reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ja zaraz uciekam, jestem umówiona ze znajomą
co do kombinezonu ja jeden kupiłam rozm 56 - był o wiele za duży
a drugi dostałam takiej samej wielkości - chciałabym aby Misiek go miał dobry jak będzie ze szpitala wychodzić, bo ten co dostałam jest prześliczny

reklama
A my znów walczymy z bólem brzuszka:(( Tak strasznie płacze, a ja nie wiem jak jej pomóc:(( ratunku:szok:

Malutka... - my mieliśmy taki sposób na synka starszego, że siadałam z nim na rękach na takiej piłce dużej gimnastycznej, on w pozycji fasolki i skakałam z nim na tej piłce, tak delikatnie.
Moje chłopaki lubia takie bujanie - góra-dół, bo Bartusia też to teraz uspokaja.
Nie ma wprawdzie kolek, ale jak jest niespokojny lub płacze nie wiadomo czemu i poskaczę z nim na piłce to zaraz zasypia. :-)
a czasami dzieciom po prostu nic nie pomaga...
aha, pisałam już kiedyś, że dawaliśmy też "Gripe water" - takie coś się w aptece kupuje i to jeszcze trochę pomagało, wlewałam w niego dużo tego specyfiku, ale przynajmniej nie płakał tak...

Uf, udało mi się znów załatwić kilka spraw na mieście a mała nadal śpi. Kombinezonów małych nie ma, wziełam 62 ale taki fajny miękki i wygodny. Jak się obudzi będę mierzyć a jak będzie zły to mogę oddać. Ale masakra z cenami. Mała już kwiczy więc tyle mojego odpoczynku. Dziewczyny z czym jecie chleb bo ja już nie mam pomysłu. Pasztet zjadłam wczoraj i chyba było ok, a można serek do smarowania ? Nie wiem sama. Nie mam apetytu ani pomysłów na jedzenie. Ważę już 69 kilo czyli tyle ile przed ciążą ale muszę jeść bo niedługo padnę. Aha a ryby w puszcze można ? Dajcie znać.

Aha jeszcze jedno. Czy wasze maluchy jedzą w różnych pozycjach. Bo moja chce jeść tylko na leżąco ?

Ostatnia edycja:
Witam!!:-D

Ja już po śniadanku, teraz piję herbatkę owocową i zajadam ciastka z dżemem, które moja mama i babcia robiła:-D:-D..

Kate - ja jadłam serek do smarowania, albo taki twarożkowy ze szczypiorkiem, a tak to kanapki z wędliną liściem sałaty, próbowałam też już pomidor i ogórek zielony.. A dziś, zrobiłam sobie bułkę z serkiem twarożkowym, na to liść sałaty i plastrem szynki - ale mi smakowało - polecam!!

Ja karmię na siedząco głównie, a jak na leżąco, to tak, że ja na plecach, a Kamil na mnie na brzuchu, bokiem nie umiem za bardzo, bo mam za mały biust:-(

Witam!!:-D

Ja już po śniadanku, teraz piję herbatkę owocową i zajadam ciastka z dżemem, które moja mama i babcia robiła:-D:-D..

Kate - ja jadłam serek do smarowania, albo taki twarożkowy ze szczypiorkiem, a tak to kanapki z wędliną liściem sałaty, próbowałam też już pomidor i ogórek zielony.. A dziś, zrobiłam sobie bułkę z serkiem twarożkowym, na to liść sałaty i plastrem szynki - ale mi smakowało - polecam!!

Ja karmię na siedząco głównie, a jak na leżąco, to tak, że ja na plecach, a Kamil na mnie na brzuchu, bokiem nie umiem za bardzo, bo mam za mały biust:-(

Mam ogromną ochotę na pomidory i ogórki ale nie wiem czy się złamię i zjem. A co do pozycji to muszę spróbować tą na brzuchu bo mi mocno leci pokarm a w takiej pozycji powinno być jej lepiej. Środowiskowa mówiła aby nie odciągać jak mocno leci tylko karmić jak najwięcej. A mi normalnie czasem aż tryska takie ciśnienie. :-)
My z mężem od dwóch dni testujemy silną wolę i jak mała zapłacze to nie lecimy do niej od razu tylko dajemy jej chwilę. Najlepsze efekty są w nocy bo jak zje ląduje od razu w łóżeczku i sobie trochę pokwiczy i zasypia. W dzień gorzej bo ma nadmiar energii :-)

Witam:)
Noc spokojna, maluszek zasnął wczoraj ok 8:00 a wstał dopiero dziś o 5tej.... mega zadowolona jestm, teraz też drzemie:) jak ja kocham te jego przespane noce, gdybym kładał się razem z nim to bym się mega wysypiała, a że chodze spać po 00:00 to się średnio wysypiam:)

Kate - a czy pediatra mówiła Ci coś na temat podnoszenia główki? Bo mój jak miał 3 tyg podnosił tak główke i pediatra powiedziała że podnosi jak 3miesięczne dziecko i mamy skierowanie do neurologa (wizyta dopiero 9 marca) przez tą wizytę odciąga nam się szczepienie..
Ja też najczęściej na leżąco karmię(ja bokiem i on na wznak, albo też bokiem), ale czasem w dzień zdarza się na siedząco, raz próbowalismy brzuszek do brzuszka i pij jak przez slomke chyba mu się podobało:)

obudził się mój Skarb idę chuste wypróbować:)

Dziewczyny mogę zjeść pomidorówkę????

Dziewczyny, mam do sprzedania pampersy Bella Happy NEWBORN (2-5kg). Brakuje jednej sztuki (czyli jest 41), dostaliśmy je od znajomych, ale okazały się za małe dla mojej Tośki... Cena to 30zł już z przesyłką priorytetową. Jak któraś chce, to zapraszam na priv :-)

Witam:)
Noc spokojna, maluszek zasnął wczoraj ok 8:00 a wstał dopiero dziś o 5tej.... mega zadowolona jestm, teraz też drzemie:) jak ja kocham te jego przespane noce, gdybym kładał się razem z nim to bym się mega wysypiała, a że chodze spać po 00:00 to się średnio wysypiam:)

Kate - a czy pediatra mówiła Ci coś na temat podnoszenia główki? Bo mój jak miał 3 tyg podnosił tak główke i pediatra powiedziała że podnosi jak 3miesięczne dziecko i mamy skierowanie do neurologa (wizyta dopiero 9 marca) przez tą wizytę odciąga nam się szczepienie..
Ja też najczęściej na leżąco karmię(ja bokiem i on na wznak, albo też bokiem), ale czasem w dzień zdarza się na siedząco, raz próbowalismy brzuszek do brzuszka i pij jak przez slomke chyba mu się podobało:)

obudził się mój Skarb idę chuste wypróbować:)

Dziewczyny mogę zjeść pomidorówkę????

Mi powiedziała, że mała jest silna i tak podnosi. No może nie jak 3 miesięczne ale jak miesięczne to już podnosiła po dwóch tygodniach. Ale ona już po porodzie miała takie silne odruchy. Pediatra powiedziała, że jest zdrowa baba i będzie silna i duża po tatusiu, więc się nie martwię.

Mam pytanie. Dziewczyny macierzyński zasiłek zus płaci po miesiącu od porodu. Bo nie wiem czy mam pożyczać kasę czy niedługo dostanę :-) Myślę że jak urodziłam 28.01 to po 28.02 powinnam dostać pierwszy zasiłek ? Jak u Was. Damqelle - poradź :-)

Ostatnia edycja:
Witam
u nas nocka super ale do 24 walczylismy z brzuszkiem:(, teraz Malutka odsypia, chciałąm iść na konsultacje do lekarki, ale nei przyjmują dzieci zdrowych i dopiero we wtorek a ja nie chce czekać do wtorku, bo oprócz brzuszka to mamy problem z karmieniem, co za służba zdrowia, wkurza mnie to.

Moja też dosyć mocno podnosi główkę ale nikt nie mówił nic na ten temat.

Chyab mam mało mleczka 6 h w nocy nie jadła a moje piersi wcale nie pełne:(

reklama
Kate - zalezy kiedy do zusu zostały dostarczone dokumenty "Akt urodzenia" najlaepiej zadzwon do zusu i działu zasiłki i sie zapytaj na jakim są etapie.. ja jak wczoraj byłam w Zusie to sie dowiedziałam ze mój szefuncio "Akt urodzenia dostarczył dopiero 9 Lutego. wiec na macierzyński jeszcze poczekam..

u nas lipa.. ja mam zawalone gardło.. dziewczyny te co odciagają kozuszki przez takie aplikatory "myszki" z rurką na koncu co sie wciaga powietrze.. no ja taki dla Kuby odciagałam 1 wieczór i mam zawalone gardło..

Do góry