reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

a jakie to rady jak możesz to napisz:)

ewcia - fajnie... wstaw fotę:)
asiak - dobrze jeszcze zostawie:)
gogi - dobrze ze wszystko z bioderkami idzie w dobra strone :)

Hej. Proste rzeczy a przynoszące efekty. Powycinać wszystkie metki z bluzek aby nie odchylała głowy jak ją swędzi. Czapeczkę zawiązywać obok ucha a nie pod szyją. Nie stawać z tyłu i tak ją kłaść aby za głową nic nie było i aby nie odchylała (a moja uwielbia zaglądać do tyłu). Nie łapać za szyję tylko za sam czubek głowy i wogóle jak łapać to naprowadzać ją na prosto.
I kłaść na kolanach tak aby głowa jej zwisała w dół troszkę - to pomaga też na bączki. Robić wszystko aby ona jak najmniej odchylała głowę do tyłu. Mówiła że ogólnie to wszystko da się skorygować ćwiczeniami w domu i nie ma się co martwić bo dziecko pomimo napięcia prawidłowo się rozwija.

A teraz powiedzcie mi. Czy waszym maluchom odbija się często i ulewa. Bo ja od kilku dni zauważyłam że mojej się nie odbija i mało ulewa ale ona nie ma żadnych efektów ubocznych typu gazy, kolka. Czy to możliwe że jej jelita zaczynają już normalnie pracować. :-)
Aha i pytałam się położnej o to marudzenie wieczorem i płacz jak na kolkę. Powiedziała mi że dziecko ma za dużo wrażeń (ja zawsze pod wieczór aby sobie ulżyć biorę ją do salonu i karmię przy telewizji). Mówiła że niektóre dzieci lubią swoje łóżeczko i jeden pokój w którym spędzają większość czasu i nie lubią zmian. I wiecie co. Wczoraj cały dzień mała była w łóżeczku albo w łóżku w tym samym pokoju. I cały wieczór i noc jak aniołek. Gazy ją trochę męczyły bo nie dałam jej kropelek ale i tak nie było marudzenia.

reklama
Claudia idź na kontrole do lekarza teraz, bo jak Misiek wróci ze szpitala to bedziesz z nim musiała sie wybrać do przychodni, no chyba że twój mąż zostanie z Miskiem.

U nas tez piekna wiosna, napewno wybierzemy sie na spacerek po południu.

Witajcie, jestem zdenerwowana jak nie wiemdzisiaj tłusty czwartek , dużo pączków pojedzcie;-)

monia-t
ja nie mam kiedy iść na kontrolę, siedzę tu od dwóch tygodni prawie...
syn dla mnie ważniejszy a i tak chcę dzwonić do gina ale to jak się sprawy unormują
już gadałam z nim i mówi, ze spokojnie mogę czekać, a teraz jeszcze krwawię i tak
to powiedział, ze jak bym obficie krwawiła to znaczy że coś jest nie tak

zielona mój też wie jaka sytuacja i zostanie mi z małym jak będę szła na kontrolę

a swoja drogą skąd mój gin wie, że Misiek jest chory , hmmm
mówił że z gminy czy coś..........

moja ciotka właśnie piecze pączki...więc mnie nie ominą

Kate - moja mała ulewa prawie po każdym jedzonku, czasami mała, czasemi więcej - nie wiem od czego to zależy. Co do odbijania staram się by było po każdym jedzonku, często jak jej się nie odbije to kładę ją spowrotem do łóżka i za kilka minut ponownie podnoszę - przeważnie działa, gorzej w nocy bo niezawsze mam na to siły :-(

Dziewczyny na ile czasu kładziecie swoje pociechy na brzuszku? Moja od 2 dni co ją połozę by ćwiczyła głowkę to zasypia. Też tak macie?

Dziś w nocy znów był problem z karmieniem, mała się drze w niebogłosy że głodna ale cyca łapie na chwilkę i zasypia a po godzinie znów ten sam schemat.
Dziś jestem padnięta, nic mi się nie chce, jednak muszę wcześniej chodzić spać bo wczoraj trochę dłużej posiedziałam

Dziewczyny karmiące - jecie pączki, czy to nie zadziała źle dla maluchów. Wogóle jecie smażone. Napiszcie bo mam ch..... ochotę upiec pączki i zjeść :-)

witam sie i ja...my od 5 rano nie spimy, bo macius na przemian cyc albo gazy go mecza...

dziewczyny czy wy te kropelki na baczki podajecie same czy po konsultacji z lekarzem? moj macius ma gazy i najbardziej dokuczaja nam w nocy...je,je i nagle ryk i sie spina i za chwile znowu je. ja oczywiscie zginam mu nozki, masuje brzusio, podgrzewam suszarka pomaga na chwile i znowu ryk. czy to kolka? co moglabym mu podac?

kate ja planuję zjesc 2. smazonego nie jadam.....przy okazji dostalas zaproszenie na gr zamknieta wyslalam w zeszlym tyg. zapraszam

Ostatnia edycja:
witam się
ale wściekła na siebie jak jasna ch..a, bo nie wiedziałam, że OC trzeba wypowiedzieć z 1-dniowym wyprzedzeniem i zadowolona znalazłam sobie korzystniejszą ofertę, mam już nawet polisę od nich, a dziś (ostatni dzień ważności polisy) miałam przekazać w agencji wypowiedzenie. Różnica jest bagatelka między 1650zł (OC) a 1050zł (OC+NNW+Ass)! Dodzwoniłam się do tej firmy i rozmawiałam z jakąś panią dyrektor, ma jeszcze do mnie oddzwonić. Modlę się, żeby mi to wypowiedzenie uznali... Trzymajcie kciuki. I same na przyszłość też uważajcie.

witam sie i ja...my od 5 rano nie spimy, bo macius na przemian cyc albo gazy go mecza...

dziewczyny czy wy te kropelki na baczki podajecie same czy po konsultacji z lekarzem? moj macius ma gazy i najbardziej dokuczaja nam w nocy...je,je i nagle ryk i sie spina i za chwile znowu je. ja oczywiscie zginam mu nozki, masuje brzusio, podgrzewam suszarka pomaga na chwile i znowu ryk. czy to kolka? co moglabym mu podac?

kate ja planuję zjesc 2. smazonego nie jadam.....przy okazji dostalas zaproszenie na gr zamknieta wyslalam w zeszlym tyg. zapraszam

Zaproszenie przyjęte, oczywiście dziękuję :-) teraz zauważyłam, że nie kliknełam Dołącz, ale już jestem :-)
Co do kropelek to ja małej podaję espumisan ale trochę mniej około 7 kropli dwa razy dziennie. Ale wczoraj dałam raz i jest ok też. Dziś jeszcze nie dostała więc staram się wyczuć ją.
Ale nie konsultowałam z lekarzem tylko z aptekarzem i środowiskową. Kazali tylko nie przesadzać a na poprawę pracy jelit nawet polecali. I faktycznie są efekty. Ale ja też bardzo uważam na to co jem i może to też zmniejsza bączki. Smażonego jeszcze nie jadłam od porodu i strasznego mam cykora bo nie chcę jej zaszkodzić.

Ostatnia edycja:
reklama
Monia ja własnie wczoraj płaciłam za OC ale tylko 340zł, no i czeka mnie jeszcze przegląd jakieś 120zł nie moje, bo ma instalację gazowa.

Ja jem wszystko i moja mała nie ma kolek, troszkę nieraz popierdzi. Smazone kotlety, frytki, nic jej nie szkodzi, bo przeciez to samo jadłysmy w ciąży :) Oczywiście w ograniczonych ilościach i mlekam mam pod dostatkiem, zawsze sie najada.

Ostatnia edycja:
Do góry