reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

iwi ja też tak robię najpierw jedzonko później przebieranko bo Maciuś w trakcie jedzenia zazwyczaj robi kupki:) a poza tym właśnie on już budzi się z płaczem że głodny a tak to go jeszcze rozwścieczałam. A teraz dziecko najedzone , szczęsliwe i mu obojętne czy go przebiorę czy nie:)

reklama
Ribi - ja długo szukałam dobrego lekarza, w końcu poszłam prywatnie do pediatry alergologa. Jak twój lekarz nie wie co małemu jest to może też idź do poradni alergologicznej - przynajmniej przebadają małego i bedzie wiadomo, czy to trądzik, czy uczulenie.

Ribi to fakt i jeszcze dochodzą te uśmiechu które mnie rozbrajają:-) i z tą kupką to też racja wtedy bardzo często i tak musiałam go jeszcze raz przewinąć, bo zrobił w trakcie jedzenia.

czesc dziewczynki.:-)
kurcze Wy juz po chrzcinach i szleństwo trwa a my musimy odłozyc nasze na maj.
My juz po spacerku i szykujemy się do ortopedy.
dziewczynki czy wy juz ubieracie dzieciaczki troszke lzej na dworek czy dalej w spiworkach? bo ostatnio miałam wymiane zdań z babcią ze za chłodno dziecko ubieram mmm

ticker.php

marta ja ostatnio ubralam maciusia dosyć lekko bo bylo dla mnie gorąco....założylam mu body z długim rękawem, na to pajaca na to bluzę i przykryłam grubym kocem....nic mu się niestało ale koleżanka doradziła mi żebym jednak dalej w śpiworku go wozila bo jak leży to marznie. Więc jak bylo cieplej to ubierałam go tak że body, pajac i śpiworek i na to lekki kocyk....i też przeżył:)

Witam
my ostatnio natłok zajęc i nie mam jak pisać podczytywałąm troche ale niestety nie wszystko:(
Byłyśmy dziś na usg bioderek i mamy dysplazje prawego bioderka:(
A tak to moja mała ma jakiś dziwny dzień marudna i ciagle spiaca, nie wiem czemu. Ogólnie to brak czasu na wszystko, najgorsze jest to że byłam wzoraj od 15 do 19 w szkole a mala cały czas sie m darła, bo nie płakała ona się darła nic nie pomagało, a ja przyszlam przytulilam i poszla spac, i juz sie stresuje bo jutro znów do szkoły i to do 21. m osiwieje a ona się zapłacze. nie wiem co jest nie tak?

uciekam bo czas karmienia mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze

no ja tez tak ze pajac albo body na to bluze polarkowa i zalezy jak body to i spiochy welurkowe albo spodenki no roznie i hop w kombinezon i do wozia w spiwor i kocyk nie za gruby a i tak jak ja wyjme w domu to goraca(malz mnie dzis wygonil z dworu bo zeby mu sie corka nie przeziebila bo chlodno)ech a 12 stopni,tylko troche wieje.....gorzej jak z tesciowa normalnie

a klaudoos moze odsypia??albo nam sie biedna zasprzatala:szok::szok::eek:

jemy teraz drugi obiadek i podejzewam ze to juz jest ten z kalafiorem:)ale je chetnie wiec chyba ok:-D:-D

Ostatnia edycja:
i ja jestem po dłuższym czasie,
u nas dziś położna była i niestety Ala ma skazę białkową no i przechodzę na ścisłą dietę od jutra :-( :-( :-( :-(
jestem załamana bo wszystko co jem na śniadania muszę wyeliminować. do tego odchodzą ciasta, czekolada, kakao itp.
u nas objawiło się to że trądzik niemowlęcy zaczął wyglądać inaczej-policzki lekko chropowate, krostki na uszkach, no i od niedzieli jest strasznie niespokojna-słabo śpi i je w ciągu dnia, okazuje się że to jelitka ją męczą :-(
poza tym mamy już chrzestnych i chrzcimy w Święta, nie wiem tylko w który dzień.
nic nowego więcej u mnie, doczytuję zaległości

joasienka a czy na ciele tez cos wystepuje? moj macius tez ma chropowate policzki i krostki i wlasnie nie wiadomo czy to tradzik niemowlecy....moze to tez skaza...

reklama
Dziewczyny jak ja się wkurzyłam..:wściekła/y: pojechalismy na wizytę do ortopedy a ośrodek na trzy spusty zamknięty aż do 18 myślałam że mnie szlag trafi na miejscu :wściekła/y:

U nas pada więc w domku siedzimy niestety.
syla-polecam meliske! zawsze jak mam wyjscie to chlapne sobie meliske:-):-) POMAGA!!

moja Natula tez ma suche, chropowate policzka. uszka, szyjka obsypana, we wloskach tez cos mozna znalesc. nie jem nabialu i nie jem bialego pieczywa ale zauwazylam, ze u nas jak nie dostala przez 3 dni wit. k+d bylo zdecydowanie lepiej!
powiedzialam o tym poloznej i powiedziala, ze to nie tylko moje obserwacje i najprawdopodobniej ten olej, w ktorym jest wit.k preparowana uczula.

dodam, ze bylam u lekarza z moja opryszczka
lekarz sie zdziwil, ze mnie tak obsypalo - jak przeczytalam, ze niemowlakowi grozi zapalenie mozgu to d.pa w troki i wio do lekarza.
musze ograniczyc kontak z dzieckiem do minimum, maseczka na buzke, dostalam lek i masc. 5 dni tak albo dluzej :(
moja Maja dostala sie do przedszkola ale nie do tego co chciala i poki co bardzo to przezywa.

Ostatnia edycja:
Do góry