reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

Cześć!!:-D

dawno do Was nie zaglądałam, najpierw Kamilek był chory a teraz mama na antybiotyku:wściekła/y:

Mam problem z karmieniem chyba właśnie przez te nasze choroby:-(.. Z mojego mleczka zrobił się wodnity mleczny płyn i karmimy się od wczoraj bebilonem, który Kamil na szczęście toleruje.
Moja lewa pierś ma eksplodować, nie wiem co robić by powoli ten pokarm się kończył. Przystawiałam małego na chwilę, ale to co zjadł to ulał. W ogóle to jak kosztowałam to mleko to bez smaku jest. Czy któraś z Was tak miała??

reklama
Modlicha ja tak miałam przy antybiotyku i Mała mi wymiotowała po karmieniu i kazali mi ją odstawić na czas brania leków ale potem to już tylko gorzej z karmieniem dalej ją przystawiam ale raczej wygląda to tak że karmie butelką a dokarmiam cycusiem. My też dajemy bebilon na początku nan ale wymiotowała po nim.
Ribi kupiłam i posmarowałam, mam nadzieje że szybko pomoże

trzymam pod ręką termometr bo jakiś stan podgorączkowy ma, oby się nie rozwinęła temperatura

malutka to jak będzie jakaś gorączka to czopek daj...chyba masz? Ja kupilam jak tylko wyszlismy ze szczepienia. Oby się nie przydał.

Dziewczyny co do mleka....jaką ma konsystencję Wasze mleko? Bo moje jest takie wodniste....tak powinno być czy powinno być gęstsze?

modlicha ja jak brałam antybiotyk to Kubuska odstawiłam.. bo był niespokojny.. pózniej wróciłam do karmienia a te mleko co sciagałam to miało taki kolor nawet niebieskawy..

RiBi - gratulacje dla Maciusa silny chłopak będzie...

Ribi czopki zakupione, mam nadzieje że sie nie przydadzą

moje mleko na początku leci wodniste i prawie przeźroczyste, a potem biale ale nie takie fajne jak na początku karmienia

Ribi-no prosze .... ale Macius Strong Man :) moja panna jeszcze sama nie.... ale jak lezy na pleckach to zgina sie w banana....a juz jak zlapie ja za raczki to chce sie podnosic:) mi tez najbardziej podoba sie ten z vero moda....tylko rozmiar niestety nie ten....bo juz bym cos działała:) ale nic jeszcze sie wypuszcze po sklepach.

gogi, w jakiej stajni jezdzilas? ja jeszcze chwilka i wybieram sie na partynice - musze sobie butki i czapsy kupic:) ja w siodelko a dziadki z dzidziulami na spacerek:) choc chyba napierw poprosze o lonze bym nabrala pewnosci siebie:)

martusia - mialam jedna gniada kobylke polkrwi, a druga kara z pieknymi odmianami, to raczej byl kon w typie slaskim. oba kochane ale z diabelkiem, ktory czasem cos szeptal do ucha:)
trenowalam ujezdzenie,a ty?
w bardzo przykrych dla mnie okolicznosciach musialam przerwac swoja przygode zycia.
pozostalo mi tylko kilka gadzetow i troche zdjec.
...tesknie za tym bardzo!

blondi - jak ja bym sobie po sklepach pobiegala ..jeden by mi wystarczyl ale z taka twarza to lepiej w domu:)

ribi a czy ty dosypujesz do mleka te odzywki pudziana?

claudia - czy lekarze juz mowieli kiedy Michas ma szanse wyjsc do domu???

damqelle - ja romkow czesto widuje bo niedaleko jest skup surowcow wtornych i te lobuzy nie raz chcieli nam cos z ogoru wyniesc. teraz mam zamek elek. w uliczce i mam kontrole. stracha mialam,ze mi auto na zlom wyniosa :)

Ostatnia edycja:
Masz dziecko w wieku 3-12 miesięcy i mieszkasz w województwie pomorskim, dolnośląskim lub śląskim? Już w kwietniu startuje nowa kampania, w której możesz testować produkty dla swojego dziecka za darmo. Nie zwlekaj – jeśli nie jesteś jeszcze naszym Ekspertem, to zarejestruj się przez stronę Streetcom Polska Sp. z o.o..

reklama
modlicha - moje mleko leci najpierw przeźroczyste, potem białe, a następnie żólte i ma smak słodkawy:) słyszałam żeby karmić jedną piersią do końca karmienia, bo jak dasz chwile z tej i chwile z drugiej to dziecko się nie naje bo zje sam płyn bezwartościowy ale oczywiście teori jest wiele. Pielegniarki w szpitalu radziły mi tak: przykładać dziecko na 15min do 30 min to jednej piersi odbić i na chwilę do drugiej piersi, podobno dziecko jak poje cały posiłek czyli "zupkę" i "drugie" czyli rzadkie i tłuste to potem popija z drugiej piersi:) ale czy to prawda to nie wiem:) Mój Maciuś w ciągu dnia je około 50 min ciągiem, a po kapieli prawie 2h wiec on nie stosuje się do czasu zalecanego, mały głodomorek z niego:)

Do góry