reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

witam wieczorowa pora:)
wczoraj napisalam sie i napisalam i ...mi zjadlo mojego posta, alez sie zdenerwowalam na pocieszenie chcialam upolowac meza ale jak dotarlam do sypialni to misio spal. zreszta z ta mega opryszczka to on mnie nawet kijem nie chce dotkanc :)

wracajac do konskich spraw = gogi jak bede sie wybierac na partynice to z pewnoscia dam Ci znac.
martus czas na swiat spojrzec z nieco innej perspektywy - wskakuj w siodlo!!

damqelle - u mnie bolki-jabolki to taka zlomiarska mafia - wynosza z posesji co sie da, najczesciej jak wlasciciela nie ma w domu. sklepowych nie spotykam.

sobota taka sobie - nuda,
czasem smiac mi sie chce z nadgorliwosci mojej tesciowej ale ona juz tak ma :) powiem wam,ze ja obiadow nie gotuje (czasami dostpie tego zaczszytu i zrobie urzytek z moich garow),jedzienie przywozi nam codziennie mama mojego meza. pranie i prasowanie tez ona. zabiera nam brudne a przywozi czyste, poskladane i wyprasowane
dziewczyny maluda mi sie obudzila pedze:)

reklama
Na chwilkę wstąpię tutaj i ja... :-)

Miałam dzisiaj sporo sprzątania,ale już za mną na szczęście.Szymon chyba wiedział że ma byc grzeczny bo mama ma dużo pracy bo super mi dzisiaj spał.
Pogoda nie bardzo więc na spacerku nie byliśmy,ale może jutro się uda.

Dostałam pierwszy okres po porodzie,szczerze mówiąc myślałam,że jeszcze nie dostanę bo wcale mi za nim nie tęskno ,no ale cóż.

Kate-w tamtym tygodnie ni z tąd ni z owąd zrobił mi się jęczmień po 2 dniach nie było po nim śladu.Śmiałam się że mi pszenżyto urosło :-D

Jakie te nasze dzieciaki duże już i śliczne :-),przejrzałam galeryjkę ,dopiero co się porodziły a juz takie bobasy fajne :-)

AsiaK-będę musiała:-) w końcu coś i dla siebie ...bo non stop dziecko mąż dom praca i wkółko tak .....

Ribi-ja tez tak mam ze kasę wolną mam ,albo konkretny zamiar.... kupić coś to nic nie ma ...a jak z kasą krucho to okazja po okazji i super ciuszki się trafiają:baffled:....
Kiedyś chodziłam z zamiarem zakupu jeansów.... i schodziłam całe centrum handlowe i nic... ze 4 h ...az nogi bolały.... a tu jak na złość a to biodrówki,a to jakieś poszarpane ,albo wyglądające jak brudne.... w końcu juz miałam wychodzić ale jeszcze myślę nie byłam w camieu...i tam znalazłam....coś w miarę..

i tak samo mąz chodziliśmy i chodziliśmy i nic..............więc Joasia zyczę szczęścia na zakupach...oby okazały się udane:)

jestem a w zasadzie to powinnam spowrotem isc do Natalki bo cos ja meczy i biedulka poplakuje - teraz poszedl maz, moze sie z nia dogada i dowie sie co sie dzieje :)
...tak mysle, ze ja dzis to kielbaske sobie hapsnelam bylam przekonana, ze taki gryz jej nie zaszkodzi... i zjadlam moze z 10 takich "ciasteczek" w czekoladzie deserowej one sa w wielkosci rodzynek. kurcze nie podobno, zebym jej tak zaszkodzila:wściekła/y:
dziewczyny, zakupy jak mi sie marza ZAKUPY ojku, a u nas dopiero stawiaja galerie a jechac do centrum i wciagac wozek po schodkach do kazdego sklepiku to nie dla mnie mimo, ze stokke ma calkie wygodna funkcje wjazdu po schodzach to ja i tak odczowam dyskonfort. obijam sie o te drzwi, potem problem przecisnac sie miedzy wieszakami eh... szkoda gadac:baffled:
a chcialam nadmienic, ze ubranka dzieciaczkow piore i prasuje sama:-) lubie tak odprasowac te wszysciutkie aplikacje, kokardki itd.

joasiab-udanych zakupów jutro
u nas dziś udane, zjechaliśmy z Alą dwie galerie a ona cały czas spała, potem spacer w lesie.
kupiliśmy dla małej kurteczkę-płaszczyk na wiosnę bo dostała od cioci pieniążki, a dla nas po parze jeansów-w c&a jest na wszystkie jeansy 20% zniżki więc za dwie pary daliśmy 140zł, a ja mam wreszcie wymarzone ciemne jeansy zwężane do dołu :-) i w rozmiarze 38 :-)
boję się tylko że w tej diecie to zaraz będę 36 nosić, bo niestety niewiele co jem, a jak widzę te Wasze torciki, karmelki i czytam co tam wsuwacie to mi się serce kraje :-(
jedyne co mnie pociesza że Ali schodzi wysypka, buźka wygląda zdecydowanie lepiej i mniejsze problemy z brzuszkiem.
a powiedzcie, czy to możliwe że ona śpi całe dnie ostatnio z przerwami na karmienie i małą aktywność, czy powinnam się martwić że za dużo śpiocha?
dobrej nocki

ja się witam z rana...niby nocka dobra bo macius budził się 2 razy o 1 i o 6 ale po 6 zaczął mieć kolkę....i teraz go położyłam....a to wszystko przez to, że wczoraj dalam mu na spróbowanie mleko Enfamil w płynie....i niestety ....nadall Bebiko chyba będzie.

Co do zakupów to ja właśnie szłam z zamiarem kupienia 2 par butów i jakiegoś swetra/bluzki. W przyszłym mcu kupię coś na chrzciny....

A tutaj coś na poprawę nastroju....zobaczcie warto....za każdym razem jak to oglądam to się cieszę:)
YouTube - Baby watching mom blowing nose.

czesc mamusie,u nas piekne słonko wychodzi:-) a ja jade do warszawy poszwedac sie z córcia po sklepach:-)
martusia ja jeszcze nie podawałam Julce nic,zapytam doktor po niedzieli mamy szczepienie to moze wtedy sie dowiem.
miłej niedzieli kochane:-)

hej u nas nocka fatalna, mały nie mógł zrobić kupki i od 3 już nie było spania;/ a jak zrobił to masakryczną, aż myć pupkę musieliśmy, teraz sobie z tatusiem guga w wózeczku:)
ja byłam wczoraj na zakupach, kupiłam sobie 2 pary butów uwaga za 80 zł, pólbuty na wiosnę i baleriny były do tego, na chrzciny nic sobie nie upatrzyłam ale podobały mi się spodnie, bluzka i kurtka, ale i tak nie kupię bo u mnie z kasą krucho tzn ja nie mam ani grosza swoich bo nie pracuje ani nie mam żadnego zasiłku bo jestem studentką i mąż trzyma kase;/

reklama
Witam wczoraj brak czasu nawet nie odpaliłam neta. Z rana pojechaliśmy na spacer, a potem sprzątanie prasowanie i do tago Franco strasznie marudny, ale na szczęście tatuś się zajmował, bo tak to znowu nic bym nie zrobiła, a tak to jeszcze jeden pokój do ogarniecia mi został i już będzie ok. bo jesteśmy już dwa tygodnie a niestety mąż mieszkając sam nie przykładał się w sprzątaniu. Mały już się obudził i płaczę kończę.
Ribi super:-)

Do góry