reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Mój Maciuś dziś spokojnieszy:) więcej drzemek w dzień robi:)
Przyszła chusta wreszcie, ale wypróbujemy jutro bo mąż w pracy na popoludniu a nie chce sama na pierwszy raz tego wiązać i wkładać maluszka:)
Byłam dziś w przychodni w pediatry malego, ale moja doktórka jest sama, bo druga chora, nie ma mozliwości wizyty domowej chyba ze prywatnie po godzinach pracy, kazala obserwować maluszka, i jak kichanie i kaszel będzie się nasilał ( bo tylko czasem zakasła, ale wole dmuchać na zimne) to w pon przed 8, mamy iść na strone zdrową (nie chce zeby sie nie zaraził, bo może mu nic nie jest) i doktórka go obejrzy:) może też będziemy szczepić wczesniej jak będzie zdrowy bo na neurologa do 9 marca czekać to długo wg pediatry i ona go obejrzy i jak nasilenia nerwowego nie będzie dużego to go zaszczepi:) a mój Maciuś nadal wysoko główkę dzwiga i tak od 3 tyg podziwia świat :p

Odwiedziłam dziś dziadka akurat dzis dobrze się czuł, bo wczoraj niestety niedobrze było....:(

reklama
witajcie,
u nas Nad ranem zawył monitor oddechu:( Wczoraj rano też włączył się alarm ale nie wiem czy to fałszywe alarmy, Maja przecież zdrowa urodzona w terminie. W sumie to nie planowaliśmy kupna monitora oddechu, dostaliśmy od znajomego po jego dziecku. Teraz mam strasznego stresa,..

ferulka- nie wiem jak ten czujnik dziala, ale moze jest zbyt czuły. Wiem ze dzieci czasem oddychaja bezglosnie w pewnej fazie snu. Nawet polozna nam o tym mowila. Jesli czujnik sie wlaczy zobacz czy dziecku porusza sie klatka piersiowa.

moniaivoy
ja dalam 6 w 1 - czemu tak ci pediatra polecila???

wlasnie nie wiem dlaczego tak wymyslila, a ja sie nie dopytalam, niestety:(

Moniaivoy- my szczepiny na raz przeciw Wzw, 5 w 1 i rotawirusom. O ile się nie mylę, w przypadku grużlicy jest tylko 1 dawka, ewentualnie 2 po roku, ale tylko u dzieci, którym miejsce po poprzedniej szczepionce nie ropiało.

ulkan - a za ta szczepionke Wzw sie placi? czy ona jest refundowana?

Moniaivoy-My tez będziemy z Mają miały na raz WZW i 5w1,a wzw jest bezpłatna tak nam polecono......
6w1 rózni się tylko tym ze jest to wzw w tej szczepionce i ceną.bo 5w1 koszt koło 130zł a 6w1 koło 200 zal od apteki,ceny mogą się wahać
Samanta-podziwiam-no ale wiadomo ze remonty od czasu ,do czasu trzeba zrobic:/

Wrrr-a do mnie juz zaczeły się telefony....z tych paczek co dostalam w szpitalu...próbki darmowe dla Mai po porodzie,i smęcą namawiają.....tylko dziwi mnie skąd mają kom jak podawałam domowy.I irytuje mnie to strasznie....powiedziałam ze dziękuję nie jestem zainteresowana,a moze jednak....i bla la bla...:szok:cięzko zrozumiec ze nie to nie.:eek:

Ribi-Zdrówka dla Maciusia!!!!
Ale macie pecha do tych szpitali:(ale pod opieką szybko dojdzie do siebie i Was wypuszczą niedługo mam
nadzieję....
Blondi-dobrze ze z Dziadkiem lepiej oby szybko wrócił do zdrowia i pełni sił:)

A moja Maja od rana aktywna była tzn...od 6 stej...ucieła sobie moze ze dwie drzemki po 20 minutek przerywane mega niespodziankami w pieluszce.......i jak poszła spać po 12 tak jeszcze śpiocha...lezała obsewrwowała....wziełam Ją na rączki przytuliła sie popatrzyła na Nasze odbicie w lustrze i odlot:) i do tej pory śpiocha....czasem machnie rękoma(pewnie jeszcze ten odruch moro,szczególnie jak miś coś głośniej )

Strasznie ma suchą skórkę...oby to nie azs....no moze ta nasza woda niespecjalna...bo ja tez mam suchą.... :(
Wymyśliłam ze pokąpię Ją w siemieniu Lnianym powinno się poprawić (kol kąpie tak swojego synka juz 2 lata co kąpiel...bo jest alergik...i odkąd go tak kąpie to problemy znikęły)

Ostatnia edycja:
gogi8
mój będzie jeszcze miał rehabilitację
ale nie wiem co z tym jego bioderkiem prawym - ma dysplazję
dopiero jak wyjdzie ze szpitala to pójdziemy na kontrolę

będzie dobrze kochana , ćwiczenia pomogą

Wrrr-a do mnie juz zaczeły się telefony....z tych paczek co dostalam w szpitalu...próbki darmowe dla Mai po porodzie,i smęcą namawiają.....tylko dziwi mnie skąd mają kom jak podawałam domowy.I irytuje mnie to strasznie....powiedziałam ze dziękuję nie jestem zainteresowana,a moze jednak....i bla la bla..

Strasznie ma suchą skórkę...oby to nie azs....no moze ta nasza woda niespecjalna...bo ja tez mam suchą.... :(
Wymyśliłam ze pokąpię Ją w siemieniu Lnianym powinno się poprawić (kol kąpie tak swojego synka juz 2 lata co kąpiel...bo jest alergik...i odkąd go tak kąpie to problemy znikęły)

No szukają klienta, pewnie mają płacone jak go złapią:) praca niezbyt tak dzwonic i namawiać, ale praca każda dobra:p

Spróbuj kąpać w oilatum:) u mnie sie sprawdza:)

Zapraszam do pooglądania biżuterii, to taki narazie mały interes mojego brata, jeszcze nie zalożył firmy, ale narazie się rozkręca więc może wkrótce, narazie na naszej klasie się ogłasza i ma galerie zdjęć:
Witaj na nk.pl - miejscu, w którym znajdziesz swoich przyjaciół!

Blondi ładne, przypomniałaś mi jak bardzo lubię chodzić w kolczykach
ostatnio nie miałam do tego głowy

hej,
jestem juz po... musze odsapnac - zrelaksowac sie...

bizutria=u mnie spora kolekcja ale na sobie mam tylko obraczxke- na wyjscia sie stroje ale na codzien nie :)
blondi-ladne

reklama
Witam

U nas nawet spokojnie, od czasu do czasu Mikołajek da głośniej znać o sobie że jest ale ogólnie jest ok. Nocki też ładnie przesypia. W dzień jest coraz więcej aktywny. Spacerki zaliczamy codziennie. I pomimo tego czasu ciągle brakuje na BB bo wiecznie coś jest do zrobienia w domu.

Mam pytanko do dziewczyn po CC, na wypisie ze szpitala mam informację żeby po 2 tygodniach wybrać się na wizytę kontrolną do gina. Czy wy też musiałyście po dwóch tygodniach lecieć do gina???

Lecę poczytać co się u was dzieje bo mam kilka stron zaległości:zawstydzona/y:

Do góry