reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

jak ja Wam tej pizzy zazdroszczę :-(
u mnie ścisła dietka to pomarzyć można.
u nas weekend rodzinno-spacerowy bo rodzinka z wojaży wróciła no i pogoda znośna-słońce ale jeszcze jest chłodno,dobrze że chociaż planowy śnieg nie padał.
ja zaraz idę spać bo padnięta jestem, jutro mam wizytę u ginki, mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.
pozdrawiam i dobrej nocki

reklama
DZiewczyny jak sie karmi piersia to przez ten caly czas mozna nie miec okresu JA tak mialam przy pierwszym dziecku brak przez prawie 8 miesiecy.Ja bym sie tym niestresowala a wrecz cieszyla.A mi sie jutro konczy pierwsze opakowanie tabsow wiec tylko patrzec jak dostane.MOje dzieci spia od 20 tez obejrzalam na spokojnie x factor i przepis na zycie i teraz uciekam do lozeczka bo mezus juz w nim czeka.Wiec spokojnych nocek i do jutra :)

gosia z tym okresem to nie tak do konca zalezy ile razy sie karmi piersia i jakie sa odstepy czasow z tego co pamietam bo dawno juz o tym czytalam wiec moge sie mylic. przy misce pierwszy okres dostalam jak skonczyla 8 m-cy

pizza... pyszności ale ja boję się jeść takie rzeczy, może i dobrze bo jak zaczęłabym to pewnie nie byłoby końca. Chociaż dziś skusiłąm się na ciasto z cukierni i było pyszne. Za to teraz moją małą znów boli brzuszek i popłakuje przez sen, jest niespokojna. Czasami naprawdę nie wiem co mam już jeść by jej nie zaszkodziło.

Olandia - najlepiej zobacz gazetki w internecie różnych marketów gdzie akurat jest promocja, ja przeważnie też tak patrzę i nie trzeba przy tym wychodzić z domu :-)

jesli chodzi o pieluchy nie pomoge,
my juz dziecka wykapali a teraz czas wolny,
cos mi sie maz bojowy na wieczor zrobil... ale to chyba efekt roz. z najemca mieszkania.
Natusi pepulek ciagle sie babra - od tyg. chce sie dostac do pediatry pryw. i nie mam szczescia...
chcialam jeszcze obgadac temat ciaglych uczulen... moze jutro sie uda.
jutro rano moja kolezanka ma cc, czekaja na Pole - jak zwykle przezywam to bardzo i od wczoraj o niej mysle. nie jestesmy jakos zzyte ale ja wszelkie ciaze, porody i etc. b. przezywam:)
pola bedzie ur 28.03 dokladnie 3 miesiace po Natalce... eh..

Hej z rana. Mała przysnęła więc mam chwilę. Noc dziwna bo od 2 się kręciła aż do 6 potem wstała (oczywiście jadła co 3 godziny) i znów kręcenie. Powód - mega kupa która aż wyciekła z pampersa. Ale zauważyłam że jak nie daje espumisanu w nocy to lepiej znosi te poranne kupy.
Co do jedzenia to ja już nie wiem. Jak uważam co jem to ma gazy a jak zjem coś niezdrowego to jej nic nie jest. Mam wrażenie że to ograniczenie jedzenia to jedna wielka ściema i po prostu będzie miała gazy dopóki jej jelita się nie ustawią. Prababcia wczoraj kazała mi wszystko jeść :-) bo schudłam :-) Może pomyślicie że jestem głupia ale tak mi poleciała waga że żadne spodnie nie są na mnie dobre. Muszę chodzić w dresach bo wszystko spada z bioder a mam takie fajne portki sprzed ciąży. Ale się nie ważę chociaż mnie korci. Czekam na ciepłe dni aby wskoczyć w getry i adidasy.
A co do okresu. Byłam u gina tydzień temu. Pytałam się kiedy po cesarce można zajść ponownie. Ponieważ ja za drugim razem też będę miała cesarkę powiedział że jak tylko dostanę okres i wróci cykl do normy (jakby miało być naturalnie to odstęp ma być dłuższy). No i wygadał. Okres mam jak nic, dziś to już jestem pewna. To chyba przez ten tydzień przerwy w karmieniu i przez to że mała mało ciągnie cyca. A było tak fajnie :-) Idę jeść a potem na ławeczkę w parku bo ma być piękna pogoda.
Przed porodem mówili że jak urodzę to miesiączki będą mniej boleć - ciekawa jestem jak będzie (jak na razie nie boli ) ale może się rozkręci. Miłego dnia

Aha, moja Natala zasiliła grono dwumiesięczniaków :-D

reklama
Do góry