reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej u gina i wszystko ok, fajnie tak bez kolejki iść do lekarza. Na korytarzu pełno bab, a ja myk do połoznej i do gina, oczywiście z Alą bo tak to by nie uwierzyły te baby w kolejce.
U nas w sklepie Aldi sa w przecenie termometry elektroniczne do mierzenia w uchu, na czole za 35zł do tego ten termometr gada, pokazuje temperaturę powietrza, datę i ma lampkę jak sie chce go uzyć w nocy. Kupiłam sobie az 2 na prezenty.
TERMOMETR UCHO CZOŁO do ucha czoła Z LAMPKĄ NOCNĄ (1459905453) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Na tej aukcji był po 62zł to ja mam prawie za ta cenę aż 2

reklama
witam:)
u nas nocka ok:)
majeczka wczoraj cwiczyla z malzem przekrecanie z plecy na brzucho z ochami i achami i usmiechami do Tatusia(myslalam ze sie posikam ze smiechu tak sobie gruchali we dwoje:) a i cwiczenia sie ej podobaly) praktycznie sama-bede musiala juz na nia uwazac bardziej.

Zastanawiam sie nad zakupem bujaczka lezaczka cudowna planeta jest do 9 kg i nie wiem czy taki do 18 nie lepszy,ale z kolei jak juz zacznie chodzic na czworaka to jej pewnie tam nie wcisne...dziewczyny a jakie wy macie???

Ewcia-skad ja to znam....dzieciakom cos bez przerwy a sobie musze buty kupic i juz kupuje 2 mc bo nie mam kiedy i tez wszystko w biegu-nie dosc ze sprzatanie to i zakupy tez.Niby mam upatrzone na allegro,ale wolalabym zobaczyc na zywo w sklepie i przymiezyc...i dopiero zamówic na all,a jesli nie bedzie duzej róznicy w cenie to kupic

Nie moge sobie poradzić z odparzeniem sudocrem g...daje..ta masc posladkowa to bez recepty jest??

Kate a jakie zamówiłaś ?? te co Blondi wklejała linka czy jakies inne...bo Ja jeszcze zastanawiam się między takimi z grawerem....GRAWEROWANA RAMKA Z GLINĄ GLINKĄ CHRZEST,ROCZEK (1478589939) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Zielona-ale Ci się udało :) Super.... szkoda ze u Mnie nie Ma takiego sklepu:(bo za taką kaske to szkoda nie wziąść:)tez bym tak zrobiła jak Ty:)

Ostatnia edycja:
Hej. Była u nas ostatni raz środowiskowa. Dała mi kilka rad aby ograniczyć wychylanie się małej do tyłu, które może powodować napięcie mięśniowe. Bo moja się wygina ale już coraz mniej. Ale ogólnie wszystko z nią w porządku. Pediatra za dwa tygodnie dokładnie sprawdzi wszystko. A ta pielęgniarka to normalnie zaklinaczka dzieci jakaś, jak małą przerzucała z boku na bok to ta się śmiała :-)
martusia29 - ja zamówiłam te http://allegro.pl/ramka-z-glina-grawerowana-na-prezent-dzien-babci-i1396826876.html bo cholercia nie zauważyłam że są inne. Ale te są też super.

Witam się dopiero dzisiaj. My się dalej leczymy, Wojtek zaszalał i po 4 dniach był na "+" 50g... Ja już się czuje bardzo bezradna, nic nam nie pomaga;( Już mi dziecko nawet nauczyło sie pić smectę bez zająknięcia, a biegunka jak była tak jest;(

Joasiab - a czy lekarz kazał ci ograniczyć nabiał w jakimkolwiek stopniu? Bo mi lekarka powiedziała, że jak po nabiale nie przeszło, to go mogę stopniowo wprowadzac do diety (Wojtek nie ma wysypki). Tylko, ze już się boję.

kate-no tak sie waham miedzy ta co a wstawialam(tam jest szybka z pleksy) a ta co ty wstawialas i nie wiem:( napisze do sprzedawcy i jak cała ramka potrojna ma plekse-tez tam gdzie ta glinka to zamowie chyba.

blondi jeszzcze nie usuwaj zdjecia bo my z mezm ciagle analizy przeprowadzamy - smiesznie to wszystko u nas wyglada bo bylismy w SR ale... chyba oboje nie uwazalismy:)

My niby uważaliśmy, ale co z tego??? Lalka się nie ruszała na wszystkie strony i nie płakała i nie było jej zimno ;) A położna środowiskowa i tak inaczej nam pokazała - robimy taki leżaczek ze zwiniętych ręczników, żeby Natalka mogła się wygodnie położyć i się nie ślizgała :) Jak nie zapomnę to zrobię zdjęcia i wrzucę

Hej. Była u nas ostatni raz środowiskowa. Dała mi kilka rad aby ograniczyć wychylanie się małej do tyłu, które może powodować napięcie mięśniowe. Bo moja się wygina ale już coraz mniej. Ale ogólnie wszystko z nią w porządku. Pediatra za dwa tygodnie dokładnie sprawdzi wszystko. A ta pielęgniarka to normalnie zaklinaczka dzieci jakaś, jak małą przerzucała z boku na bok to ta się śmiała :-).
Nasza położna to też niesamowita kobieta, Natalia od razu się przy niej uspokaja, od razu łapie cycka i w ogóle zaproponowałam położnej mieszkanie u nas :D A ilość wizyt jest ograniczona? My dzwonimy do naszej, jak mamy jakiś problem i ona przyjeżdża i nic nie wspominała o ilości wizyt. Nawet mówiła, ze może co drugi dzień wpadać, żeby kontrolować pępuszek... Naprawdę kobieta-anioł

Witam, ja tylko na chwilke:(

U mnie nie da sie nic zaplanowac, mała spi jak jej sie podoba:( Wszytsko w biegu robie, teraz zasneła i lezy w łozeczku, szok:szok:

Dziewczyny Ala robi zielone kupki, czy to normalne? Bo czytałam w necie i sa rozne opinie...Czy u Was tez sie cos takiego przytrafilo?

reklama
Do góry