reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

iwi no wlasnie ja bardzo chcę psa, uwielbiam psy i jakoś mi źle bez czworonoga w domu, ale boję się że na mnie spadnie cała opieka nad nim, szczególnie teraz jak Ala jest maleńka.

samantaa a Ty nie karmisz że chcesz groszek i kapustę jeść, bo rozumiem że napisałaś że masz 2 gołąbki zamrożone???

Ja zrobię dziś placki ziemniaczane, smażone już przetestowałam na Ali i nic jej nie jest, więc git.

reklama
gogi karmię, tylko gołabki jem bez kapusty, oddaję ją mężowi niech się cieszy że ma więcej :-) a marchewkę robię bez groszku :-)

kalafior też chętnie bym zjadła ale jeszcze nie teraz... taki polany bułeczką na masełku i pomidorkiem... pychotka

właśnie dzwoniła moja mama i zastanawia się czy na święta do rodzinki nie jechać tylko mają problem z psem, bo nie ma komu z nim zostać. Ostatnio ja miałam go u siebie na trochę ale teraz jest juz zastary na moje 4 piętro a poza tym jest mala o którą jest strasznie zazdrosny wiec wolę nie ryzykować

chyba trzeba zacząć szykować się na spacer

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny:-)

U nas nocka ok Bartus przespal 9 godzin ale od 5.30 nie spie....cos za cos;-)teraz patrzy sie na grzechotke i wierzga nogami:-)

Dziewczyny ja szukam zaproszeń na chrzciny bo chrzcić będziemy w Święta wiec najwyższy czas sie tym zająć:) może coś polecacie? Chciałabym ze zdjeciem Maciusia:) Sala już jest wiec gicior:) ale 83zł od osoby bez ciast, torta i alkoholu:( dajcie namiary jakie zaproszenia mialyście (te dziewczyny co są już po) lub jakie planujecie mieć?
Co myslicie o tych:
No1 - ZAPROSZENIA NA CHRZEST, roczek, URODZINY (1470856341) - Aukcje internetowe Allegro

my zamowilismy takie zaproszenia
ZAPROSZENIA NA CHRZEST ze zdjęciem i KOPERTĄ (1492684201) - Aukcje internetowe Allegro

gogi i pewnie tak by było i albo już psychicznie się nastawiasz albo rezygnujesz na razie ja szczerze to wolę aby mąż zajmował się wiecej synem i z nim chodził na spacery i w domu się bawił ja już moim psem się odpowiednio zajmę tym bardziej że dla mnie z nią wycieczki to relaks i odskocznia. Ja jak nie było Franka bardzo aktywnie spędzałam z moim psem czas i mam zamiar dalej bo tak jak pisałam to moja pasja i tylko mam cichą nadzieję że syn mi będzie w tym towarzyszył a jak nie to trudno zmuszać nie bedę.
samantaa ale mi narobiłaś apetytu tymi gołąbkami.
na razie kończę bo jestem w proszku a młody już się odzywa z bujaczka że mu nudno. Ale gulasz już się robi na obiadek:-)chociaż coś

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny .Moj Fifi dzisiaj spal od 21 do 4 wiec jestem w szoku bo tyle to mi nigdy nie przespal i normalnie obudzil sie o 7 wiec z rytmu nie wypadl bo balam sie o karmienie przed wyjsciem do przedszkola. Mam pytanie czy wasze wszystkie maluszki tak wysoko juz trzymaja glowke jak bobas Aniwar? Bo Moj Filip to strasznie nie lubi lezec na brzuchu i klade go kilka razy dziennie ale na krotkie chwile bo on zaraz starsznie placze i kiepso mu idzie z cwiczeniem podnoszenia glowy a ma juz 7 tyg? My bedziemy chrzest Filipa wyprawiac dopiero w sierpniu i chcialabym bym w pierwsza niedziele bo tak maz ma urlop a chcemy zrobic w Polsce.

ribi-kurcze....zjadlam obiad ze smakiem i tego kalafiora taz:eek: i dopiero co usiadlam i przeczytalam Twojego posta:-(oby majce nie przeszkadzal smak mleczka kalafiorowego:cool:{co prawda duzo nie zdazylam zjesc bo syn zjadl swojego i podkradl ponad pol mojego}

iwi-ale Ci zazdroszcze mieszkania w Norwegii :) mam rodzinke mieszkaja w miejscowosci Flisa nad rzeka glomma,mialam nawet okazje pare lat temu(chyba juz ponad 10 bedzie) byc u nich miesiac na wakacjach :) cudnie tam jest

Ostatnia edycja:
a mozesz mi napisac jaka jest róznica miedzy skaza bialkowa a nietolerancja laktozy??

Aniwar - nietolerancja laktozy to po prostu problemy z trawieniem cukru znajdującego się w mleku w pieri - najwięcej jest go w mleku I fazy. U nas objawem były problemy jelitkowe, bardzo wodniste i sluzowate kupki, wzdęcia. Ja juz jem nabiał i mały nie ma wysypki ani nic;) Tylko zanim go przystawię do piersi mam odciagać pierwsze 30 - 40 ml mleka.

Gogi - a ja zrobiłam dla męża placki ziemniaczane, a dla siebie łososia zapiekanego z ziemniakami i polanego sosem szpinakowym. PYCHA!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
My już po spacerku, mała jeszcze śpi w wózku, trochę ją porozbierałam i kima dalej.

Ulkan no to masz pyszny obiadek, ja pozostaję przy plackach dzisiaj, ale może jutro skuszę się na łososia, choć drogi jest jak cholera. A jak robisz ten sos szpinakowy i z jakiego szpinaku, bo ja zazwyczaj kupuję taki mrożony ale nie tą miazgę tylko w liściach?

Ribi dowiadywałaś się kiedy zaczyna się rekrutacja do żłobków? Muszę się przejść do tego na Kłodnickiej i popytać. Nie wiem który wybrać jako drugi, czy na Zemskiej czy na Dokerskiej.

martusia kalafior też należy do wzdymających, ja też go nie jem, ale jak zjadłaś mało to może nic nie będzie.

Do góry