reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

witam się i ja. Dziś Maciuś miał sesję zdjęciową. Niestety będzie miało footek bo model nie za bardzo chciał współpracować. Najpierw chciał jeść, później nie chciał spać, a później płakał....w przerwach między fochami robiliśmy foteczki:) Jak będę miała zdjęcia to wrzucę na odpowiedni wątek:)

ja bioderka mam dopiero w przyszłym tygodniu, i szczepienie też.
Jeżeli chodzi o oszczepienia to się dezyduję na 5 w 1 i do tego pneumokoki. A w 4 mcu życia meginokoki....(ale muszę jeszcze o tym poczytać). Rotawirusy sobie daruję....

jestem bardzo ciekawa tych zdjec - na pewno sa rewelacyjne!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Dzieki wielkie:) Bedę małą obserwować.

Rzuciłam przepis na muffiny na odpowiednim wątku, dla tych które były zainteresowane i nie tylko:)

My byliśmy wczoraj na bioderkach, lekarz powiedzial, ze ok:) Ale tak małej nózki odgiąl, ze sie przestraszyłam, widziałam, ze Ale to zabolało, bo sie skrzywiła, ale na szczescie nie płakała, inne dzieci sie niestety popłakały. Pytałam o chuste czy nie ma nic przeciwko noszeniu dzieci w niej, powiedzial, ze jest zwolennikiem, wiec sie nie martwie.

Ostatnia edycja:
Hej. Była u nas ostatni raz środowiskowa. Dała mi kilka rad aby ograniczyć wychylanie się małej do tyłu, które może powodować napięcie mięśniowe. Bo moja się wygina ale już coraz mniej. Ale ogólnie wszystko z nią w porządku.
a jakie to rady jak możesz to napisz:)

ewcia - fajnie... wstaw fotę:)
asiak - dobrze jeszcze zostawie:)
gogi - dobrze ze wszystko z bioderkami idzie w dobra strone :)

ribi - JA TEŻ 5w1 szczepiłam i jeszcze pneumokoki będę tylko później, natomiast na rotawirusy nie szczepimy...
my szczepiliśmy: Infanrix-IPV+Hib

Ostatnia edycja:
Ribi-Majka ma taki wpis co do szczepionki tej 5 w 1-Inf-ipv-hib(chyba to infanrix-czy jakoś tak)....skutków ubocznych po szczepieniu brak,nawet tych miejsc zaczerwienionych nie miała ani gorączki.
Pewnie i tak sesja rewelacyjna z takim przystojniakiem:)

Madzia-Dzięki ,spróbuję...używałam sudokrem,krem hipp ,krem alantan plus ten żólty-cięzko się to rozsmarowywuje...

slyszałam coś o wit a z czymś tam ale to na recepte i podobno po tym schodzi piorunem,,,i ta wit a to ta maść posladkowa??/

Ribi moj synek byl szczepiony Infanrix-IPV+Hib, Prevenar - pneumokoki i NeisVac-C meningokoki. Corcie raczej tez bede szczepila terazInfanrix-IPV+Hib, tylko pneumokoki tak jak pisalam dopiero kolo 6 miesiaca.A meningokoki jeszcze nie wiem.Z synkiem bylo mi latwiej, bo w anglii standardowo szczepia 5w1 i pneumokoki, potem 5w1 i meningokoki itd i nie musialam sie zastanwiac kiedy, ktore i w ogole, potem po powrocie do Polski tylko kontynuowalam szczepienia i uzupelnialam jeszcze zoltaczke i gruzlice , bo tam nie szczepili na to. A teraz kazdy lekarz ma jakies swoje preferencje i nie wiadomo juz co robic.

martusia a próbowałaś bepanten? Mój maciuś miał bardzo odparzoną pupcię jak był naświetlany, aż prawie krew sie pojawila....i kazali smarować bepantehen albo alantanem i zeszło....

Dzięki dziewczyny za to info. o tak poczytalam to 5w1 jest jeden rodzaj ale pneumokoków jest 3 i tylko 1 jest dla niemowlaków...polecane . Musze jutro zdzwonić do przychodni i zapytac czym oni tam szczepia...

ribi - a po co już chcesz szczepić na pneumokoki? Ja czekam bo podobno im wczesniej zaczniej tym wiecej szczepionek, a jak zaszczepisz przed pójściem do żłobka czy przedszkola to mniej tych dawek, nawet można tylko 2 razy:)

reklama
blondi no właśnie też miałam tak robic jak piszesz ale przestrraszylam się, że byliśmy już 2 razy w szpitalu i wiesz mam nadzieję, że już tam nie trafimy ale może być różnie. Będę czuła się bezpieczniej jak go wcześniej zaszczepię....Ponadto rozmawiałam z pediatrą i mówiła, ze coraz mlodsze dzieci chorują na pneumokoki. Z resztą chociażby claudia4 you jej synek też zachorował....poprostu się boję....z drugiej strony poczytałam o skutkach ubocznych ogólnie szczepionek i boję się w ogóle szczepić....i bądź tu mądra...chcesz dobrze ale się boisz...

Do góry