reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
witam mamuśki i nowe mamuśki też:)
Dzięki za odpowiedzi odnośnie mojego małego Leniwca:) Ja dziś stwierdziłam, że kupię sobie nową chustę chyba Nati ale jeszcze muszę doczytać więc jak któraś chce sprzedam za połowę ceny tę którą mam obecnie CHUSTA TKANA AZIMI OSTATNIE W TEJ CENIE! +PORADNIK (1529992725) - Aukcje internetowe Allegro kolor czerwono-pomarańczowy cena 30 zł + przesyłka (chyba 4,5 priorytet polecony). Jak coś dajcie znać. Jest wyprana, wyprasowana i użyta raptem kilka razy.

Dziś piękna pogoda więc zaliczyliśmy spacerek. Już nie mogę się doczekać aż będzie cieplej (czyli w wekend) bo Maćka wezmę w chustę i na spacerek:)

dla płaczących dzieciaczków polecam chustę...dziewczyny to naprawdę działa. Ja plotę Maciusia w chustę i sprzątamy, odkurzamy a on albo ogląda co się dzieje albo kima:)

asienka masz rację to może być skok rozwojowy, mój Maciuś też miał takie gorsze dni....coś w tym jest

Przyszła mi kurteczka dla Maciusia naprawdę fajna jak za te 20 zł....chyba już nic nie potrzebuję kupować:)

witam mamuśki i nowe mamuśki też:)
Dzięki za odpowiedzi odnośnie mojego małego Leniwca:) Ja dziś stwierdziłam, że kupię sobie nową chustę chyba Nati ale jeszcze muszę doczytać więc jak któraś chce sprzedam za połowę ceny tę którą mam obecnie CHUSTA TKANA AZIMI OSTATNIE W TEJ CENIE! +PORADNIK (1529992725) - Aukcje internetowe Allegro kolor czerwono-pomarańczowy cena 30 zł + przesyłka (chyba 4,5 priorytet polecony). Jak coś dajcie znać. Jest wyprana, wyprasowana i użyta raptem kilka razy.

Dziś piękna pogoda więc zaliczyliśmy spacerek. Już nie mogę się doczekać aż będzie cieplej (czyli w wekend) bo Maćka wezmę w chustę i na spacerek:)

dla płaczących dzieciaczków polecam chustę...dziewczyny to naprawdę działa. Ja plotę Maciusia w chustę i sprzątamy, odkurzamy a on albo ogląda co się dzieje albo kima:)

asienka masz rację to może być skok rozwojowy, mój Maciuś też miał takie gorsze dni....coś w tym jest

Przyszła mi kurteczka dla Maciusia naprawdę fajna jak za te 20 zł....chyba już nic nie potrzebuję kupować:)

zastanawialam sie nad chusta ale nie jestem pewna czy umialabym ja zawiazac

Ostatnia edycja:
Claudia - moja to nawet na spacerze nie śpi :p albo trochę i musze jej bude zniżać bo ona chce świat oglądać

Mi się wydaje że twój mały taki płaczliwy jest jak cię nie widzi bo może się boi że znowu będzie sam. Musisz dać mu czas, on musi poczuć się bezpiecznie bo tam wiesz cały czas sam a jak przychodzili to robili jakieś badania czy coś bo przecież pielęgniarki nie przytulą. Może jak coś robisz stawiaj go w leżaczku tak żeby cię widział i mów do niego i rób sobie coś tam. Moja ostatnio jak zahipnotyzowana patrzała na obierki od ziemniaków jak spadały :)

Ostatnia edycja:
ja go rozumiem, najgorzej jest jak śpi, ja np idę do WC, on się obudzi, nie widzi mnie i płacz....
teraz śpi a ja spróbuję pozmywać i zobaczymy

Dzieciaki już śpią a ja mam chwilę dla siebie i męża :) Tzn mój mąż prasuje a ja leżę i odpoczywam :)

Byliśmy popołudniu z Tomkiem na spacerku :) Ale fajna pogoda a jutro ma być jeszcze cieplej :)

Po szczepieniu ok. Tomek zasną i nawet nie jąknął jak pani mu igłe wbijała. Waży 7 kg i ma 64 cm :)
Idziemy do neurologa 18 kwietnia!!!

Hejka. Sekundę mam bo mała się przebudziła. Padła o 20 i nic nie jadła. A teraz się obudziła i znów gaworzy i się cieszy jak tata przebiera. Już tak głośno gaworzy że lejemy ze śmiechu takie dźwięki wydaje. Zaraz ją nakarmię i padnę pewnie przy niej. Ale na spacerku byliśmy dwie godzinki. A w wekend ma być 21 stopni, bajka. Uciekam bo nie mogę takie śmiechy idą z sypialni. Wybudzi mi ją i będzie du... ze spania. I tyle się Was naczytałam. Dobranoc

reklama
Do góry