reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Dzieńdoberek :-)

Za nami ciężka nocka Szymuś się budził,dostał katarku i nie mógł oddychac...nie wiem chyba pójdę z nim do lekarza jak mu nie przejdzie ale z drugiej strony jak byłam w piątek z Emi bo ją ucho bolało to dzieci tyle szok jakiś...3 godziny czekałyśmy.
Ze spacerku nic dzisiaj nie będzie a szkoda bo jest pieknie na dworze.

Zdrówka dla wszystkich styczniowych maleństw :-)

Chyba muszę napisać do Ewci bo się niepokoję, wiecie co u nich?

No syla pogoda piękna, aż żal w domku siedzieć

i ja się witam z raana. U nas nocka spokojna :) Dziś mamy gości a później spacerek. blondi tez kupie taka podusie bo poki co pod materac mam wsuniety zwiniety recznik

claudia info od ewci wczoraj wpisalam na goraca

i ja się witam z raana. U nas nocka spokojna :) Dziś mamy gości a później spacerek. blondi tez kupie taka podusie bo poki co pod materac mam wsuniety zwiniety recznik

claudia info od ewci wczoraj wpisalam na goraca

Tą wczorajszą czytałam
ale mam nadzieję, że również dzisiaj jest wszystko ok
stresują mnie choroby takich maluszków

to miłego dzionka i spotkania z gośćmi;-)

witam się:)
rosół już się gotuje, teraz karmię Maciusia i Was podczytuje:)

pogoda cudowna 13st w cieniu wiec w słoneczku musi być gorąco:) jak mąż wróci z pracy to szybko zjemy obiadek i wybędziemy na spacerek, niestety popołudniu bo chce żeby mąż też czasem z Nami poszedł :)

--------------------------------

pytanie do dziewczyn które używają termometrów elektronicznych, jak mierzycie dziecku temperature wkładacie do pupki to ile tego wsuwacie? i czy to prawda że jak wyjdzie temperatura 37,6 to odejmuje się -0,5, i jak wyjdzie 37,1 to znaczy, że dziecko nie ma temperatury?

Ostatnia edycja:
Witam, a ja mam dziś kluski z mięsem na obiad, już są gotowe czekają tylko na ugotowanie. Ala śpi, Ania u babci i generalnie luz blues. Jedziemy później do teściów bo dziś Krystyny a wcześniej wybierzemy się na jakiś spacerek. Pogoda marzenie...

Blondi jest tak jak piszesz, ale tak w ogóle to do 37,5 stopni u niemowlaka to nie gorączka, stan podgorączkowy zaczyna się od 37,5 do 38 stopni, powyżej 38 dopiero jest gorączka. Wsuń całą tą końcówkę metalową ale nasmaruj wcześniej jakąś wazeliną albo kremem.

Blondi z mierzeniem w pupie temp jest własnie tak jak piszesz. Mi też pediatra mówił, że temperatura u niemowlaków zaczyna się od 38 poniżej tak jak pisze gogi, jest stan podgorączkowy. A do 37,6 jest normalna, bo dziecko ma inna przemianę materii jak mi to lekarz tłumaczył i 37,6 to nie temperatura.

My po kościółku, jemy rosołek zaraz drugie i na spacerek. Potem kawa u teściowej bo tez Krystyna :)

reklama
Witam
my po chrzcinach jestem wykończona wszystko się udało, pogoda piękna, dzidzia grzeczna:)
ja tylko się witam i uciekam mam nadzieje że u Was wszystko ok

Do góry