reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Klaudoos-Oby Szymek nic nie podłapał...bo teraz chyba jakiś sezon zachorowań znów...u nas tez chrzestna byla chora.... na szczescie Majuśka nie podlapala nic... jutro Szymcia wielkie swieto....ciekawe czy od rana bedzie czul ze cos sie swieci???

Posprzątałam pomyłam okno uprałam i powiesiłam firankę,został mi juz tylko jeden pokój i umycie okna.... okno umyję ale firanke do prania i poukładać ciuszki w szafie to juz w poniedziałek bo mi się juz nie chce........... wc tez załapałam.Dobrze ze jutro nd:)Jeszcze dziś na zakupki i będę padnięta wieczorkiem.Chciałabym pojechać z m do kina ,ale niestety nie mamy z kim zostawić na 3 h maleństw......więc pewnie w domku zrobimy sobie maraton:)

he he zobaczcie co znałazłam:)http://www.kciuk.pl/okresowe-majtki-polskiej-artystki-a45659 uśmiałam sie jak to zobaczyłam

Ostatnia edycja:
reklama
no niezłe te majtki :))
martusia ze tez Ci sie chciało te okna...firanki...i cała reszta..
a mnie chyba powoli ''rozbiera'' siedze w swetrze,bezrekawniku i zimno mi:no:.na szczęście Julka spi,to ja tez sobie polezałąm pod kołderką.jak mi nie przejdzie będzie kicha:(

ticker.php

Na chwilę tylko
Ewcia ja nadal trzymam za Was kciuki, oby moje modły zostały wysłuchane

Sto lat dla Majeczki;-)

muszę uciekać bo ciotka chce na skype wejść

a tak chciałam Was poczytać:zawstydzona/y:

Idę się myć

klaudoos troche nie bardzo z tymi chorymi gośćmi oby Synuś nic nie załapał.
joasiab Bartus tez przybiera ładnie na wadze (tzn tak mi sie wydaje ale wyglada jak noramlne zdrowe dziecko, nie wydaje sie za chudy...w piatek idziemy na szczepienie to sie zwazymy i zmierzymy przy okazji). On narazie je moje i bebilon Ar i tak zostawie oby te ulewania-wymioty szybko przeszly naszym dzieciaczkom. Pod nogi lozeczka polozylam ksiazki ale musze je wyjac i pod materac coś wlożyc.

My dzis godzinke bylismy na spacerku pogoda sliczna i cieplutko bylo:-) oby juz teraz tylko takie dni byly:-)

A własnie zapomnialam Was zapytać...zwlaszcza te mamusie które karmia albo dokarmiaja butla. Ile razy dziennie Wasze dzidzie jedza??

Na puszcze jest napisane ze 2-3 miesieczny bobas powinien zjdac 6 butli po 120 ml kazda. A moj BArtus zjada 5 butli po 90 ml czasem 60ml no bo wczesniej dostaje piers. Martwi mnie tylko ze dostaje 5xbutle ale jakos tak wychodzi w ciagu dnia i obawiam sie czy nie za malo...a nawet nie mam gdzie mu tej 6 butli wcisnac bo juz dnia brakuje...

Podczytuje Was cały dzień ale odpisać już czasu nie miałam:)
wreszcie junkers naprawiony, ale niestety 500zł Nas to kosztowało... załamka:( musielismy zamówić serwis z Chorzowa, bo nikt inny naprawić nie mógł bo części do junkersa który mamy nie są dostępne na rynku:( ale najważniejsze że już działa:)
Musimy jeszcze wodomierz załatwić i założyć bo narazie Nam liczą wode ciepłą na osobę..65zł:( a że teraz jest Maciuś to już duże opłaty wiec czas wymienić, w tym miesiącu chyba zbankrutujemy;(

Dziś zamówiłam tą podusie KLIN Poduszka dla niemowląt Zdrowy sen PROMOCJA (1496208258) - Aukcje internetowe Allegro, któras z Was wrzuciła linka, dzięki bo się przydał,
do tego kupiłam kocyk: Polarowy kocyk z haftem 70x100 różne kolory 10,99 (1487023635) - Aukcje internetowe Allegro
oraz smoczki dla Maciusia, może mu któryś spasuje:BABYONO Smoczek silikonowy 0 - 6 miesiąca WZORY (1503488209) - Aukcje internetowe Allegro ,
Nuk smoczek silikonowy 0-6 m-cy Trendline (1467230234) - Aukcje internetowe Allegro
a tak wogóle jestem wykończona więc zmykam spać, jutro ma być 15st wiec pomimo że Maciusia troszkę kaszle troszku wyjdziemy na spacerek:)

Ewciu - czekamy na dobre wieści, wierzę, że tylko takie będą
----------------------------

Aniwar - nie martw się widocznie tyle mu wystarcza jedzonka, mój Maciuś je dużo więcej on potrafi zjeść 160ml naraz z butli jak muszę wyjść z domu to niestety dają mu butle... wiec Maciej waży już 6300, ważyli go jak byliśmy u neurologa, mówili mi że dobrze waży:) wcale okrąglutko nie jest, jak narazie:)

Ostatnia edycja:
klaudoss - ja też mam ten katarek do odkurzacza co się odciąga. Lekarka poleciła nam przy katarze miśki i faktycznie rewelacyjna sprawa a przy chorym dziecku nic ci nie idzie na gardło bo ja się tak załatwiłam przy mojej

reklama
Czesc dziewczyny u Mnie 3 wiec pora karmienia :-)
Aniwar tak teraz licze moj synek jada 6 razy butle je o 3,7,11,14,18,21 chociaz jak pisalam ostatnio zdarzaja sie wyjatki ze dlugo spi w dzien. Ale ostatnie dni przyniosly zmiany zreszta u takich maluchow z dnia na dzien sie wszystko zmienia. Maz pracuje od rana wiec Ja kazdego dnia bez wzgledu na pogode prowadzam razem z Filipkiem Piotra do przedszkola i wpadl mi w taki rytm. I mimo iz wczoraj sobota a dzisiaj niedziela jak narazie rytm zachwany. Czyli udalo mi sie to co planowalam:-) dzieki obowiazku prowadzania do przedszkola bo jak maz pracowal inaczej to on raz prowadzal raz odbieral a nie raz jedno i drugie i my nie mielismy rytmu bo i po co. A sypia ostatnie dni od 21:30(22) do 2:30(3), zje spi dalej do 7 tutaj Ja go budze karmie zasypia o 8:20 we wozku jak wychodzimy wstaje o 11 je i ma przerwe do 12-13 zalezy od niego potem o 14 butla i wychodzimy po Piotra wstaje o 18 i tutaj przeze mnie wymuszona przerwa do 21 bo on wytrzymuje do 20 ale ja rozbudzam gadam i go troche ponosze. A je 150-180 ml. I oby nam sie udalo zachwac rytm tzn.wiem ze z czasem jego czuwanie bedzie sie wydluzac. Ok to bede konczyc bo stradznie dlugo pjsxe juz na tym.tel. to juz teraz milego dnia,cieplego i prawdziwie wiosennego :-)

Do góry