reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witam!!:-D

dawno tu nie zaglądałam, więc niestety nie nadrobię..
mnie też coś gardło pobolewa, dobrze, że tamtum verde można, bo w nocy się nim ratowałam..

madzialena - a jaki problem z kupką masz? nie umie jej zrobić? może to wina mleczka jak karmisz butelką? ja podaję espumisan, ale to bardziej na wzdęcia..

Ja się umówiłam na piątek na 12.00 do kontroli z Kamilem, wczoraj prawie cały czas spał, no chyba, że go kaszel wybudzał.. Dziś już chyba ciut lepiej. Cieszę się, że ładnie je i nie ma gorączki, myślę, że zwalczy to choróbsko!!:tak:

Wszystkim chorującym maluszkom i rodzicom - szybkiego powrotu do zdrowia!!!:tak::tak::tak:

reklama
Hej dziewczynki :)
My wczoraj byłyśmy na szczepieniu. pan doktor powiedział że takie ładne dziecko mi wyszło bo Marii się wyciągneła do mierzenia na całą długość i kokietowała pana doktora uśmiechami. ja się jej wcale nie dziwię bo ten facet ma takie oczy...ech :) Po szczepieniu popłakała trochę ale zaraz się uspokoiła na cycusiu. Dzisiaj już spacerujemy bo ładna pogoda u nas :)
Jak wasze maluszki mają katar to pomaga kładzenie na brzuszku na swoich kolanach , lekkie bujanie kolanami i oklepywanie po pleckach. Oczywiście wietrzenie, wietrzenie i nawilżanie powietrza. Pijcie też wapno z wit C, nie zaszkodzi też maluszkowi podawać calcium dla dzieci o smaku bananowym pół łyżeczki.
Ech.. spędziliśmy wczoraj też pół dnia w kolejce do chirurga z Tymkiem żeby zmienić opatrunek. Rany, całe do poł po lekarzach. Ale potem za to wskoczyliśmy na mega pizzę. tak się najadłam, dałam sobie tylko spokój z sosem czosnkowym, co by mi potem dziecko w twarz nie pluło że mleko wali czosnkiem. I dostałam od męża takiego wielkiego anioła :)))

i ja się witam :)
dziś już nie było tak różowo ze spankiem, bo obudziła sie o 2 i do 4 było z głowy, w końcu wzięłam ją do łóżka i próbowałam coś podsypiać, ale ona co chwila sie wierciła i stękała... Wniosek jest, że nie mogę jej za wcześnie kłaść spać, bo jak usypiała na ten nocny sen ok. północy, to spała do 6:30.

Farbka - a może dogadaj się na umowę-zlecenie? Chyba wolno na macierzyńskim
martusia - przepraszam, straciłam chyba wątek: z czym nie jest aż tak źle?
madzialena - dziewczyny pisały, że na kupki dają BioGaia - nie jest tanie (ok. 40zł), ale bardzo skuteczne i bez recepty. I podawały też jakąś nazwę zamiennika, ale już nie pamiętam

Dużo zdrowia dla was i dzieciaczków i bezbolesnych szczepień :)

A galeryjka jest naprawdę śliczna! I te miny!!!!
Kate - na ostatnim zdjęciu obstawiam, ze Natalka coś kombinuje :D

U nas pogoda śliczna i od rana na plusie, więc chciałabym zaliczyć spacerek. Może uda mi się wyciągnąć też mojego chorowitka...

dzięki dziewuszki wiem Misiek wygląda ekstra
oby mu to zostało

wróciłam z miasta, biorę się za składanie i prasowanie ciuszków od małego
w piątek jadę i chce tu zostawić porządek
piękna pogoda dzisiaj a ja kurde nie wychodzę bo mam robotę w domu

modlicha ja karmie piersia i niby jak dziecko nie goraczkuje to nie ma powodu do obaw, tylko moj maluszek jest strasznie niespokojny
dziewczynki tego zamiennika nie ma w aptece;/ ale moj synek na szczescie zrobil dzisiaj juz troche kupki;) a w aptece daly mi espumisan

monia-T no ja chyba tez straciłam wątek bo nie mogę znaleźć tego co pisałam,i nie wiem o co chodzi z Twoją odpowiedzią.Dobrze ze udało namówić Ci się tego bio aby do domku przyjechał...oby pomogło...moze miałam na myśli ze zołądek i watroba są w porządku...ze to chociaz z tym dobrze
Za duzo rzeczy teraz robie na raz więc się nie połapię...:-(

Madzialena: Zamiennik nazywa sie LactivBaby ale musisz pytac w paru aptekach bo u mnie jest tylko w dwóch....:( musze zapierdzielac na drugi koniec miasta...

mała śpi, wyszłysmy tylko na chwilke bo łapie mnie strasznie...jak K będzie do mnie jechał powiem mu zeby mi podjechał do apteki i wziął Tantum verde ale w pastylkach:)

Witajcie:)
Wybaczcie, że się nie odzywałam dwa dni, ale pochłonły mnie wspomnienia i smutek, a wczoraj był pogrzeb dziadziusia więc wiecie jakoś nie było okazji zajrzeć tu do Was....

Dziś mieliśmy wizytę u neurologa, okazało się, że Maciuś rozwija się prawidłowo co mnie bardzo ucieszyło, natomiast Pani neurolog była zaskoczona że Maciuś ślicznie gaworzy jak na swój wiek:) więc jestem już spokojna, mamy wizyte kontrolną w maju:) wiec te jego napiecia są niegroźne:) bardzo się cieszę :)

Postaram się nadrobić w miare możliwości co tam u Was ...

Witajcie:)
Wybaczcie, że się nie odzywałam dwa dni, ale pochłonły mnie wspomnienia i smutek, a wczoraj był pogrzeb dziadziusia więc wiecie jakoś nie było okazji zajrzeć tu do Was....

Dziś mieliśmy wizytę u neurologa, okazało się, że Maciuś rozwija się prawidłowo co mnie bardzo ucieszyło, natomiast Pani neurolog była zaskoczona że Maciuś ślicznie gaworzy jak na swój wiek:) więc jestem już spokojna, mamy wizyte kontrolną w maju:) wiec te jego napiecia są niegroźne:) bardzo się cieszę :)

Postaram się nadrobić w miare możliwości co tam u Was ...

to super - fajne wieści :-)

reklama
A my po krótkim spacerku ale zaraz idziemy znowu po Anię do przedszkola. Pogoda piękna i już tak ciepło. Mogłoby już tak zostać.

damqelle ja jadłam ostatnio pizze z sosem czosnkowym i mała nie narzekała nic na smak mleka. Chyba przyzwycziła się jak była w brzuszku, bo często jadłam czosnek:-)
blondi super wieści o Maciusiu
claudia na pewno mu tak zostanie, jakby mogło nie zostać:tak:

Do góry