reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Moje dziecko cos marudne od rana wiec moze postaram sie ja teraz uspic, ogarne mieszkanko a po poludniu na spacerek pojdziemy.
Biala u mnie w nocy pierwszy sen malej trwa ok. 6 godzin - tak od 21 do 3 a czasami dluzej i nie budze jej do karmienia.
Gryf wspolczuje problemow z mezem.. Ja na swojego nie moge narzekac. Bardzo mi pomagal w tych pierwszych dniach- do mnie nalezalo w sumie karmienie malej i przewijanie. Dbal zebym sie wysypiala i odpoczywala. Teraz na jego glowie sa zakupy bo ja nie zawsze dam rade zrobic. Obiad dobry tez potrafi ugotowac:) Mam nadzieje ze Wy tez sie dogadacie i wypracujecie jakis dobry podzial obowiazkow:) Powodzenia!

reklama
Hejka, jestem mama Zuzi ktora urodzila sie 8 stycznia:-). Chcialbym sie przylaczyc:zawstydzona/y:, lecz nie wiem czy moge:zawstydzona/y:. Pewnie juz troche o sobie wiecie a ja bede nowa na tym forum:sorry2:.
Jestem z Zamoscia ale od prawie 5 lat mieszkam w Irlandii i udzielam sie na forum mamy z irlandii.

Milego dnia zycze.

Hej. Za oknem piękna pogoda a ja mam lenia i jeszcze nigdzie nie idę. Spałyśmy do 12 bo w nocy z przerwami. A teraz znów śpi więc mam chwilę. Normalnie wiosna nam się piękna robi i już się nie mogę doczekać aż nie będzie trzeba zakladać kombinezonów i jak mała będzie mogła wierzgać nogami w wózku i będzie można cyca na dworze wystawić :)

Pewnie że przygarniemy :)
Ja dziś od rana na nogach. Byliśmy już rano na mszy, za chrzest zapłacić (50 zł) po skierowanie na bioderka. Teraz wielka akcja prasowanie :))) To prasowanie nigdy się nie kończy :(

Ja jednak szybko ogarnelam moja core i spacerek zaliczylysmy. A teraz jeszcze sie werandujemy na balkonie ;P
Kate ja tez juz sie nie moge doczekac kiedy skonczy sie to ubieranie i tylko z marszu bedziemy braly dziecko i do wozka;) bez kombinezonow, czapek itp.
Damqelle u mnie tez prasowanie czeka ale naszczescie nie jakas ogromna sterta- z 10 min. roboty ale zostawiam to na wieczor:)
Witam nowa mamusie:)

witam nowe mamuski :)

joasiab-- 30zł za uda i pupe... brzuch 15zł ... to sie nazywa Bańka chińska.... bardzo popularna teraz w salonach kosmetycznych..

modlicha-- podaje tylko witamine D.... pediatra mówiła by niepodawac K jak sie karmi butelką... ale opakowanie do konca pozwoliła skonczyc:)

gosia--- ja tez tak chce by Kubus tak spał..

my wyszlismy sie troche przewietrzyc.. ale chyba do konca tyg bedziemy siedziec w domku.. jakis ten mój Tomus zakatarzony lekko... wiec bedziemy sie kurowac ... ma tez tą wysypkę na nogach.. no i podaje mu zyrtek
a tak wogole to udało mi sie dzisiaj dla Tomaszka sciac włoski :) wyglada słodko :)... niestety mielismy tez mało miłą sprawe... Kubus lezał sobie u Tomka w pokoju na podłodze jak zwykle na kocyku.. a ten urwis stracił na niego zabawke z półki.. dobrze ze wysokosc była niewielka.. no i zrobił to niechcacy...

reklama
Do góry