reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Hej!

Dziewczyny jeżeli mogłabym Was prosic o radę : KOLKA

Jakie pijecie herbatki, żeby maleństwo nie miało kolek albo przynajmniej je ograniczyc i żeby go brzuszek nie bolał :happy:

Wiem, że popularne są melisa, mięta, rumianek, koperkowa. Czy można je pic bez ograniczeń?

Którą najbardziej polecacie lub najbardzie pomaga maluchowi?

catelin my tam chodzilismy z wiki, super :) Z tomkiem tez chyba pójdziemy :)
I Wiki od tamtej pory pływa? Bo przyjaciółka chodziła z dzieckiem, ale potem przerwali i mała nie umiała pływać, póżniej się nauczyła. Moje dzieci też posyłałam na basen ale tak od 5-6 lat, bo u nas w szkole jest basen i oboje chodzą zachwyceni na treningi. Są też dla maluszków, ale nie wiem czy dam radę czasowo gdy wrócę do pracy. Troje dzieci ogarnąć będzie ciężko.
Joasiab - no to jak dostaniesz to ładne ubranko na chrzest a ma być już potem ładnie...to zapraszam
Wzieło mnie na prawdziwe wiosenne porządki. Spakowałam kurtki, buty. przejrzałam z czego dzieci mi już wyrosły. kupiłam sobie na alegro poncho bo jak ma być tak ciepło to w płaszczu nie pójdę Ekstra!!! Poncho/narzutka/ponczo brąz (1516496990) - Aukcje internetowe Allegro

Mój zaś daje popalić, byliśmy na moment na polku, teraz mały leży a ja zabieram się za ogarnianie reszty mieszkania

potem muszę jeszcze ze sobą porządek zrobić

Ile w ciągu dnia wasze dzieci są aktywne?
Moja Klara ma takie ok. 3godzinne cykle. Jak wstaje rano to je cyca, zmieniamy pieluszkę i później jest aktywna ok. pół godziny (rozmowy ze mną, wpatrywanie się itp.), a później zaczyna marudzić i trzeba ją uspać, bo nawet jak ją noszę, to marudzi w każdej pozycji. I budzi się znów na jedzenie w dobrym humorze i tak w kółko do wieczora. Zastanawiam się, czy nie za szybko się męczy... A może po prostu taka maruda z niej...

damqelle- ja Tomka zapisałam teraz na Nauke pływania.. bo tak to chodziłam z nim raz w tyg.. ale mało systematycznie w drugiej połowie roku.. i w sumie niepływa.. ale w sobote teraz bedzie jezdzic na nauke.. zekomo po 2 miesiacach bedzie pływał przy desce pozyjemy zobaczymy.. z Kubą tez bede chciała chodzi.. ale to własnie za jakies 2 miesiace jak bedzie cieplej bo akurat te babki prowadzą jeszcze dla niemowlaczków zajecia..
Jejku a przed nami jeszcze chrzciny mamy dopiero 15 maja..

Dzien dobry;) ja dopiero teraz się witam
dzień zaczęłam szybko, ale mielismy kilka spraw na mieście z męzem do załatwienia wiec małego w fotelik i do samochodu:)
wizyta u ginekologa pierwsza za mną, wszystko pieknie i nie mam się już czym martwić, plamienia mogą występować cały czas ponieważ karmię piersią, okresu mogę nie mieć przez cały czas karmienia ale to nie jest reguła:) wiec nic na temat występowania miesiączki mi nie mógł powiedzieć:)
A teraz skończyłam myć gary po obiedzie, a mój syn wyobraźcie sobie sam zasnął na leżaczku:) choć powinien jeść teraz bo ostatnio jadł około 12tej:) jupi;-D wiec mam chwilę dla Was:)

Witam
u nas wszystko ok mała leży pod łukiem z zabawkami(nie wiem jak to nazwać) a ja zaglądam szybciutko bo trzeba troche ogarnąć mieszkanko, zresztą humor podły więc nei będę smęcić

my już po lekarzu. Mała wszystko ok pani doktor stwierdziła że jest bardzo kontaktowa i rozwinięta społecznie jak to określiła bo zagaduje i się cieszy, główkę ładnie dźwiga. 5 kwietnia mamy kontrolne eeg, potem usg główki i na następną wizyte do lekarza, a w między czasie musimy iść na badanie słuchu bo po chorobach neurologicznych jest to konieczne. Malusia sobie śpiocha a ja korzystam z chwili czasu :)

reklama
Damqelle my przerwaliśmy też bo rehabilitantka Wiki stwierdziła, że to na jej niekorzyść, ale teraz od około 2 lat chodzi na basen z Rafałem i już przepłynie cały basen czasami w rękawkach a czasami już bez. Zalezy w jakim jest nastroju. Za to skacze do wody bez obawy, nurkowac już też bez problemu zanurkuje. My chcemy z Tomkiem zacząć i nie przerwyać do roku. Zobaczymy jak to będzie :)

Jak tylko ubranko dotrze i w przyszłym tyg będzie ładnie to się u ciebie pokażemy.

Do góry