reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam się słonecznie:-)

Tak, tak, pogoda zapowiada sie przepiekna. Nie wiem tylko czy ją wykorzystam bo idziemy na nast szczepienie z Wiktorkiem:-(

Już od wczoraj mam stresa i biegunke z tego wszystkiego...:-( Nie cierpię tych szczepień:-(

Mam wielką nadzieje że mój Skarbuś nie będzie mocno płakusiał bo serce mi wtedy ściska i od razu też ryczę jak głupia:-(

Korzystajcie z wiosny, miłych spacerków:-)

reklama
Witaj Ewelina! Wrzuć do galeryjki jakąś fotkę Marysi.

Malta to może uda się zaliczyć spacerek przed szczepieniem. Nie stresuj się, też byłaś kłuta jako dziecko wiele razy i nie pamiętasz o tym. Będzie dobrze.

Ostatnia edycja:
Witam :)
Jak tylko opanuję,jak to się robi to z pewnością wstawię fotkę:)
Ooo mała wstała i nici z moich prób,może później...

witaj elinka39 i zapraszamy do pisania z nami :-)
ja doczytałam co u Was i dopiero dziś piszę-wczoraj szalony dzień, najpierw pediatra, potem spacer zakupy i jak wyszłyśmy z domu po 10 to wróciłyśmy ok 15 :-)
potem obiad i mężowi bigos gotowałam z kapusty, którą kupił mi po porodzie w razie zastoju do okładania piersi, ale się nie przydała :-)
moja Ala odkąd jestem na diecie nie ma bólów brzuszka i śpi więcej w ciągu dnia, jak po porodzie, pediatra mówiła że to dobrze, ogólnie mieliśmy milion pytań i rozwiała nasze wszystkie wątpliwości.
do dziewczyn, które też mają dzieciaczki ze skazą, u Alusi już zeszło z policzków, pediatra kazała wprowadzić od dziś jeden produkt-np. pół kubeczka jogurtu naturalnego i jeść przez 4 dni i zobaczyć jak dziecko reaguje, jak będzie ok, to wprowadzać następny, jeśli dziecko po czymś wysypie, to odstawić, poczekać aż wysypka zejdzie i dopiero testować kolejny. objawy, które prawie na pewno świadczą o skazie: wysypka na policzkach, uszkach, dekolcie, nawet ropne krostki, policzki błyszczące jak rybia łuska i szorstkie, problemy z brzuszkiem. jeśli dziecko ma zwykłe krostki to raczej trądzik niemowlęcy lub potówki.
mam nadzieję, że nie zaśmiecam wątku, wiem, że kilka z nas ma taki problem jak ja :-(
potwierdzam, że bródka do 3 m-ca może drżeć, bo widziałam, że się taki temat przewijał, nie wiem tylko czy na tym wątku.
dostałam też receptę na maść pośladkową, dziś zamówię :-)
miłego dnia, moja mała śpi w łóżeczku coraz lepiej chociaż nad ranem zostawiam ją u nas żeby się poprzytulać. :-)

Ostatnia edycja:
i ja się witam z rana:) głowa mi pęka...znowu mam chyba problem z zatokami albo zaczyna się migrena, bo coś oczy też mam "prześwietlone". Póki co wzięłam apap ale jak nie pomoże wezmę Ketonal. Najgorsze bo nikt mi nie pomoże zaopiekować się Maćkiem a wiecie jak to jest gdy głowa Ci pęka....Póki co liczę, że za chwilę przejdzie i może się wybiorę do factory zobaczyć co i jak...może coś kupię:)

ewelina witaj u nas...wstaw sobie suwaczek i czekamy na fotkę Twojego brzdąca:)

I ja się witam :)

Tomek pomimo, że wypił 150 ml mleka enfamil to obudził się jeszcze szybciej niz jak moje pił :( I o co chodzi??? Czy to moje dziecko ma jakiegoś tasiemca czy co???????

Włączyłam pranko, za oknem piękne słoneczko :) Jak Tomcio wstanie idziemy na spacerek, bo ma być u nas dzisiaj 16 st :)

Titam nowa mamusię:)

Hej dziewczyny, dzisiaj troszkę lepiej...
ale smutno mi było bo wczoraj zostawiłam małego a on nie spał i ledwo wyszłam i płakał
a ja musiałam iść na autobus
czuję się źle z tym:zawstydzona/y:

co do bólu głowy, to mnie boli od kilku dni - prawie cały czas, wieczorem ból się nasila
ja też tak jak Ribi mam problem z zatokami, ogólnie cały czas zatkany nos

jutro punkcja - mały od soboty jest bez antybiotyku, trzymajcie kciukasy za niego

boję się aby ta pleotocytoza nie wzrosła:-(

Witam wczoraj dzień zabiegany musieliśmy się zarejestrować i teraz czekamy na nr personalny aby wybrać lekarza dla Franco mam nadzieję że już w tym tygodniu przyjdzie ten numer.

Witam nową mamę :-)

Claudia będzie dobrze na pewno tylko musisz przetrwać te ciężkie dni. Michaś wyjdzie ze szpitala zdrowy i będziecie razem i te trudne dni pójdą w zapomnienie.

Ribi migreny wiem coś o tym masakra, ale odpukać w ciąży i teraz głowa mnie nie boli tak jak sprzed ciąży gdzie nieraz nie mogłam wstać z łóżka.

Idę się powoli ubierać bo zmykam zaraz

kurdę taka babka przy przystanku fajne buty ma za 20 zł
zastanawiam się , hmm należy mi się :-D

a jeszcze ciotce muszę prezent kupić, wiem co ale nie wiem gdzie

uciekam laseczki miłego dzionka, zajrzę jak będę mogła

reklama
Witam w ten piękny słoneczny dzień :)

Nocka taka jak zazwyczaj czyli ok. Miki teraz śpiocha na brzuszku ale jak tylko wstanie to ruszamy na spacerek.

Claudia trzymam mocno kciukasy za Twojego Michasia. Wierzę że będzie dobrze.

Elinka witaj

Malta wszystko będzie dobrze (łatwo mi mówić ;) a jak mój będzie miał szczepienie to też będę schizować no ale tak reaguje matczyne serducho)

Ribi oby apap szybko Ci pomógł

Do góry