reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

O piszecie o ząbkach Waszych Pociech:-) A mnie moja siostra kilka dni temu wyśmiała jak jej powiedziałam, że małemu chyba idą ząbki, powiedziała, że Misiek za mały na ząbkowanie. a ja właśnie zaobserwowałam, że od tygodnia wsadza piąstki do buźki i nimi szoruje, stał się też trochę bardziej markotny. Zaś moj M wczoraj wsadził Miśkowi gryzaka do buźki i stwierdził, że dziąsełka ma bardzo twardawe.

reklama
Hej dziewczyny. Jestem załamana. Moje oko dziś już wygląda źle. Poszłam rano do okulisty (udało mi się na kasę chorych) i okazało się że to jakiś wirus. Dała mi antybiotyk i kazała karmić butlą. Pomóżcie i poradźcie mi (sorry że nie na odpowiednim wąTKU).
Jak często mam małą karmić mlekiem sztucznym.
Skąd wiadomo że się najada.
Czy dawka z opakowania starczy.
Jak długo śpią dzieci w nocy po tym mleku.
Czy jak mi nie zje butli całej to muszę nową robić czy wystarczy podgrzać to co zostało.
Czy jak będę swój pokarm odciągać tylko np. 3 razy dziennie to nie zaniknie mi laktacja.
Nie wiem co jeszcze bo jestem strasznie zdenerwowana. Oko boli okropnie i ledwo co widzę. Dopiero zjadłam śniadanie. Dobrze że mąż jest. miałam odpocząć kilka dni a tu znów coś i znów nerwy. Jedyny plus tego wszystkiego że dziś jem pizzę i piję duże piwo :-) No i we wtorek idę do gina i on powie jak szybko mogę wrócić do cyca. O ile oko się wyleczy. Bo jak nie to będą musieli mi nacinać to coś co się tam zrobiło. Uciekam kochane dziewczynki i napiszcie mi jak możecie co mam robić bo nie zdążę wątku o karmieniu butlą doczytać. Dzięki

Witam sie i ja:)
U nas nocka spokojna- karmienie standardowo co kilka godzin :) Teraz mala zasypia w drzemke popoludniowa wiec przydaloby mi sie za jakas prace wziac ale cos energii brak. Takze moze kawke wypije na wzmocnienie i zobaczymy co z tego bedzie;)
Pogoda do kitu.. Dzisiaj znowu sobie spacer darujemy i w domu siedzimy..
Tez mi trudno uwierzyc jak ten czas szybko biegnie, chyba az za szybko:)

kate1980 - odciągać powinnaś tyle razy ile karmiłaś w ciągu dnia, bo laktacja się ustawi na te 3 razy dziennie i potem będzie problem z karmieniem małej.
-Jak często - teraz jest trend żeby butelką też karmić na żądanie
-no naje się jak będzie spokojna albo zaśnie tak samo jak przy piersi
-dawka z opakowania nie zawsze jest taka na jaką zapotrzebowanie ma twoje dziecko to musisz wyczuć bo moja wprawdzie tylko czasem zje butelke ale potrafi 150 wciągnąć a na opakowaniu jest 90.
- dzieci na butli podobno śpią dłużej w nocy bo mleko się dłużej trawi ale są też takie że bedą jeść co 3 godziny tymbardziej że dla twojej małej to będzie nowość
- mleko powinnaś robić za każdym razem świeże bo pod wpływem śliny mogą namnażać się bakterie w mleku

mój kuzyn urodził się z ząbkiem a mi pierwszy wyszedł jak miałam 2 miesiące więc nie ma reguły:)
Kate współczuje z powodu oka, to przez te antybiotyki nie mozesz karmić?? nie mogła Ci przepisać takich przy których się karmi?? np Biocefal, Keflex lub inny z tym składnikiem. Ja je brałam i normalnie karmiłam

mój kuzyn urodził się z ząbkiem a mi pierwszy wyszedł jak miałam 2 miesiące więc nie ma reguły:)
Kate współczuje z powodu oka, to przez te antybiotyki nie mozesz karmić?? nie mogła Ci przepisać takich przy których się karmi?? np Biocefal, Keflex lub inny z tym składnikiem. Ja je brałam i normalnie karmiłam

Niestety nie dało rady innego bo to poważne jakieś dziadostwo. Ale mam nadzieję że do wtorku zejdzie i mała znów będzie cyca jeść. Mój mąż poszedł do mc donalda a ja wypiłam butlę coca coli. Jezu jak mi dobrze :-) Muszę korzystać ale z rozwagą bo już schudłam sporo. Ważę 3 kilo mniej niż przed zajściem więc ostrożnie :-)

Witam Mamuśki.

Dziewczyny, czy ktoras była już na nastepnych szczepieniach? Tych w wieku 3/4 miesiące?

Z Wiktorianem mam je w środę i już zaczynam myślec jak to będzie:-( Znowu będę płakała razem z nim:-([FONT=Arial CE, Arial, Helvetica, Helvetica CE][SIZE=-1]
Teraz dodatkowo będzie szczepionka przeciwko POLIOMYELITIS- pierwsza dawka i jest to jakaś szczepionka zabita IPV (?????). Podaje się ją na przełomie 3 i 4 miesiąca życia jednocześnie z drugą dawką szczepionki DTP. Pozostałe dawki szczepienia POLIO prowadzi się szczepionką żywą.

Ciekawe jak to będzie. Mam nadzieje że jak po tych poprzednich moj Wiktor nie będzie ani gorączkowal ani nic:-)
[/SIZE][/FONT]

reklama
Malta-to szczepienie to My bedziemy miały 7 kwietnia............. i pociesze cię ze tez juz sie boje i pewnie tez bede plakac razem z Nia.....

Jutro na 14 mamy bioderka i mam nadzieje ze bedzie oki

Kate
- moze do godziny postac,a pozniej trzeba wylac dlatego lepiej robic mniejsze porcje np.90 ml a jak zje i jeszcze bedzie chciała to dorobic ze 30-60 .... i jak bedzie na samym sztucznym to pamietaj o przepajaniu woda:-)

Mi poleciła babka w aptece paracetamol hasco w czopkach 80 i jak cos tpo pół tego czopka..... zaplaciłam całe 5zł a eferalgany i nurofeny około 13 zł ale jeszcze nie musiałam korzystac...

Ostatnia edycja:
Do góry