reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

Witam.
Byliśmy dzisiaj z Michałkiem u lekarza,bo ma od ubiegłego tygodnia na buźce krostki,i robi rzadziutką kupkę.Pomimo odstawienia nabiału nawet z minimalną ilością jakiegokolwiek mleka lub substancji podobnych krostki nie przestawały się pojawiać minął ponad tydzień,więc zdecydowałam się na konsultację.Ale to niestety od nabiału lekarka kazała po prostu pilnować tego co jem bardzo dokładnie a skutki mogą goić się nawet do miesiąca.
Ale jak bardzo się wystraszyłam jak badała go neurologicznie,podnosiła za nóżkę do góry to aż mi serce drżało.
A i mam ciekawostkę odnośnie krostek na buźce,położna poradziła smarować je oliwą z oliwek i muszę powiedzieć,że efekt natychmiastowy,po 2 dniach buźka już nie jest przynajmniej zaogniona i zaczęło się goić.
Jeśli chodzi o szczepienia to sama nie wiem co mam robić nasza lekarka oczywiście radzi wszystkie płatne szczepionki,ale koszta są kolosalne,bo z tego co mówiła to jedna szczepionka kosztuje średnio ok.250-300zł.Mam jeszcze dwa tygodnie na zastanowienie się.

reklama
Witam.
Byliśmy dzisiaj z Michałkiem u lekarza,bo ma od ubiegłego tygodnia na buźce krostki,i robi rzadziutką kupkę.Pomimo odstawienia nabiału nawet z minimalną ilością jakiegokolwiek mleka lub substancji podobnych krostki nie przestawały się pojawiać minął ponad tydzień,więc zdecydowałam się na konsultację.Ale to niestety od nabiału lekarka kazała po prostu pilnować tego co jem bardzo dokładnie a skutki mogą goić się nawet do miesiąca.

A i mam ciekawostkę odnośnie krostek na buźce,położna poradziła smarować je oliwą z oliwek i muszę powiedzieć,że efekt natychmiastowy,po 2 dniach buźka już nie jest przynajmniej zaogniona i zaczęło się goić.

... ufff to troszkę mnie uspokoiłaś bo my jesteśmy na diecie bez nabiałowej od dwóch tygodni (jutro będą 2 tyg) a krostki nadal są :baffled: co prawda troszkę mniej ale buźka nie jest czysta :no: co do smarowania buźki to polecam maść cholesterolową, nie wierzyłam ale wczoraj zakupiłam ją w aptece i posmarowałam buźkę dwa razy na noc i dziś rano i poprawa znaczna :tak: mama nadzieję że będzie już lepiej :tak:

blondi no właśnie też miałam tak robic jak piszesz ale przestrraszylam się, że byliśmy już 2 razy w szpitalu i wiesz mam nadzieję, że już tam nie trafimy ale może być różnie. Będę czuła się bezpieczniej jak go wcześniej zaszczepię....Ponadto rozmawiałam z pediatrą i mówiła, ze coraz mlodsze dzieci chorują na pneumokoki. Z resztą chociażby claudia4 you jej synek też zachorował....poprostu się boję....z drugiej strony poczytałam o skutkach ubocznych ogólnie szczepionek i boję się w ogóle szczepić....i bądź tu mądra...chcesz dobrze ale się boisz...

doskonale Cie rozumiem, racja lepiej chuchać na zimne... różnie bywa... też się boję, po tej szczepionce 5w1 plus żółtaczka bardzo sie bałam, na całe szczescie przespał wszystko i jest ok:)

jolwww - no i niby wszyscy troszczą się o dzieci, chcą dla nich jak "najlepiej", oceniają jakimi matkami jesteśmy, jak dbamy o dzieci, a nie umieją zająć się walką o darmowe szczepienia, bo szczepionka na pneumokoki kosztuje tak drogo, że choć rodzic czasem chce to nie ma za co kupić .... wiec tak nasze państwo interesuje sie dziecmi, a służba zdrowi to już .... bez komentarza.....

Ostatnia edycja:
Witam u nas bez zmian, więc nie mam co pisać o sobie czy o Miśku

Ewcia to niezły młyn masz w domu, szok że dajesz radę

monia-t mnie boli brzuch ale to takie kłucie straszne , boli przy załatwianiu sie

Ribi odczyny poszczepienne są straszne...wychodzą do 3 tygodni od zaszczepienia
ja właśnie stawiam na to, że sepsa u mojego małego jest właśnie po szczepionce, w szpitalu był szczepiony przecież...
boję się teraz nawet myśleć o szczepieniu

dziewczyny powodzenia na wizytach z bioderkami

kurde nie wiem nawet kiedy mogę iść na wizytę do gina...

My byliśmy dzisiaj w przychodni i zdecydowaliśmy się na 5w1 plus pneumokoki - koszt 125zł za 5w1 i 260zł za pneumokoki -na pierwsze szczepienie jesteśmy umówieni na 23 marca. Też się boję tych szczepień, kurcze jak córę rodziłam to były podstawowe szczepienia i nie było problemów a teraz pneumo... meningo... rota.... i bądź tu człowieku mądry:baffled:

Na pneumokoki zdecydowałam się teraz szczepić, ponieważ w szpitalu mieliśmy pogadankę z lekarzem i on powiedział że warto od razu bo właśnie małe dzieci są najbardziej narażone.

A tak w ogóle to Miki przez dwa tygodnie urósł 1 cm i przybrał na wadze 530 gram :-)

monia-t mnie boli brzuch ale to takie kłucie straszne , boli przy załatwianiu sie

kurde nie wiem nawet kiedy mogę iść na wizytę do gina...

claudia - ty już jesteś prawie 2 m-ce po porodzie, to już dawno powinnaś pójść na kontrolę. Jeśli jeszcze odczuwasz takie bóle brzucha, to tym bardziej sobie tego dopilnuj. Misiek jest teraz najważniejszy, ale siebie też nie możesz zaniedbać i ryzykować, ze coś ci będzie dolegać...
madzia - gratulacje! Ciekawe ile wyjdzie naszej Natalii w poniedziałek...

Witajcie kochane :)

Zapraszam na pączki :)

paczki_z_polewa_i_orzechami_desery_fotografie_2974%5B1%5D.jpg

Dziewczyny jakie macie maty edukacyjne. Bo chcę kupić ale nie wiem jaką. Podajcie jakies linki.

Ostatnia edycja:
I ja witam

No Joasiab ale smaka robisz z samego rana:-)

Taką miałam chęć usmażyć chociaż kilka pączków dzisiaj ale Mikuś wczoraj nie chciał mi spać do 24. O 3 pobudka na karmienie, następna po 6 i już nie śpi, jak tak dalej pójdzie to nawet obiadku nie zrobię:-(

Na razie leży na brzuszku i słucha szumów ale ile to potrwa to nie wiem

Miłego czwartku mamuśki:-)

reklama
i ja z rana witam,
fajnie ze dziś tłusty czwartek, mam zamiar poszaleć z pączusiami.
A moja Ala to wieczorem słabo zasypia ale potem ładnie śpi, co prawda je co 2-2,5h ale nie ma tragedii. nad ranem jak zwykle wzięlismy ją do łóżka i teraz nadal śpi, tylko się przebudziła na jedzenie i zmianę pieluchy, a ja spokojnie włosy wyprostowałam i zrobiłam sobie śniadanie.
joasiab-my mamy taką: MATA MAŁPIA WYSPA Tiny Love + GRATISY + KURIER13zl (1397399796) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy i jest super :-)
my dziś mamy usg bioderek na 15:00, pierwszy raz będę montować fotelik w aucie i jechać z Alusią sama, ale cóż-zawsze musi być ten pierwszy raz, nie ma co się stresować, tym bardziej, że zasypia jak jedziemy, byle tylko koncertu nie dała jak będę ją instalować :-D
miłego dnia Wam życzę, zapowiada się piękna pogoda.

Do góry