reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

jak ten weekend szybko zlatuje, zanim się obejrzę znów zostaję sama z Zośką :-(, pocieszające jest to że w tygodniu czas też w miarę szybko ucieka i znów jest weekend :-)
u nas za oknem jest ładnie więc czekam aż moja mała się obudzi, nakarmię ją i idziemy na spacerek... chyba czyta w moich myślach ... uciekam do niej :-)

reklama
monia_t - czekam za polozna, ktora chce objerzec moja piers i to ona zadzwoni do lekarza bo do tej pani doktor ponoc ciezko sie dostac - nie bardzo to wszystko kumam.. nie chciala mi podac nr, powiedziala, ze wpadnie ..czekam a chce z dziewczynami wyjsc na spacer.
piers wyglada normalnie, tylko boli jak jasna ciasna, a dotknac to sie jej poprostu nie da, zadne masaze i etc. nie pomagaja.

joasiub. - jeszcze chwila i cos spie pewnie na blogu pojawi:) ale urodzinki byly bardzo emocjonujace zarowno dla Majki jak i dla mnie ..ja to wszystko bardzo przezywam!!

alez ta norwegia ladna!!
chetnie bym sie przeprowadzila do n.zelandi choc nowy jork tez mnie pociaga.

gogi - ja natarlam szyje viciem dla dzieci bo ten ponoc karmiace moga stosowac owinelam sie szalem i jest lepiej.

Ostatnia edycja:
Witam:)
już ogarnięta, obiad z wczoraj więc wybywamy na spacerek, jeszcze tylko dokarmie małego:)
moniat - ja Maciusiowi ubieram body z długim rękawem bawełniane, do tego pajacyk bawełniany z dlugim rękawem , skarpety i kombinezon:), w wózku okrywam go kocem:) ale u Nas jest 13st :)

No my już po spacerku młody jeszcze śpi i mam chwile dla siebie. Ja to raczej nowego yorku to nie bo nie przepadam za miastami w Gdyni też nie mieszkałam w centrum i miałam blisko las i piekne tereny do spacerowania. W centrum to chyba depresja by mnie złapała jakbym miała mieszkać.

ja ubieram na spacer teraz zakładam tylko na body cienki sweterek i skarpetki na razjtuzy. ale to wszystko zależy od tego jaki kto ma kombinezon a jaki kocyk. Ja mam cieplutki kombinezon i cieniutki kocyk, staram się małej nie przegrzać.
ja uwielbiam kraje skandynawskie, mam taką celtycką, zieloną duszę. a najbardziej ciągnie mnie do Walii - tam mogła bym żyć

hej hej dziewczynki!
nie mialam za bardzo czasu w weekend zeby sie odezwac ale podgladalam co tam u Was.
my juz dzisiaj po spacerku-piekna pogoda,oby juz tak zostalo.
ja swoja core ubieram w body z dlugim rekawem, pajacyk i kombinezon. Kocykiem ja przykrywam jak ma zyczenie:) ale my mamy duza oslone na wozek wiec czasami wystarczy-zwlaszcza jak taka pogoda jak dzis. Ogolnie moje dziecko jest typowo zimowe:) nie lubi jak jest jej za goraco.
Czytalam wiesci na goracej..Biedna Ewcia i jej synek..mam nadzieje ze juz u nich lepiej. Strasznie to jest przykre jak takie malenstwa choruja..

iwi zdjęcia piękne i jeszcze ten husky....rewelacyjny. Chyba byłoby grzechem mieć w Norwegii beagla:) ja mam beagla ale jak go kupowaliśmy to też się zastanawialiśmy na huskym:) Ślicznie tam u Ciebie....ach jakbym chciała tam mieszkać....

gogi Kochana czy wybierasz się ze mną na chustowanie do czekoladziarnii? Ja już dziś zdzwoniłam się umówić, babeczka od chustowania jest przeziębiona ale pod koniec tygodnia powinna być już w formie i możemy się z nią spotkać. Jeszcze raz przesyłam Ci linka żebyś wiedziała o co chodzi http://wroclaw.miastodzieci.pl/wydarzenia/1:/46184:czekoladowe-pogotowie-chustowe

A ja już po pierwszym spacerku. Dziś Maciusia ubrałam w body z długim rękawem i do tego śpiochy, czapeczka i na to kombinezon i wydaje mi się, że za cieplo go ubrałam....ja też staram się nie przegrzewać Maćka...póki co śpi nadal po spacerze. Ok 16 idziemy na drugi spacerek do księdza ustalić chrzciny. Upieklam dziś schab będzie do chleba i na obiadek i tak siedzę i będę robiła fotoksiążkę dla dziadków bo chcę im podarować na chrzciny zdjęcia z sesji Maciusia

Po długiej nieobecności witam się i ja. Nawet nie miałam kiedy wchodzić na BB bo przez te biegunki dziecko stało się wymagające. U nas już ok - od tygodnia jest spokój. Wyszło, że Wojtek nie ma skazy białkowej, ale nietolerancje laktozy, więc z karmieniem jest trochę zabawy, ale dzięki Bogu nareszcie jest ok;)

Monia - ja się staram nie przegrzewac małego. Zakładam mu body z długim rękawkiem, rajtuzki, spodenki ogrodniczki jeansowe i kurteczkę z polaru z podszewką. A jak wieje to narzucam na niego jeszcze kocyk i jest ok;) Ale u nas jest dość ciepło - wczoraj było 15 st;)

reklama
dziewczyny możecie mi jeszcze raz napisać jak szczepiłyście/ szczepicie swoje maluchy?? bo muszę się do jutra zastanowić a już całkowicie zgłupiałam i nie wiem co będzie najlepsze dla mojego skarba ;/

Do góry