reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

ja karmię zwykle na siedząco klasycznie albo spod pachy, w nocy zdarza mi się na leżąco.
u nas Ala też tonie w kombinezonie na 56, a mamy jeszcze jeden na 62.
dziś nocka super, walka o spanie w łóżeczku zakończona połowicznym sukcesem bo spała z przerwami na karmienie od 21 do 3:40 a potem sami do łóżka ją wzięliśmy żeby się poprzytulać :-)

reklama
kurczę a widzicie ja mam dwa kombinezony na 56 - wydają się większe, jeden mogę odsprzedać, tylko pewnie już by był za mały na Wasze maluszki :-)

bolą mnie dziwnie piersi...hmmmm

moja niuńka śpi pod kroplówą na uzupełnienie płynu po punkcji. Szkoda mi jej bo już 3 tydzien nie byłyśmy na dworzu :/ do tego mała ma karat od suchego powietrza bo tu grzeją kaloryfery a ja w domu nie musiałam grzać

Usg bioderek robi nasza pediatra i jak coś nie tak to wysyła do specjalisty ale nie wiem kiedy malej zrobią. Do tego szczepienia też się nam przesuną bo miesiąc po antybiotyku nie można szczepić ehh

Tez karmię klasycznie lub spod pachy. Za chiny ludowe nie umiem na leżąco - jakoś tak nie wiem co z reką zrobić, nie jest mi wygodnie, a już wogóle nie wiem jak podtrzymać kapturek i przystawić Wojtka w tym samym momencie....Jak mi się dziś nic nie chce. Dobrze, że już obiad zrobiłam mężowi na jutro do pracy - placki ziemniaczano - marchewkowe. Z racji tego, że smażonego nie jadam a dla siebie samej nie chce mi się gotować dziś żyję na bułkach z szynką. Ale ze mnie leń;)

moja niuńka śpi pod kroplówą na uzupełnienie płynu po punkcji. Szkoda mi jej bo już 3 tydzien nie byłyśmy na dworzu :/ do tego mała ma karat od suchego powietrza bo tu grzeją kaloryfery a ja w domu nie musiałam grzać

Usg bioderek robi nasza pediatra i jak coś nie tak to wysyła do specjalisty ale nie wiem kiedy malej zrobią. Do tego szczepienia też się nam przesuną bo miesiąc po antybiotyku nie można szczepić ehh

Wiem kochana co przeżywasz...
daj koniecznie znać jak punkcja
a powiedz jak ogólnie się Miśka czuje?

mój Misiek biedny już 2 i pół tygodnia tylko leży

moją miśke to energia rozpiera. Mało śpi w dzień tylko by na rękach była żeby świat oglądać bo świat na leżąco mało interesujący:) podoba jej się karuzelka i podziwia szpitalne okna. Jak się do niej mówi to strzela uśmiechy na prawo i lewo. Płacze głośno zaraz po spaniu bo śpioch taki z niej że budzi się tylko jak ma mega głoda a wtedy nie ma zmiłuj jak nie ma cyca to jest koncert. Ogólnie lekarze stwierdzili że ona nie wyglada na chore dziecko.

Ja karmię spod pachy, klasycznie i na leżąco też. Jedną reke podkładam sobie pod głowę na nią poduszkę a drugą obejmuję malutką i tak sobie leżymy

Oj witam dziewczyny. Trochę mnie nie było bo w TP mieli problem z internetem i dwa dni byłam odcięta od świata :( My też mamy katarek :( Fuj, no 21 wiek mamy i jeszcze nie wynaleźli skutecznego sposobu na to draństwo. Mała lepiej przechodzi to niż ja - bo ja znowu rozwalona jestem i w dodatku z osłabienia krew mi z nosa leci. Łóżko poobwieszałam mokrymi szmatami i leżymy sobie :)
Ribi prawdopodobnie dziś wyjdzie ze szpitala :)

Ariska to dobrze :-)

powiem Ci że mój Misiek też na chorego nie wygląda...
oby tak dalej było i nie wyskoczyły żadne powikłania

jutro do niego jadę cieszę się strasznie

Hej,
co to się dzieje z tymi choróbskami, katarami i tym całym dziadostwem? Ali już się na szczęście ten katar troszkę zmniejszył, ale widzę że kolejne dzieciaczki dostają katarku. Jestem zadowolona, że wczoraj wybrałam się do pediatry, bo teraz przynajmniej jestem spokojna, że Ala ma czyste płucka i oskrzela.

Claudia ucałuj jutro Michasia od cioć z BB :)

reklama
Do góry