor, nie wiem czy to dobrze

Witam

Mała powiedzmy zasnęła w łóżeczku(pewnie potrwa to 10 min wiec mam mało czasu), od piątku ma ataki płaczu nie wiem dlaczgo, co jej jest...:zawstydzona/y:

ja dziś do gin na kontrole
Claudia- moja też uwielbia patrzec na tv ale staram się jej nie pozwalać myśle że jest za malutka,
Ariska-śliczna sukienka
Madzia- głowa do góry:)

Claudia ja mojej pokazuje grzechotki, macham nad nia i jest zainteresowana, do raczki oczywiscie jeszcze nie bierze.
madzia moja tez ma taka sucha skorke na glowce, a krostki tez miala ale juz zniknely. Przeczekaj, obklep buzke maka ziemniaczana bo pewnie to tylko tradzik niemowlecy. Ja tez sie stresowalam ze to moze byc skaza ale na szczescie ne jest. Bedzie dobrze!

Madzia-na ciemieniuche najtanszy sposob dobrze nasmarowac oliwka,i zeby z tym pobyl troche...aby to wilgoci zlapalo od tej oliwki i latwo odchodzilo i pozniej wyczesac szczoteczka, i umyc glowke...moja troche miała zrobilam jej 2 razy taki zabieg i juz nie ma :) bo pisalam jeszcze ze dobry jest zel na ciemieniuche klorane bebe-ponad 30 zl i dobra olejuszka kolo 20 zl,ale jak masz oliwke to zrob oliwka,ja nie mialam kiedy jechac do apteki i jestem zadowolona bo zaoszczedzilam kaski zupelnie przez przypadek i kupie Mai sukienke na to konto:) jeszcze jedna:)
a efekt porownywalny :)

Ariska-czekam z niecierpliwoscia na efekt koncowy:)

Ostatnia edycja:
Claudia jasne że możesz, może nie tyle dawać co mu pokazywać, najlepiej o żywych kolorach, ja swojemu kupiłam taką grzechotkę do wózka na gumce za całe 8 zł ale jest bardzo kolorowa i głośno grzechocze, to jak ją trzymam nad Mikim to w taki sposób żeby uderzał o nią rączką jak rusza i cieszy pycholka do niej jak grzechocze :)

Dziękuję dziewczyny za wszystkie porady :-) będziemy próbować na razie oliwką

Ostatnia edycja:
Witam
Gabi powoli zasypia, więc jest nadzieja ze mam chwile.
U nas nocka dzisiaj ładnie, karmienie o 6.30, potem troche pogugała ale położyłam ją koło siebie i tak pospałyśmy prawie do 9.00, więc super!
Claudia- ja też zauważyłam że moja lubi patrzec na telewizor, ale staramy sie żeby tego nie robiła bo podobnie jak Malutka myślę że na to jeszcze za wcześnie.
Ariska- sukienka naprawdę świetna.

reklama
hejka
u nas bylo karmienie o 3 potem o 9. Mala potem polezala na macie, bo lubi na niej lezec bo gra melodyjka, migaja swiatelka, wisi lustereczko i malpeczka usmiechnieta, oprocz tego jeszcze raczka stuka w grzechotke slonika i sie cieszy bardzo, gaworzy sobie do malpeczki. ja przez ten czas zjadlam sniadanie i wzielam prysznic.
chwilke mala podrzymala, ja nastawilam zmywarke a teraz gaworzy sobie do mnie

Do góry