reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Blondi ja tez jem wszystko. Delicje to nawet w duzych ilosciach i Julci nic nie jest. Codziennie rano robi spora kupke, pozniej w ciagu dnia tez sie zdarza :) przemiana materii wysmienita.
MartaPe my bedziemy szczepic raczej tymi bezplatnymi szczepionkami- tak jak juz kiedys pisalam- wcale nie ze wzgledow finansowych tylko z przekonan;)
My poza tym czekamy az nasze dziecko skonczy trzy miesiace bo jestem zdania ze takie maluszki maja za slabe organizmy na taka ilosc szczepien- ale to tylko moje osobiste zdanie i do niczego nie namawiam:)

reklama
Blondi-Ja wszystko wcinam delicje,czekolade wszystko...................procz kiszonej kapusty grochu i fasoli.... juz od [oczatku marca jem smazone a to rybke a to mielone a to schabowe kurczak i jest ok.... dzis np.spala d0 6stej 20 od 22:) jak juz tyle maluszek nie ma kolek to juz nie bedxie

martaPe-ja szczepilam 5w1.... odradzila mi te bezplatne ze wzgl na to ze sa przestazale i ze zawieraja rtec.... nic nie ulepszaja ich. i zaszczepilam tymi platnymi a poczatkowo bylam bardziej nastawiona na bezplatne.....
Maluta szczepienie dobrze zniosla zadnej goraczki ani nic nie miala,nie marudzila:)
wybor nalezy do Ciebie:)

MartaPe - ja teraz szczepiłam InFanix Hexe ( 6 w 1 ) , a nastepną kupuje Infanix Hib i IPV
uciekam budzi Tomka :) moze jeszcz uda sie wyjsc na spacerek :) taka pogoda trzeba korzystac:)

ja 5w1 i pneumokoki....

wlasnie bylam zalatwic chrzciny .... mamy 10 kwietnia o 13. dzis zaliczylismy 2 spacerki macius teraz wcina obiadek:) z piersi oczywiscie

Witam po długiej nieobecności, najpierw nie miałam czasu, potem komputer nam się zepsuł. Postaram się dzisiaj nadrobić zaległości, o ile Michaś mi na to pozwoli.
Jesteśmy już tydzień po kontrolnym pobycie w szpitalu, na szczęści wszystko z Miśkiem w porządku. Teraz jesteśmy pod opieką kardiologiczną, pani doktor straszna jędza, ale na szczęście jedna z najlepszych specjalistek w swojej dziedzinie. I choć ekg i echo serca Miśka prawidłowe, to przy jego MCAD-dzie, opieka ta jest niezbędna. 14 lipca będzie miał podłączony holter, który będzie monitorował przez 24h pracę jego serca. Jutro jedziemy na usg bioderek a w środę kolejne szczepienia.
Nie wiem jak wy, ale ja zaczynam mieć mega huśtawki nastroju, a obrywa się mojemu M. Jak nie ma powodu to go sama wynajduję. Masakra jakaś, sama siebie już przestaję lubić.

ja tez starsznie humorzasta osttanio jestem i moj biedny M. zbiera wszytskie moje humorki ale staram sie wyciszac i nie denerwowac niestety nie zawsze to takie proste:-(

Po długiej nieobecności witam się i ja. Nawet nie miałam kiedy wchodzić na BB bo przez te biegunki dziecko stało się wymagające. U nas już ok - od tygodnia jest spokój. Wyszło, że Wojtek nie ma skazy białkowej, ale nietolerancje laktozy, więc z karmieniem jest trochę zabawy, ale dzięki Bogu nareszcie jest ok;)

a mozesz mi napisac jaka jest róznica miedzy skaza bialkowa a nietolerancja laktozy??

Ja szczepiłam 5w1 i rotawirus.

Dziewczyny jak wasze maluszki zachowuja sie po jedzeniu??
U mnie czy to po piersi czy po butli bore Bartka do odbica a on sie wtedy wije napina i placze tak krzykliwie i sie martwię.....za chwile sie to uspokaja ale ten pierwszy moment po jedzeniu nie jest spokojny dla niego....

Ja byłam z wiki u lekarza i co?? I wielka DUPA :( Na oskrzelach tak furczy, że masakra :( Antybiotyk na 6 dni i zakaz wychodzenia z domu:( A więc jesteśmy uziemieni :(
Mam dość :(

Ribi myślę że to nie jest grzech mieć beagla w Norwegii to są fajne psiaki i też wymagając, a tu z tego co widzę są różne psiaki . A moja to Alaskan malamut ta sama grupa ale inne przeznaczenie są wieksze i masywniejsze.
Blondi ja również już próbuje wszystkiego ostatnio nawet pizze jadłam

reklama
...my od wczoraj mamy nowego pieska brazowego labladora o imieniu pepe. mieszka w lesniczowce. zapomnialam sie pochwalic:):-D
joasiub. - zdroweczka dla Wikusi!

bedac dzis na spacerze z dziewczynami odwiedzlam ogromniasty salon z oswietleniem w zasadzie dwa i znalazlam lampe, ktora bym bardzo chciala - to stojaca piekna pokojowa dostojna lampa z drwnianna noga i piekna podstawa w kolorze naszych mebli. jest duuuza i piekna, zakochalam sie w niej - moj maz powiedzial NIE:no:, nie zaakceptowal tej milosci... bo stwierdzil ze 1000 zl to troche wiecej niz on przewiduje wydac na lampe (dotyczasowa cos nawalila i pisze w ciemnosciach), musze go przekonac do tej milosci:-D

Ostatnia edycja:
Do góry