reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Samanta - no brawo :) mam nadzieje, że spacer udany:)
AsiaK - nie ma za co :-) mam nadzieje że pomoglam;)

Maciuś już po kąpieli teraz się karmimy i czekamy na M jak Miłość:-)

reklama
Catelin - świetne zdjęcie! No i córeczka zdolna :)

Te ramki, to naprawdę fajny prezent na chrzciny, chyba też się na którąś zdecyduję. Nie miałyście problemów z odciśnięciem rączki? Natalia cały czas je zaciska i macha na wszystkie strony...

Co do kąpania, to marzę o dniu, kiedy pępuszek będzie już zagojony i też będziemy mogły się tak kąpać jak wy... Póki co, to gimnastyka zespołowa. Jak zrzucę zdjęcia z kąpieli, to wam pokażę :)

Te mam wątpliwości co do tych szczepionek skojarzonych, ale mam jeszcze 3 tygodnie na decyzję... Trzeba się poważnie zastanowić

A co to dzisiaj jakieś pustki na bb. U nas nocka taka sobie mała budziła się częściej niż zwykle, od wczorajszej nocy coś jej się pozmieniało, nie wiem czemu.

Byliśmy wczoraj na kontroli bioderek i już po tych dwóch tygodniach jest mega poprawa:-) Głowa kości udowej już jest na swoim miejscu, ale teraz żeby to się jeszcze wszystko ukształtowało jak należy to Ala będzie nosić szynę koszli jeszcze przez 6 tyg, do następnej kontroli. Co dalej, to zobaczymy. Ale już jestem spokojniejsza bo idzie w dobrym kierunku:-)

Pogoda dzisiaj znów piękna, więc pewnie wszystkie będziemy spacerkować :) Miłego dnia!

Hejka. U nas nocka spoko. Teraz też śpi. Wczoraj wieczorem miała tylko atak krzyku. Nie wiem co jej jest bo od dwóch dni o tej samej porze około 18.30 marudzi bardzo. Wczoraj myślałam że to kolka bo aż cała sina była ale jej przeszło po 5 minutach suszarki, więc nie wiem. Potem kąpiel i już aniołek. Może za dużo wrażeń.
A ramki są super, właśnie zamówiłam 4 sztuki :-)

I ja z ranka się witam :-)

My na pewno dzisiaj na dwórek wyskoczymy,może w końcu ta wiosna się zbliża bo tak pięknie marzec się zaczął :-) :-)

Monia-t-niedługo przestanie zaciskac piastki to jej na pewno odciśniesz.

Gogi-super że małej się poprawia.

Ja lecę poczytam co pisałyście puki mój głodek śpi.

Cześć kochane.
Długo się nie odzywałam ale mały dawał nam trochę popalić, tzn. głównie to mi oczywiście... i moim cyckom...
Mamy już ustalony rytm dnia i rano o 6.30 jest pobudka z uśmiechami, przewijanko i wtedy jest problem bo w tym tygodniu mąż ma ranki i nie mam z kim zostawić małego jak mam odprowadzić dziewczynki do szkoły... Dzisiaj -10 i dobrze, że Nicole miała na 8.50 to szybko Madzię odprowadziłam na 8 a Nicole z małym była. Był na tyle grzeczny, że usnął jej :) Śpi do tej pory a ja już obrałam ziemniaki i gotuję w obawie że będzie szaleństwo jak wczoraj - czyli na rączakach i rodzinka bez obiadu...
Myślę o zakupie huśtawki z automatycznym bujaniem i aby nie być rozczarowaną, że mały jej nie będzie lubił to wczoraj zrobiłam próbę w foteliku i spał tak ładnie, tylko że wyjęłam go bo w foteliku nie powinno dziecko za długo przesiadywać.
Tak więc od wczoraj już zdecydowana poluję na jakąś mega okazję na allegro typu - oddam tanio w dobre ręce hihihi. Tak na serio to jestem w stanie wydać tak do 200 złotych max - oczywiście za używkę. W sumie to poczekałabym do chrzcin ale to za długo bo dopiero w połowie kwietnia będziemy robić. A kupię mu akonto :)

Poza tym u nas wszystko dobrze. Czekamy na kasę z becikowego i ze skarbówki bo oddaliśmy Pit 2 tygodnie temu a u nas tak 2 tygodnie się czeka jak tak szybko się oddaje :) Także będzie ładny przypływ :) Szkoda tylko, że wszystko już rozplanowane i nawet zabraknie na kilka dziur...
Mąż jest trochę zły na mnie bo z okazji urodzenia małego mieliśmy sobie coś kupić i on wybrał telefon a ja tak naprawdę nic i myślę tylko o maluchach i dla nich bym kupowała... Nawet ostatnio pytał czy podoba mi się jego telefon bo by mi go dał bo mu głupio że ja zrezygnowałam ze swoich pieniędzy i dla dzieci kupuję pierdoły... A ja tak naprawdę nie wiem sama co mogłabym sobie kupić... Dżinsy będą mi potrzebne bo wszystkie są na mnie za wielkie sprzed ciąży, to sobie kupię, tylko kiedy ja do miasta się wyrwę...

Po południu jak będę mogła to wstawię Wam zdjęcie pomysłowego wózka - mojego męża kierownik, zagorzały kawaler, przystojny 33 letni extra ciacho i wogóle - wpadł no i przyznał że będzie tatusiem. To jest człowiek legenda jeśli chodzi o laski, dyskoteki i takie tam... Tak więc jest to wiadomość, która powinna się zapisać do historii zakładu. No i chłopacy z tej oto okazji zrobili mu z papieru, tektury wózek dla dziecka i aby nikomu nie umknęło postawili na dach takiego pomieszczenia wewnątrz hali. Oczywiście od wczoraj już wszyscy wiedzą, że Ken będzie miał dzidzię a śmiechu było co niemiara :) I człowiek legenda odchodzi do lamusa...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
czesc;)
wczoraj poza podziekowaniem nic juz nie zdolalam napisac - pisalam z lasu.
pojechalismy do lesniczowki by sprawdzic co tam slychac i "rozgrzac" troche piec bo od rana nikogo w domu nie bylo - dziadek pojechal do klinki bo dzis beda mu wszczepiac slimaka sluchowego - ciekawe jak to bedzie juz po:)

Natala od przedwczoraj po 21 idzie spac i budze ja kolo pierwszej na piciu i spimy do 4, potem 5 min. cyciusia, i o 6 lyczek a 8.00 pobudka! takze jestem wyspana:)
Siedzimy w 3 w lozku, bawie sie z Majeczka (trudno powiedziec w co), Natala wierzga i wykrzykuje tez trudno powiedziec co:) a ja dziele sie z Wami co tam u nas pod strzecha slychac:)
Pieknie siweci slonko! az zyc sie chce!
wczoraj jak poszlam na szmate, tak jak pisze damqelle to caly domek wysprzatalam w ekspresowym tempie - tylko okien nie umylam:)... i siebie zrobilam na cacy ;)
dzis mnie fryzjer czeka i szybki wypad do centrum by rozejrzec sie za czyms w co sie zmieszczei dziecko nakarmie, i prezent na chcrzicny musze kupic, i "cos" w podziekowaniu dla profesora bo w czwartek mam wizyte...
Dziewczyny co moglabym podarowac prof????

ewcia822 ale sie usmialam - chce zobaczyc ten wozek - koniecznie:)!!!
my chyba tez jakis rytm mamy - od cyca do cyca :)

kate - nie martw sie jeszcze przyjdzie koza do woza!:)

blondi jeszzcze nie usuwaj zdjecia bo my z mezm ciagle analizy przeprowadzamy - smiesznie to wszystko u nas wyglada bo bylismy w SR ale... chyba oboje nie uwazalismy:)

gogi - fajnie, ze wszystko z bioderkami idzie w dobra strone - my jutro mamy USG - to bedzie wyprawa!!!

Ostatnia edycja:
Catelin - świetne zdjęcie! No i córeczka zdolna :)

Te ramki, to naprawdę fajny prezent na chrzciny, chyba też się na którąś zdecyduję. Nie miałyście problemów z odciśnięciem rączki? Natalia cały czas je zaciska i macha na wszystkie strony...

Co do kąpania, to marzę o dniu, kiedy pępuszek będzie już zagojony i też będziemy mogły się tak kąpać jak wy... Póki co, to gimnastyka zespołowa. Jak zrzucę zdjęcia z kąpieli, to wam pokażę :)

Te mam wątpliwości co do tych szczepionek skojarzonych, ale mam jeszcze 3 tygodnie na decyzję... Trzeba się poważnie zastanowić
Wpadłam do was w odwiedziny i czytam że zastanawiasz się nad szczepionkami skojarzonymi. Ja swoją Majkę od początku szczepię 5 w 1 i jest ok. Lekarka odradzała mi tylko tą 6 w 1.

reklama
Witam,
u nas nocka nawet niezla, corcia jak zjadla kolo 23.30 to pozniej przed 5 dopiero sie obudzila :) U nas nie zdarza sie to czesto, zwykle po 3 godz. sie budzi.
Takze wyspalam sie dzisiaj :)

Ewcia czekam na zdjecie tego wozka :-D

Asiak tu jest link , gdzie jest pokazane jak trzymac dziecko w kapieli przodem i tylem :) Ja tak wlasnie trzymam i tez sama kapie, takze to kwestia wprawy tylko :-)
Przewijanie i kąpanie noworodka

Do góry