reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

moja też niedawno zasnęła, tatuś zrobił nam niespodziankę i już jest w domu. Czekamy na ziemniaki - aż się ugotują i może wyjdziemy jeszcze raz na spacer, chociaż akurat się zachmurzyło. mam nadzieję że z tych chmur nie zacznie nic padać.

reklama
witam,
my już po spacerku, byliśmy zważyć Antosia i waży 5,250 czyli w 3 tyg przybył 1.250 :szok:
byłam w szoku bo się tyle nie spodziewałam, pani pielęgniarka pow, że jest długi jak na swoje 2 miesiące, no w końcu już ciuszki 68 za małe i powoli w 74 wchodzimy:szok:
a najgorsze jest to, że jeszcze trochę i mały się w wózku nie zmieści:szok:
teraz Antek leży na macie edukacyjnej bo dostał od mojego kuzyna i się cieszy i gada do zabawek.
w tym tyg wreszcie złożę o becikowe, rodzinne i to drugie becikowe, mąż dzis załatwił dokumenty....

http://www.dobra-mama.pl/wydarzenia/tomasz-jacykow-zaprasza-wszystkie-mamy-na-warsztaty.htm
wczesniej chyba był zły link, teraz spróbuj, bo są zapisy na spotkanie z Jacykowem, zawsze można się wyrwać i posłuchać co powie:p

Dziewczyny które mają 3m-czne dzieci, czy podtrzymujecie główkę nadal podczas noszenia w pionie?
Ja nie podtrzymuję, ale jak ją podnoszę z łóżeczka to trzymam zawsze za główkę. Ale Marii od początku bardzo silne ma mięśnie karku i podnosiła główkę już w pierwszych tygodniach. to zależy od rozwoju dziecka - jeżeli widać że główką się kiwa i dziecko jest zmęczone jej unoszeniem, to znak że powinno się tą główkę jeszcze podtrzymywać.

My juz po spacerku ale mala jeszcze dosypia na balkonie:) Chyba musze sie za obiad wziac..
Blondi ja jeszcze podtrzymuje glowke w pionie.
Ariska dobrze ze wszystko u Was w porzadku.
Zmykam do kuchni..

http://www.dobra-mama.pl/wydarzenia/tomasz-jacykow-zaprasza-wszystkie-mamy-na-warsztaty.htm
wczesniej chyba był zły link, teraz spróbuj, bo są zapisy na spotkanie z Jacykowem, zawsze można się wyrwać i posłuchać co powie:p

Dziewczyny które mają 3m-czne dzieci, czy podtrzymujecie główkę nadal podczas noszenia w pionie?

Blondi nie dziala ten link:-(
ja juz nie podtrzymuje...tak jak damqelle przy podnoszeniu tak ale jak mam go na rekach to sam ladnie trzyma...ale On od poczatku trzymal dosc szytwno..

Hej.
Dzięki za zaprosznie.
Jestem mamą Bartusia urodzonego 13stycznia 2011r z wymiarami wyjściowymi 51cm 3100g:)

Witaj:-)
to tak jak moj Bartus 3150 i 51 cm:-)

reklama
Hej :-)

My dzisiaj nie spacerujemy bo zimno i wieje ale za to mi ładnie pranie poschło.

Blondi-ja troszkę podtrzymuje ale Szymus od samego początku sztywno trzymał główkę.

Mam teraz chwilkę dla siebie bo Szymuś w leżaczku zajmują się nim rodzeństwo,spiewają mu a on się smieje...och co za widok :-D

Trzeba chałupkę trochę ogarnąc.

Damqelle-super te ponczo :-)

Do góry