reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

My tez juz po spacerku. Nie bylo tak cieplo jak wczoraj no ale troche pospacerowalysmy.
U mnie dzis na obiad kotleciki z ananasem:)
Gosia_27 z moim dzieckiem jest dokladnie tak samo jak piszesz jesli chodzi o lezenie na brzuchu i podnoszenie glowki.. Leniuch z niej straszny.. Ale wyczytalam gdzies ze wlasnie dzieci ktore glownie leza na plecach napewno beda pozniej ta glowke podnosily wiec narazie jeszcze sie nie stresuje. Moja glowke unosi ale nie trzyma.

reklama
ja mam odwrotny problem - Natalia tak mocno podnosi główkę jak jest na rękach, ze trudno ją utrzymać :)

zapomniałam się pochwalić: wczoraj Natalii wreszcie odpadła pępowina!!!! Prawie 5 tygodni...

u nas ciągle jeszcze ładna pogoda :)

Dziewczyny jak ja się wkurzyłam..:wściekła/y: pojechalismy na wizytę do ortopedy a ośrodek na trzy spusty zamknięty aż do 18 myślałam że mnie szlag trafi na miejscu :wściekła/y:

U nas pada więc w domku siedzimy niestety.

martusia - ja już jadłam kalafiora i Maciusiowi nic nie było, pamiętam jak pediatra mi mówiła, żeby wprowadzać do diety swojej coraz nowsze rzeczy, to że małemu coś może zaszkodzić w 2 tygodniu, to nie znaczy że w drugim miesiącu życia też zaszkodzi, ja obecnie jem już wiele rzeczy, obserwuje Maciusia i jest OK:)

Ja też jem wszystko. a najwięcej niestety słodyczy. Po prostu jak czegoś słodkiego nie zjem to jestem tak słaba że aż mi się w głowie kręci. No i coś mi hormony świrują - tak potwornie się pocę że wstyd mi do ludzi wyjść. Czuję jak woda mi przez skórę wychodzi i ciągle mi gorąco.Jak się ubiorę to zaraz całe ciuchy mokre i wypadało by się przebrać. A skórę mam tak suchą - zwłaszcza na twarzy że się normalnie łuszczy i żadne kremy nie pomagają :(
e nie wiem co taka rozdziadowana jestem ;)
Za to moja mysia coraz słodsza - uśmiecha się, guga, opowiada. Jaka ona fajna :)

Mój Tomek też fajniusi :) Guga, śmieje się tak głośno :) Kochany :)
A ja mam tak suche dłonie, że aż mi pękają :( Nie wiem co z tym robić, bo kremów to tony używam codzień :(

Blondi, kurcze mój mąż musiał mi to zaproszenie z kompa skasować bo nie mogę znaleźć :(

Gogi - ja kupuje łososia w kostkach. Za 2 zapłaciłam całe 3 zł ;) Są małe ale dla jednej osoby na obiad w sam raz;)

ja już po spacerku, Maciuś śpi do tej pory....odsypia nockę:) U nas jest zimno i trochę zmarzłam na spacerze ale najważniejsze że już zaliczony

ulkan u jakiego lekarza bylaś , że postawił taką diagnozę? Pytam bo mój Maciuś ma wzdęcia i na buziuni takie krostki....i tak naprawdę nie wwiem czy to trądzik czy coś innego. Lekarka powiedziała, że chyba trądzik bo krostki tylko na twarzy

martusia no oby nic nie wyszło i mleczko smakowało. Z kalafiorem nie chodzi o to, że wzdyma tylko o to, że zmienia smak mleka tak jak czosnek.

gogi też myślę o żłobku na Zemskiej ewentualnie Łukowa. Niestety nie wiem kiedy nabór. Dziś szukalam info na necie. Ale jeżeli dobrze kojarzę to chyba w kwietniu(nie wiem skąd to słyszałam).

blondi które zaproszenia wzięłaś?

damquell a ty chyba bierzesz teraz jakieś tabbletki....może to od nich.

gosia mój Maciuś podnosi bardzo wysoko główkę ale raczej jak go sobie klade na klatce piersiowej. Jak leży na macie na brzuszku to wtedy mega lenistwo....może połóż dzidzię na klatce piersiowej (kanguruj) i zobacz jaka reakcja. Mój Maciej bardzo długo trzyma tę główkę...aż się wszyscy dziwią...nawet p. doktor.

A gdzie jest kaludoos ? Normalnie wcięło ją po tych chrzcinach.

Ostatnia edycja:
reklama
No my również po spacerku mały jeszcze śpi ale coś czuje że nie długo bo dzisiaj marudny strasznie jest.
Ja też jem wszystko. a najwięcej niestety słodyczy. Po prostu jak czegoś słodkiego nie zjem to jestem tak słaba że aż mi się w głowie kręci. No i coś mi hormony świrują - tak potwornie się pocę że wstyd mi do ludzi wyjść. Czuję jak woda mi przez skórę wychodzi i ciągle mi gorąco.Jak się ubiorę to zaraz całe ciuchy mokre i wypadało by się przebrać. A skórę mam tak suchą - zwłaszcza na twarzy że się normalnie łuszczy i żadne kremy nie pomagają :(
e nie wiem co taka rozdziadowana jestem ;)
Za to moja mysia coraz słodsza - uśmiecha się, guga, opowiada. Jaka ona fajna :)
Ja też tak miałam zimno mróz a ja się zastanawiałam dlaczego tak się poce ale mi juz przeszło, a co do uśmiechów to fakt nawet w nocy po jedzonku się śmieje jak go przebieram i wtedy od razu się budze z radości. Zmieniłam ostatnio bo na początku było przewijanie a potem karmienie ale strasznie płakał, a teraz jak przewijam po jedzeniu to się śmieje wiec wole zdecydowanie tą wersje.

Do góry