reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam!!:-D

dawno tu nie zaglądałam, więc niestety nie nadrobię..
mnie też coś gardło pobolewa, dobrze, że tamtum verde można, bo w nocy się nim ratowałam..

madzialena - a jaki problem z kupką masz? nie umie jej zrobić? może to wina mleczka jak karmisz butelką? ja podaję espumisan, ale to bardziej na wzdęcia..

Ja się umówiłam na piątek na 12.00 do kontroli z Kamilem, wczoraj prawie cały czas spał, no chyba, że go kaszel wybudzał.. Dziś już chyba ciut lepiej. Cieszę się, że ładnie je i nie ma gorączki, myślę, że zwalczy to choróbsko!!:tak:

Wszystkim chorującym maluszkom i rodzicom - szybkiego powrotu do zdrowia!!!:tak::tak::tak:

reklama
Hej dziewczynki :)
My wczoraj byłyśmy na szczepieniu. pan doktor powiedział że takie ładne dziecko mi wyszło bo Marii się wyciągneła do mierzenia na całą długość i kokietowała pana doktora uśmiechami. ja się jej wcale nie dziwię bo ten facet ma takie oczy...ech :) Po szczepieniu popłakała trochę ale zaraz się uspokoiła na cycusiu. Dzisiaj już spacerujemy bo ładna pogoda u nas :)
Jak wasze maluszki mają katar to pomaga kładzenie na brzuszku na swoich kolanach , lekkie bujanie kolanami i oklepywanie po pleckach. Oczywiście wietrzenie, wietrzenie i nawilżanie powietrza. Pijcie też wapno z wit C, nie zaszkodzi też maluszkowi podawać calcium dla dzieci o smaku bananowym pół łyżeczki.
Ech.. spędziliśmy wczoraj też pół dnia w kolejce do chirurga z Tymkiem żeby zmienić opatrunek. Rany, całe do poł po lekarzach. Ale potem za to wskoczyliśmy na mega pizzę. tak się najadłam, dałam sobie tylko spokój z sosem czosnkowym, co by mi potem dziecko w twarz nie pluło że mleko wali czosnkiem. I dostałam od męża takiego wielkiego anioła :)))

i ja się witam :)
dziś już nie było tak różowo ze spankiem, bo obudziła sie o 2 i do 4 było z głowy, w końcu wzięłam ją do łóżka i próbowałam coś podsypiać, ale ona co chwila sie wierciła i stękała... Wniosek jest, że nie mogę jej za wcześnie kłaść spać, bo jak usypiała na ten nocny sen ok. północy, to spała do 6:30.

Farbka - a może dogadaj się na umowę-zlecenie? Chyba wolno na macierzyńskim
martusia - przepraszam, straciłam chyba wątek: z czym nie jest aż tak źle?
madzialena - dziewczyny pisały, że na kupki dają BioGaia - nie jest tanie (ok. 40zł), ale bardzo skuteczne i bez recepty. I podawały też jakąś nazwę zamiennika, ale już nie pamiętam

Dużo zdrowia dla was i dzieciaczków i bezbolesnych szczepień :)

A galeryjka jest naprawdę śliczna! I te miny!!!!
Kate - na ostatnim zdjęciu obstawiam, ze Natalka coś kombinuje :D

U nas pogoda śliczna i od rana na plusie, więc chciałabym zaliczyć spacerek. Może uda mi się wyciągnąć też mojego chorowitka...

dzięki dziewuszki wiem Misiek wygląda ekstra
oby mu to zostało

wróciłam z miasta, biorę się za składanie i prasowanie ciuszków od małego
w piątek jadę i chce tu zostawić porządek
piękna pogoda dzisiaj a ja kurde nie wychodzę bo mam robotę w domu

modlicha ja karmie piersia i niby jak dziecko nie goraczkuje to nie ma powodu do obaw, tylko moj maluszek jest strasznie niespokojny
dziewczynki tego zamiennika nie ma w aptece;/ ale moj synek na szczescie zrobil dzisiaj juz troche kupki;) a w aptece daly mi espumisan

monia-T no ja chyba tez straciłam wątek bo nie mogę znaleźć tego co pisałam,i nie wiem o co chodzi z Twoją odpowiedzią.Dobrze ze udało namówić Ci się tego bio aby do domku przyjechał...oby pomogło...moze miałam na myśli ze zołądek i watroba są w porządku...ze to chociaz z tym dobrze
Za duzo rzeczy teraz robie na raz więc się nie połapię...:-(

Madzialena: Zamiennik nazywa sie LactivBaby ale musisz pytac w paru aptekach bo u mnie jest tylko w dwóch....:( musze zapierdzielac na drugi koniec miasta...

mała śpi, wyszłysmy tylko na chwilke bo łapie mnie strasznie...jak K będzie do mnie jechał powiem mu zeby mi podjechał do apteki i wziął Tantum verde ale w pastylkach:)

Witajcie:)
Wybaczcie, że się nie odzywałam dwa dni, ale pochłonły mnie wspomnienia i smutek, a wczoraj był pogrzeb dziadziusia więc wiecie jakoś nie było okazji zajrzeć tu do Was....

Dziś mieliśmy wizytę u neurologa, okazało się, że Maciuś rozwija się prawidłowo co mnie bardzo ucieszyło, natomiast Pani neurolog była zaskoczona że Maciuś ślicznie gaworzy jak na swój wiek:) więc jestem już spokojna, mamy wizyte kontrolną w maju:) wiec te jego napiecia są niegroźne:) bardzo się cieszę :)

Postaram się nadrobić w miare możliwości co tam u Was ...

Witajcie:)
Wybaczcie, że się nie odzywałam dwa dni, ale pochłonły mnie wspomnienia i smutek, a wczoraj był pogrzeb dziadziusia więc wiecie jakoś nie było okazji zajrzeć tu do Was....

Dziś mieliśmy wizytę u neurologa, okazało się, że Maciuś rozwija się prawidłowo co mnie bardzo ucieszyło, natomiast Pani neurolog była zaskoczona że Maciuś ślicznie gaworzy jak na swój wiek:) więc jestem już spokojna, mamy wizyte kontrolną w maju:) wiec te jego napiecia są niegroźne:) bardzo się cieszę :)

Postaram się nadrobić w miare możliwości co tam u Was ...

to super - fajne wieści :-)

reklama
A my po krótkim spacerku ale zaraz idziemy znowu po Anię do przedszkola. Pogoda piękna i już tak ciepło. Mogłoby już tak zostać.

damqelle ja jadłam ostatnio pizze z sosem czosnkowym i mała nie narzekała nic na smak mleka. Chyba przyzwycziła się jak była w brzuszku, bo często jadłam czosnek:-)
blondi super wieści o Maciusiu
claudia na pewno mu tak zostanie, jakby mogło nie zostać:tak:

Do góry