reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

iwi ja też tak robię najpierw jedzonko później przebieranko bo Maciuś w trakcie jedzenia zazwyczaj robi kupki:) a poza tym właśnie on już budzi się z płaczem że głodny a tak to go jeszcze rozwścieczałam. A teraz dziecko najedzone , szczęsliwe i mu obojętne czy go przebiorę czy nie:)

reklama
Ribi - ja długo szukałam dobrego lekarza, w końcu poszłam prywatnie do pediatry alergologa. Jak twój lekarz nie wie co małemu jest to może też idź do poradni alergologicznej - przynajmniej przebadają małego i bedzie wiadomo, czy to trądzik, czy uczulenie.

Ribi to fakt i jeszcze dochodzą te uśmiechu które mnie rozbrajają:-) i z tą kupką to też racja wtedy bardzo często i tak musiałam go jeszcze raz przewinąć, bo zrobił w trakcie jedzenia.

czesc dziewczynki.:-)
kurcze Wy juz po chrzcinach i szleństwo trwa a my musimy odłozyc nasze na maj.
My juz po spacerku i szykujemy się do ortopedy.
dziewczynki czy wy juz ubieracie dzieciaczki troszke lzej na dworek czy dalej w spiworkach? bo ostatnio miałam wymiane zdań z babcią ze za chłodno dziecko ubieram mmm

ticker.php

marta ja ostatnio ubralam maciusia dosyć lekko bo bylo dla mnie gorąco....założylam mu body z długim rękawem, na to pajaca na to bluzę i przykryłam grubym kocem....nic mu się niestało ale koleżanka doradziła mi żebym jednak dalej w śpiworku go wozila bo jak leży to marznie. Więc jak bylo cieplej to ubierałam go tak że body, pajac i śpiworek i na to lekki kocyk....i też przeżył:)

Witam
my ostatnio natłok zajęc i nie mam jak pisać podczytywałąm troche ale niestety nie wszystko:(
Byłyśmy dziś na usg bioderek i mamy dysplazje prawego bioderka:(
A tak to moja mała ma jakiś dziwny dzień marudna i ciagle spiaca, nie wiem czemu. Ogólnie to brak czasu na wszystko, najgorsze jest to że byłam wzoraj od 15 do 19 w szkole a mala cały czas sie m darła, bo nie płakała ona się darła nic nie pomagało, a ja przyszlam przytulilam i poszla spac, i juz sie stresuje bo jutro znów do szkoły i to do 21. m osiwieje a ona się zapłacze. nie wiem co jest nie tak?

uciekam bo czas karmienia mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze

no ja tez tak ze pajac albo body na to bluze polarkowa i zalezy jak body to i spiochy welurkowe albo spodenki no roznie i hop w kombinezon i do wozia w spiwor i kocyk nie za gruby a i tak jak ja wyjme w domu to goraca(malz mnie dzis wygonil z dworu bo zeby mu sie corka nie przeziebila bo chlodno)ech a 12 stopni,tylko troche wieje.....gorzej jak z tesciowa normalnie

a klaudoos moze odsypia??albo nam sie biedna zasprzatala:szok::szok::eek:

jemy teraz drugi obiadek i podejzewam ze to juz jest ten z kalafiorem:)ale je chetnie wiec chyba ok:-D:-D

Ostatnia edycja:
i ja jestem po dłuższym czasie,
u nas dziś położna była i niestety Ala ma skazę białkową no i przechodzę na ścisłą dietę od jutra :-( :-( :-( :-(
jestem załamana bo wszystko co jem na śniadania muszę wyeliminować. do tego odchodzą ciasta, czekolada, kakao itp.
u nas objawiło się to że trądzik niemowlęcy zaczął wyglądać inaczej-policzki lekko chropowate, krostki na uszkach, no i od niedzieli jest strasznie niespokojna-słabo śpi i je w ciągu dnia, okazuje się że to jelitka ją męczą :-(
poza tym mamy już chrzestnych i chrzcimy w Święta, nie wiem tylko w który dzień.
nic nowego więcej u mnie, doczytuję zaległości

joasienka a czy na ciele tez cos wystepuje? moj macius tez ma chropowate policzki i krostki i wlasnie nie wiadomo czy to tradzik niemowlecy....moze to tez skaza...

reklama
Dziewczyny jak ja się wkurzyłam..:wściekła/y: pojechalismy na wizytę do ortopedy a ośrodek na trzy spusty zamknięty aż do 18 myślałam że mnie szlag trafi na miejscu :wściekła/y:

U nas pada więc w domku siedzimy niestety.
syla-polecam meliske! zawsze jak mam wyjscie to chlapne sobie meliske:-):-) POMAGA!!

moja Natula tez ma suche, chropowate policzka. uszka, szyjka obsypana, we wloskach tez cos mozna znalesc. nie jem nabialu i nie jem bialego pieczywa ale zauwazylam, ze u nas jak nie dostala przez 3 dni wit. k+d bylo zdecydowanie lepiej!
powiedzialam o tym poloznej i powiedziala, ze to nie tylko moje obserwacje i najprawdopodobniej ten olej, w ktorym jest wit.k preparowana uczula.

dodam, ze bylam u lekarza z moja opryszczka
lekarz sie zdziwil, ze mnie tak obsypalo - jak przeczytalam, ze niemowlakowi grozi zapalenie mozgu to d.pa w troki i wio do lekarza.
musze ograniczyc kontak z dzieckiem do minimum, maseczka na buzke, dostalam lek i masc. 5 dni tak albo dluzej :(
moja Maja dostala sie do przedszkola ale nie do tego co chciala i poki co bardzo to przezywa.

Ostatnia edycja:
Do góry