reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Moje dziecko cos marudne od rana wiec moze postaram sie ja teraz uspic, ogarne mieszkanko a po poludniu na spacerek pojdziemy.
Biala u mnie w nocy pierwszy sen malej trwa ok. 6 godzin - tak od 21 do 3 a czasami dluzej i nie budze jej do karmienia.
Gryf wspolczuje problemow z mezem.. Ja na swojego nie moge narzekac. Bardzo mi pomagal w tych pierwszych dniach- do mnie nalezalo w sumie karmienie malej i przewijanie. Dbal zebym sie wysypiala i odpoczywala. Teraz na jego glowie sa zakupy bo ja nie zawsze dam rade zrobic. Obiad dobry tez potrafi ugotowac:) Mam nadzieje ze Wy tez sie dogadacie i wypracujecie jakis dobry podzial obowiazkow:) Powodzenia!

reklama
Hejka, jestem mama Zuzi ktora urodzila sie 8 stycznia:-). Chcialbym sie przylaczyc:zawstydzona/y:, lecz nie wiem czy moge:zawstydzona/y:. Pewnie juz troche o sobie wiecie a ja bede nowa na tym forum:sorry2:.
Jestem z Zamoscia ale od prawie 5 lat mieszkam w Irlandii i udzielam sie na forum mamy z irlandii.

Milego dnia zycze.

Hej. Za oknem piękna pogoda a ja mam lenia i jeszcze nigdzie nie idę. Spałyśmy do 12 bo w nocy z przerwami. A teraz znów śpi więc mam chwilę. Normalnie wiosna nam się piękna robi i już się nie mogę doczekać aż nie będzie trzeba zakladać kombinezonów i jak mała będzie mogła wierzgać nogami w wózku i będzie można cyca na dworze wystawić :)

Pewnie że przygarniemy :)
Ja dziś od rana na nogach. Byliśmy już rano na mszy, za chrzest zapłacić (50 zł) po skierowanie na bioderka. Teraz wielka akcja prasowanie :))) To prasowanie nigdy się nie kończy :(

Ja jednak szybko ogarnelam moja core i spacerek zaliczylysmy. A teraz jeszcze sie werandujemy na balkonie ;P
Kate ja tez juz sie nie moge doczekac kiedy skonczy sie to ubieranie i tylko z marszu bedziemy braly dziecko i do wozka;) bez kombinezonow, czapek itp.
Damqelle u mnie tez prasowanie czeka ale naszczescie nie jakas ogromna sterta- z 10 min. roboty ale zostawiam to na wieczor:)
Witam nowa mamusie:)

witam nowe mamuski :)

joasiab-- 30zł za uda i pupe... brzuch 15zł ... to sie nazywa Bańka chińska.... bardzo popularna teraz w salonach kosmetycznych..

modlicha-- podaje tylko witamine D.... pediatra mówiła by niepodawac K jak sie karmi butelką... ale opakowanie do konca pozwoliła skonczyc:)

gosia--- ja tez tak chce by Kubus tak spał..

my wyszlismy sie troche przewietrzyc.. ale chyba do konca tyg bedziemy siedziec w domku.. jakis ten mój Tomus zakatarzony lekko... wiec bedziemy sie kurowac ... ma tez tą wysypkę na nogach.. no i podaje mu zyrtek
a tak wogole to udało mi sie dzisiaj dla Tomaszka sciac włoski :) wyglada słodko :)... niestety mielismy tez mało miłą sprawe... Kubus lezał sobie u Tomka w pokoju na podłodze jak zwykle na kocyku.. a ten urwis stracił na niego zabawke z półki.. dobrze ze wysokosc była niewielka.. no i zrobił to niechcacy...

reklama
Do góry