reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

reklama
witam mam chwile czasu bo tosianda spiocha od 12 i az w szoku jestem, ze jeszcze spi. miska juz mi na kolanach siedzi i ogl tv z prejeciem. wczoraj bylismy na usg bioderek i wszystko ok a w przyszlym tyg do szczepienia i tosianda i miska az sie boje jak to bedzie z miska bo ona juz wie co i jak.

widze, ze temat zabkow sie pojawil michasce pierwszy zabek wyszedl jak miala m8 m-cy a kolezanki corka juz miala w wieku 3 m-cy 2 zabki wiec to z tym roznie bywa a moja kolezanka np urodzila synow z 1 zabkiem.

damqell piszesz o dziuni u mnie miska jak widzi teleysk to szal i nawet sobie spiew, ze dziunia najpiekniejsza w klubie :-p.

Kate oznacza to że pomiędzy posilkami, np pomiedzy jedną butlą a drugą trzeba podawac np wodę przegotowaną albo herbatki np koperkową czy rumiankową.

Chociaz ja nie polecam herbatek tych sklepowych! Po tym co ost uslyszalam a potem przeczytalam na opakowaniu herbatki hippa i bobovity, ktore mialam w domu, to odstawilam odrazu!

Poczytajcie sobie. Na 100g "nibyherbatki" jest 90-96 g CUKRU!!!!

Teraz daje tylko wode. Chociaz musze zakupic rumianek i koperek do zaparzania i picia. To będą prawdziwe ziółka a nie takie gó....

jestem:) wlasnie byla u mnie dziewczyna od wiazania chust i juz potrafie:) ladnie Maciusia zawiazalam w kieszonke i nic nie wisialo i ladnie wygladalo i glowka byla unieruchomiona:) super mowie wam....taka porada 50 zl ale bedziemy takie kangury jakich malo:)

My ju z po spacerku młody jeszcze śpi, więc zaraz zabiore się do robienia obiadu.
jestem:) wlasnie byla u mnie dziewczyna od wiazania chust i juz potrafie:) ladnie Maciusia zawiazalam w kieszonke i nic nie wisialo i ladnie wygladalo i glowka byla unieruchomiona:) super mowie wam....taka porada 50 zl ale bedziemy takie kangury jakich malo:)
Kurcze żałuje ze jak byłam w Polsce to nie zadzwoniłam bo znalazłam stronkę z telefonami i była dziewczyna z trójmiasta, a tak uczymy się wiązać sami i nie jest łatwo na razie tylko krzyżowo mi wychodzi coraz lepiej.

Kate:
Jak często mam małą karmić mlekiem sztucznym.

na pudełku jest ile porcji i ile ml w ktorym miesiacu podawac

Skąd wiadomo że się najada.

jak jest spokojne i nie placze i sie usmiecha to jest najedzona. Pierwszy raz daj wg rozpiski na pudelku i zobaczysz czy wszytsko zje najwyzej zostawi.

Czy dawka z opakowania starczy.

Powinna satrczyc...ale to zobaczysz po dziecku. Tak samo jak po piersi poznajesz czy sie najdl dzidzius.
Jak długo śpią dzieci w nocy po tym mleku.

Moje osttanio spi 9 godzin....ale rownie dobrze moze spac krocej. Jak sie obudzi to pewnie bedzie glodne.

Czy jak mi nie zje butli całej to muszę nową robić czy wystarczy podgrzać to co zostało.

Trzeba nowa nie wolno odgrzewac bo mleko szybko sie psuje. I najpier tez podgrzej wode i dodaj mleka. Nie wolno dodawac mleka do wodu i podgrzewac.

Czy jak będę swój pokarm odciągać tylko np. 3 razy dziennie to nie zaniknie mi laktacja.

Nie powinna zaniknac.
i[/QUOTE]

A co to jest przepajanie wodą ?

Mozna przepajac bo po sztucznym leku moze dziecku sie chcec pic.
Mieszkano nie karmi sie na zadanie tylko ok5-6 razy na dobe. I np jak dziecko ci zacznie plakac ze dwie godziny po ostatnim posilku to daj pic a jest podaj za jakas godzinke lub pol godzinki. Przepajanie ma tez wplyw na kupki zeby zatwardzen nie bylo.

fajna taka porada....ja chyba tez sie skusze....jakos pewniej bede sie czula jak mnie ktos nauczy niz jak bym miala sie uczyc sama...wkoncu z kregoslupem dziecka nie ma zartow.

Kate- jesli karmimy piersią to nie ma potrzeby dać maluszkowi pić wody w butelce..... bo w pierwszej fazie maluszek zaspokaja pragnienie.... a to mlesio sypkie jest treściwe...więc nie zaspokoi nim pragnienia.(mozesz raz na jakiś czas podać wody mineralnej przegotowanej aby się dziecko napiło)

a do mnie dziś zadzwonili przed chwilą ze jutro doktora nie będzie i ze to usg na za tydzień w sobote mogą przełozyć.... wrrr...dobrze ze teraz,a nie jak któraś z Was miała w drodze na......

Ostatnia edycja:
martusia to dobrze, że zadzwonili bo równie dobrze moglabys przyjechać i pocalować klamkę...

Dziewczyny czy ktoraś z Was zastanawiala sie nad nauką pływania dla niemowląt? Ja chcę mojego Maciejka wyslać razem z tatusiem na takie zajęcia. Wiem, że dziecko musi mieć skończone 3 mce. Tylko jeszcze szukam gdzie takie zajęcia są najbliżej mnie....

co do chustowania jak macie jakieś pytania a będę mogła doradziić pytajcie:)
iwi spróbuj wiązać na kieszonkę bo podtrzymuje główkę dziecka ...spróbuj. Wiązania pokazane są na necie:)

reklama
Do góry