reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Witam się - dzień dobry :)
Wczoraj nie zaglądałam po południu na BB bo mała mi po raz pierwszy !!! ucieła komara w dzień więc rzuciłam się na tzw: szmatę :))) Uch... i powiem wam że jestem jak torpeda... to dziwne bo już mi się wiek przychyla do 40 a ja do tej pory nie wiedziałam że potrafię tak szybko sprzątać :)) Nawet została mi chwila na moje dziubdzianie :)
Blondi - ja myję marię tak samo jak ty. Nawet opanowałam przewracanie na drugą stronę jedną ręką.I myk w ręcznik. Sekunda i dzidka wyobracana, czysta i pachnąca :) Ale wy się tym dziewczyny nie przejmujcie, bo ja stara wyga jestem - niejedno dziecko już "poobracałam"
Ribi - nie mogę się doczekać zdjęć z sesji Maćka. Na pewno będą świetne.

ookatka Pani fotograf to moja dobra znajoma więc ja mam inną cenę:) ja u niej robiłam też sesję brzuszkową więc można to potraktować jako pakiet.

damquell bardzo się ciesze na tą sesję bo chcę dać dziadkom zdjęcia Maciusia i potrzebuję też do zaproszeń na chrzciny.

A ja wymylam włosy i powiesiłam pranie....teraz chyba obiad zjem bo Maciej nadal śpi.

DZIEWCZYNY WRZUĆĆIE W ODPOWIEDNIM WĄTKU SWOJE ZDJĘCIA Z CHUSTAMI....JA WCZORAJ ZAMÓWIŁAM ALE CHCCIAŁABYM ZOBACZYC JAK U WAS TO WYGLĄDA :)

Już po spacerku. Tylko 45 minut bo się mała obudziła (kupa) ale i tak warto było. Pogoda przecudna. Dotleniłam się i mam ochotę na drzemkę :-) Mała dosypia sobie w łóżeczku i coś tam gaworzy ale nie idę do niej bo jak mnie zobaczy to się rozbuja. Póki nie ma wrzasku to nie idę :-) No chyba że chcę się pobawić z nią ;-) Na dworze piękna wiosenna pogoda, normalnie cudownie. I udało mi się wózek zwieść i wwieść po podjeździe na klatce i w sumie wystarczy się tylko dobrze ustawić i rozbujać. Aż mi ulżyło że się udało. Tylko nie wiem czy jej nie za grubo ubieram bo ma ciepły śpiwór i kombinezon. Jutro będzie ostatni raz środowiskowa więc się upewnię. Ostatnio przebrałam ciuszki które podostawałam i jutro daję środowiskowej dla biednych dzieci aż dwie wielkie torby. Bo moja mała ma i tak bardzo dużo rzeczy, których nie założy. A drugie dziecię to będzie chłopak, więc :-). Idę popatrzeć do niej bo normalnie gaworzy na całego. Pozdrawiam.

Cześć laseczki, my już po spacerku. Jak wyszłyśmy po 12 tak do tej pory Ala sobie śpi. Byłyśmy jakieś 1,5h i jak wróciłyśmy to Ala się obudziła na chwilkę, rozebrałam ją i zasnęła spowrotem.
Wkurzam się, bo chodzę po domu i szukam kartki, na której miałam zapisane na którą w czwartek mam kontrolę słuchu Ali i wcięło ją cholewcia. Już do św. Antoniego się modlę żeby pomógł znaleść i nic... Będę chyba musiała jutro z rana zadzwonić i zapytać na którą to miało być:wściekła/y:.
Pewnie pomyślicie że jestem jakąś wyrodną matką, ale ja będę szczepić Alę tymi standardowymi szczepionkami, jedynie chcę kupić tą DTPa czyli acelularną przeciw błonicy, tężcowi, krztuścowi za 60zł zamiast pełnokomórkowej. Ania była tak szczepiona, my wszyscy też, więc nie sądzę żeby to miało jakieś ogromne znaczenie czy dziecko jest kłute 1, 2 czy 3 razy. 5min później i tak zapomni o bólu a te 120 czy 200zł wolę przeznaczyć na coś innego.

Cześć laseczki, my już po spacerku. Jak wyszłyśmy po 12 tak do tej pory Ala sobie śpi. Byłyśmy jakieś 1,5h i jak wróciłyśmy to Ala się obudziła na chwilkę, rozebrałam ją i zasnęła spowrotem.
Wkurzam się, bo chodzę po domu i szukam kartki, na której miałam zapisane na którą w czwartek mam kontrolę słuchu Ali i wcięło ją cholewcia. Już do św. Antoniego się modlę żeby pomógł znaleść i nic... Będę chyba musiała jutro z rana zadzwonić i zapytać na którą to miało być:wściekła/y:.
Pewnie pomyślicie że jestem jakąś wyrodną matką, ale ja będę szczepić Alę tymi standardowymi szczepionkami, jedynie chcę kupić tą DTPa czyli acelularną przeciw błonicy, tężcowi, krztuścowi za 60zł zamiast pełnokomórkowej. Ania była tak szczepiona, my wszyscy też, więc nie sądzę żeby to miało jakieś ogromne znaczenie czy dziecko jest kłute 1, 2 czy 3 razy. 5min później i tak zapomni o bólu a te 120 czy 200zł wolę przeznaczyć na coś innego.

Wyrodna matka - ale sobie wymyśliłaś :-) Gdyby u mnie 5 w 1 nie kosztowały tylko 90 zł to pewnie też bym szczepiła normalnie. U mnie na szczęście babcia i prababcia nie chcą aby niunia była za dużo kłuta i aby miała wszystkie szczepienia więc co przyjdą to rzucają kilka złotych. I już mam w sumie na pierwszą turę szczepień :-)
Powodzenia w szukaniu kurtki - ja też zacznę się modlić do św. bo płaszcza szukam już od tygodnia i nie mam zielonego pojęcia gdzie jest. :-)

hej
ja was czytam na bieżaco... ale dupa z mojego pisania.. Kuba juz 2 dzien jest aktywny w porze snu Tomka.. wiec nie jestem w stanie nic zrobic.. teraz lezy chwilowo i nie krzyczy chyba pozycja mu odpowiada to moge napisac:)
u nas ok.. dzis znów wyszlismy na spacerek.. pogoda calkiem niezła..

samanta -- ja mieszkam na 4 pietrze i zeby wyjsc na spacer musze u brac Kube , ubrac 2 latka.. który biega po mieszkaniu wiec ubiera sie go w loce.. sama musze sie ubrac obu zniesc ze schodów ( straszy wazy 12 kg + ubranie to około 15 ) no i Kuba z ubraniem i nosidełkiem samochodowym około 5kg wiec tacham te 20 kilo .. wózek mamy w samochodzie wiec idziemy do samochodu wyjmuje wózek rozkładam go .. przekładam Kube i dopiero mozemy ruszac.. po spacerze wózek do samochodu i chłopaków na rękach na 4 piętro czasami Tomek wejdz do 1 lub 2 pietra sam mój Maz konczy prace o 17 w domu jest o 17:30.. tylko niedziele mamy na rodzinny spacer.. ale czego nie robi sie dla dzieci...

ty biała - to wogóle mutantka jakaś jesteś :))) Wszystko potrafisz tak sobie ułożyć że jeszcze znajdziesz czas na basen wyskoczyć. Już ci kiedyś pisałam że twój to powinien za tobą na kolanach szorować i pokłony bić.
Ale to prawda - wszystko idzie sobie ustawić. Ja czasem muszę ubierać niespełna 7-letnią zołzę by na 8.00 do zerówki zdążyła. To jest dopiero gimnastyka. Bo małą to tylko fik do kombinezonu, czapeczka i gotowa. A za młodą to się trzeba nachodzić bo od rana muchy w nosie: w tym ona nie pójdzie, zębów nie umyje... a tak wogóle to nogi ją strasznie bolą...

reklama
blondi,klaudoos-dziewczyny jak kupiłyscie ramki z glinka to biala czy terrakota???bo ja bym zamowila ciemne ramki palisander,ciemny braz albo jasny braz,teak-cos w tych kolorach i nie wiem czy sie nie zleja z ta terakota.a biała z kolei czy za jasna nie bedzie... I czy te glinki sa za pleksa??? Czy tak luzem bo kurzyc tez sie bedzie jak luzem.

Do góry