reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Hej
jak byłam wczoraj z małą na szczepieniach , dostała 5 w 1 i rotawirus, spi sobie wiecej tylko nic zlego sie nie dzieje

niestety nadal ma problemy z brzuszkiem :(

reklama
moniaivoy-Ja Ci powiem to co ja słyszalam-ze uklad pokarmowy dziecka jest jeszcze niedojzaly i nie wszystko co my jemy maluszek trawi bez problemu.... i stad te zielone kupki.... tak jak male dziecko nie trawi kukurydzy i mozna zobaczyc w kupce zolte kropki,jesli sporadycznie to ja bym sie nie przejmowala.
Majce tez ze 4 razy zdarzyla sie zielkona kupa

O zielonych kupkach pisalam ostatnio na dolegliwosciach albo na karmieniu. Joasia takie robila (nie od utlenienia bo widzialam jak 'wychodza;-)'. To jest od zaduzej ilosci rzadkiego mleka z poczatku. Niegrozne ale nalezy sprobowac zeby dziecko zjadalo piers do konca (np. podac ta sama w nastepnym karmieniu), tak zeby dostalo cala przwidziana porcje. To mleko z konca jest bardzo wartosciowe ze wzgledu na tluszcze. U Joasi metoda podzialala.

My niby uważaliśmy, ale co z tego??? Lalka się nie ruszała na wszystkie strony i nie płakała i nie było jej zimno ;) A położna środowiskowa i tak inaczej nam pokazała - robimy taki leżaczek ze zwiniętych ręczników, żeby Natalka mogła się wygodnie położyć i się nie ślizgała :) Jak nie zapomnę to zrobię zdjęcia i wrzucę

Nasza położna to też niesamowita kobieta, Natalia od razu się przy niej uspokaja, od razu łapie cycka i w ogóle zaproponowałam położnej mieszkanie u nas :D A ilość wizyt jest ograniczona? My dzwonimy do naszej, jak mamy jakiś problem i ona przyjeżdża i nic nie wspominała o ilości wizyt. Nawet mówiła, ze może co drugi dzień wpadać, żeby kontrolować pępuszek... Naprawdę kobieta-anioł

U nas położne chodzą 5 razy. U mnie była 4 bo stwierdziła, że nie ma sensu więcej jak jest ok. Podpisałam papier że była i koniec. Ale telefon do niej mam i w razie problemu mogę dzwonić.

ja mam pytanie z innej beczki:

czy nie boli/bolał was brzuch, ale bardziej mięśnie pod wpływem dotyku? Mnie boli od kilku dni i to od samych żeber, aż do pachwin. A najbardziej nad pępkiem i nad lewą pachwiną... Co to moze być? od dźwigania dziecka?

witajcie,
my dziś dłuższy spacerek zaliczyłyśmy i galerię bo Rossmanna musiałam odwiedzić w celu zakupu pieluch bo w domu miałam 2 sztuki :-)
pięknie dziś-u nas +1stopień, czuć że idzie wiosna, od razu człowiek lepiej się czuje.
ostatnio po południu muszę kimnąć godzinkę bo padam, przeważnie w czasie Rozmów w toku :-)
idę zrobić obiadek póki moja księżniczka śpi

witam się i ja. Dziś Maciuś miał sesję zdjęciową. Niestety będzie miało footek bo model nie za bardzo chciał współpracować. Najpierw chciał jeść, później nie chciał spać, a później płakał....w przerwach między fochami robiliśmy foteczki:) Jak będę miała zdjęcia to wrzucę na odpowiedni wątek:)

ja bioderka mam dopiero w przyszłym tygodniu, i szczepienie też.
Jeżeli chodzi o oszczepienia to się dezyduję na 5 w 1 i do tego pneumokoki. A w 4 mcu życia meginokoki....(ale muszę jeszcze o tym poczytać). Rotawirusy sobie daruję....

reklama
wrocilysmy 5min. temu - fryzjer zaliczony maz wszedl do domu ciekawe czy zauwazy bo wygladam "troche" inaczej...

zauwazyl:eek::eek::eek::eek::eek: trudno mi powiedziec czy mu sie podoba jego slow na forum nie wpisze:baffled:
tylko on lubi sobie ze mnie zartowac
...i nie wiem czy to bylo na powaznie czy nie:crazy::crazy::baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry