reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Dziewczyny, katarku ciąga dalszy, inhalacje średnio pomagają
jest za mały żeby się tego sam pozbył

będziemy zaraz używać odkurzacza - musimy mu pomóc, on płacze cały czas biedaczek:zawstydzona/y:

ja małemu daję cebion multi , D3 i żelazo - wg zaleceń:tak:

chyba mam grypę żołądkową
od wczoraj mi nie dobrze, na myśl o jedzeniu mnie naciąga i mam temperaturę pod wieczór :no:

dzień dobry :)
ślicznie słonko za oknem świeci, tyle tylko że chyba delikatny mrozik jest bo jak otwarłam drzwi balkonowe żeby wywietrzyć po nocy to jakich chłód straszny wpadł...
kurcze obudziłam się dziś o 7:00 i spać mi się nie chciało, ach:)
wreszcie zwlekłam się z łóżka i teraz biorę się za gary:)

AsiaK - fajnie, że takie porzadki w domu już zrobiłaś:), ja to mam sporo sprzatania mam nadzieje, że do świąt się wyrobie, narazie mąż umył dwa okna w kuchni i w salonie, ale jeszcze w sypialni i pokoji małego zostały okna, jakoś musze to ogarnac w tym tygodniu bo Święta tuż tuż...

a teraz zajmę się niedzielnym obiadkiem;)

Claudia podaj małemu syrop calcium naprawdę pomaga i jest dobry w smaku, nie zaszkodzisz nim a może pomoże:) kuruj się i Ty bo teraz mały Cię potrzebuje! Też ostatnio spędziłam dzień w toalecie myślałam że to grypa ale na całe szczeście się skonczylo:)

Ostatnia edycja:
hej. my jak zwykle po 6 pobudka nawet zmiana czasu nic nie dala hehe. tosianda przesypia mi w sumie 8 h az w szoku jestem bo michaska w jej wieku to w nocy ze 3- 4 razy sie budzila. a toska po 20 idzie spaci dopiero kolo 4 wstaje a ja praktycznie cala noc spie.
ja dalej zakatarzona, tosce i misce przeszlo tylko mnie jeszcze trzyma no i na dodatek uszy mi sie przytykaj ach wrr.

blondi u mnie tez slonko za oknem ale zimno jak sto, tesciu u siebie w pokoju ma otwarte a tam nie ma drzwi no i okno na kuchnie jest wiec nosa z pokoju nie wychylam bo zimno jak fiks a on pod koldra i nawet glowy nie widac a wczoraj byl na piciu wiec ma kaca.

dziewczyny a co na obiadek macie? u mnie rosol z wczorai i kurak

Kate tak przeglądam teraz naszą galeryjkę i widzę że Twoja Natalka to cały tatuś, strasznie do niego podobna :tak:

Podobna i to bardzo. Przed porodem śmialiśmy się że jak będzie córcia to ma być podobna do mamusi bo po tatusiu to nie za bardzo. Jak się urodziła i ją zobaczył pierwszy raz to ryczał i się śmiał że ma klona. A potem się zapytał czy nie jest mi smutno że ona taka podobna do niego a nie do mnie :-) Stwierdziliśmy że o dziwo po tatusiu a taka śliczna księżniczka. Cały czas mamy ubaw z tego :-)

A u nas noc nawet spoko. Moja mała się przestawiła i zasypia o 21 wstaje o 23 (mąż nie śpi jeszcze to zmienia pieluszkę :-)) a potem o 2 i o 4. O 5 trawi i coś tam jej w brzuszku przeszkadza ale dziś ją dałam na brzuch i spała do 7. Ja już nie po się bałam że się udusi bo to pierwszy raz tak zasneła. Ale pomogło i pierdy poszły.
Na dworze słońce ale chłodno. Tatuś pojechał na basen do Gorlitz a ja wsadziłam małą do łóżeczka i umyłam podłogi. A teraz zasneła.
Później idziemy na spacer i może odwiedzimy prababcię Natalię bo ona nie może dużo chodzić a chce swoją imienniczkę zobaczyć. Miłego dnia życzę.

Aha w kauflandzie promocja na chusteczki pampers 6 sztuk za 25 zł.

No byliśmy na spacerku, mały ładnie spał
to był nasz pierwszy spacer od dwóch miesięcy

dobrze to Miśkowi zrobiło, nawdychał się świeżego powietrza :-)

Obiad zrobiony:) Maciuś przespał się z 30 min i obudził się z wrzaskiem:( wiec biegiem wyciągłam pierś a teraz wcina zadowolony :-D

Jakoś nie mam ochoty na spacer... nie wiem co mi się dzieje... cały tydzien taki przybity mam...
Wy pewnie spacerujecie i miło czas spędzacie bo na forum cicho...

reklama
Hej! Moja Klarcia jest tak absorbująca, że nie mam kiedy do Was zajrzeć. Staram się codziennie podczytać, ale nie zawsze mam siłę napisać.
Dziś chcę się pochwalić, bo wczoraj się kąpałam z malutką w dużej wannie. Bardzo nam się podobało. Chcemy zapisać Klarę na basen (najpóźniej za miesiąc) i chciałam sprawdzić jak długo potrafi wytrzymać w wodzie i czy się nie boi. No i nie bała się :D Była bardzo zadowolona. Ciężko ją było całą zamoczyć :D Wystarczyło trzymać tylko główkę, a ona unosiła się na wodzie. Jak chciałam, żeby jej było ciepło to musiałam wciągać jej nóżki pod wodę. Teraz jestem jeszcze bardziej przekonana do basenu. Musimy tylko się zdecydować na porę i zapisujemy małą na naukę nurkowania :D

Do góry