reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

witajcie,
u nas Nad ranem zawył monitor oddechu:( Wczoraj rano też włączył się alarm ale nie wiem czy to fałszywe alarmy, Maja przecież zdrowa urodzona w terminie. W sumie to nie planowaliśmy kupna monitora oddechu, dostaliśmy od znajomego po jego dziecku. Teraz mam strasznego stresa,..

reklama
witam
dzewczyny ja juz w głowę dostaje od siedzenia w domu... chcę na spacer wyjść ale jest zaduży mróz jak na pierwsze przechadzki. dodatkowo od wczoraj ktoś ma remont w bloku i od 7.45 non stop słychać wiercenie, ja nie mogę spać przy tych hałasach a co dopiero mała, teraz próbuje spać w wózku, ale co chwilę się wierci, otwiera oczka widać ze te dzwięki też jej nie służą. A żeby było zabawniej mąż jak szedł rano ze śmieciami powiedział że to chyba 2 remonty - klatkę obok i w naszym pionie. w głowę idzie dostać, co można tyle godzin wiercić!!!

Furelka - a może mała się przekręciła na bok i monitor dlatego nie wychwycił jej oddechu?

buziaczki i najlepsze życzonka dla dzieciaczków obchodzących swoje "miesięcznice" :-)

Witam
u nas nocka super, wieczorem brzuszek bolał ale dałam jej kropelki i zasnęła o 23 i i spałyśmy do 9 oczywiście z przerwami na jedzonko:) Teraz też jeszcze jej tam bulka ale przynajmniej nie płacze.
Chciałąm iść na spacerek ale strasznie nie przyjemnie na polu, a ja nie mam zimowej kurtki bo niestety nie mieszcze się w nic z przed ciąży przez biodra, brzuszek całkiem nieźle ale te biodra spodnie do wciągne pod tyłek i tyle, a bluzki znów piersiach małe ach... trzeba na jakieś zakupy jechać.

Ribi duzo zdrówka dla synusia, szybko wracajcie do domku.

Wogóle życze wszystkim zdrówka dużo i niech już skończą się te wszystkie choroby!!

witajcie:)
wiecie ten mój synek jest niesamowity:) wczoraj do popołudnia spał tylko 15 min u mnie na rękach potem pół godzinki po werandowaniu, dopiero jak mąż wrócił to tak po 17 uśpił go na rękach i spał u niego na rękach (mąż też sobie przysnał;p) tak do 19 jak usnał przed 22 tak dopiero wstał ok 1 potem ok 5 i o 6 już na dobre i nie chciał spać;p tyle, że spi z nami;/ w łożeczku w ogóle nie chce;/ ja chce go tam kłaśc ale mąż nie bardzo bo by trzeba go było nosic i wstawać co chwile;/ spróbujemy na weekendzie znów
wnieśliśmy dziś wózek i wydyndadałam Antosia i usnął po 11 nie spiąc od 6 bo od noszenia na rękach to nam już plecy odpadają bo mały rośnie i już pewnie z niecałe 4 kg waży,... ehhh oby akcja z wózkiem się udała.... idę coś porobić póki śpi....

spojrzałam na kalendarz i moja mała ma dziś 2 tygodnie :-) jak ten czas leci szybko...

nie wiem czy ten temat juz był ale nie mam czasu szukać, powiedzcie od kiedy dajecie swoim maleństwom smoczek. Moja zoska ma straszną potrzebe ssania - dzis to myślałam, ze palec sobie wessie :-) i się zastanawiam czy jeszcze nie zawcześnie bo boję si.e by mi poźniej cycka chciała jeść.

sąsiedzi nadal wiercą...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ribi zdrówka dla synka

damqelle lepiej dmuchać na zimne nie jesteś przewrażliwiona

blondi często dziękuje w poście normalnie...
albo po prostu jestem niekulturalna

aniwar ja nie umiem ręcznie odciągać za głupia na to jestem

a leci nadal bardzo mało, może z małą łyżeczkę jestem w stanie odciągnąć za jeden raz :wściekła/y:

tak mi tego szkoda

Witajcie!!:happy:

Byliśmy dziś na kontroli u pediatry, u Kamilka wszystko w porządku, tylko ma ciemieniuchę i musimy z nią powalczyć.. Waży 3680 i ma 57 cm..

Mały póki co śpi, więc mam chwilkę na bb

Claudia - jak postępy w ściąganiu? początki na pewno nie będą łatwe, ale nie poddawaj się!!!

Ribi - życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia!!!! to jakaś plaga normalnie z tymi choróbskami:no:

Aniwar
- współczuję Wam z tymi brzuszkowymi problemami, my likla razy wieczorem mieliśmy akcję.. Położna poradziła podawać espumisan dla niemowląt - po 3 kropelki 3 razy dziennie i pomaga.. Mały purta głośno, aż go to budzi, ale kupki robi:tak:..

samantaa - to nie źle masz z tymi sąsiadami - nie zazdroszczę!! I wcale Ci się nie dziwię, że już nie możesz się tego spaceru doczekać.. a werandowałaś już?
A co do smoczka - to ja dałam pierwszy raz jak Kamil miał 5 dni:-D

reklama
Do góry