reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
a leci nadal bardzo mało, może z małą łyżeczkę jestem w stanie odciągnąć za jeden raz :wściekła/y:

tak mi tego szkoda[/QUOTE]

Claudia jak dobrze pamiętam na początku pisałaś że nic nie leciało, więc może w końcu się rozkęci... małymi kroczkami a dojdziesz do sukcesu :-) trzymam kciuki

Kochane a jak po smoczku dzieci reagują na jedzonko z cycusia, bo boję się że Zośka przestawi się i piersi nie będzie chciała

Sąsiadów muszę cierpliwie znosić i te hałasy bo my też mieliśmy remont w mieszkanku kilka miesięcy temu i było głośno a czasami to bardzo - choć niewiele brakuje bym tam poszła i zrobiła zadymę, z trudem się powstrzymuję bo co to da... swoje muszą zrobić a im szybciej tym lepiej. Tylko córci mi żal że musi to słyszeć

Dziękuję Samantaa

dzwoniłam do szpitala, z Miśkiem ok tyle, że cały czas się obraca na jeden boczek (chyba lewy) i muszą mu zrobić rehabilitację - ale podobno po tak ciężkim zapaleniu opon mózgowych to jest drobiazg

i jeszcze mały się tam towarzystwa do maga, trudno się dziwić, 2 i pół tygodnia cały czas tylko leży - bidulek mój :-(

gogi8 nie wiem czy pisałaś już jak tam po wizycie w poradni preluksacyjnej, wszystko ok??

claudia dobre są herbatki hippa i Bocianek (znalazłam ją tylko na allegro niestety) ta druga bardzo dobra w smaku:) trzymam kciuki by się udało:) sama wiem jak ważne jest karmienie piersią czy chodziaż własnym mlekiem:)
samantaa mój Antek od razu po powrocie do domu dostał smoka i nie było problemów z jedzeniem, zaczęły się dopiero jak póltora dnia dostawał mleko sztuczne z butli....
mój aniołek śpi w wózeczku już 3 godz:) kochany szkrab pozwolił mamie porobić sobie... teraz nawet aż nudno hehe ale pewnie się zbudzi na jedzonko bo cysio już czeka:)

my właśnie się werandujemy... mała w wózeczku grzeczna jak aniołek, ja pod kocykiem a mąż w kuchni obiadek szykuje :-)
strasznie mnie dzis spacer kusił, ale faktycznie mróz, może jutro będzie cieplej.

dzięki martuś - coraz bardziej skłaniam się do tego smoczka, ale narazie ssanie się uspokoiło wiec może jeszcze dziś obejdzie się bez

Claudia jak Michasiowi brakuje towarzystwa to chyba dobry znak :-)

Witamy:)

Jestesmy po wizycie patronazowej:) I okazało sie, ze Alunia przytyła na moim mleku 1200 od urodzenia:) Ale jestem szczesliwa, bo myślałam na poczatku, ze sie nie najada, a tu prosze, ponad kilogram przybrała:) Takze moj skarbek wazy 4070 g :) Poza tym wszystko ok:)

Za 3 tygodnie mamy przyjsc na szczepienie przeciwko żółtaczce. Dziewczyny powiedzcie mi, jak o jest z tym szczepieniem? Bo ja juz sie pogubiłam, mnie lekarka powiedziała, zeby Ale zaszczepic w 7 tyg. przeciwko zółtaczce a za 4 tyg.po tamtym szczepieniu zaszczepic ja 5w1. Ja myslałam, ze to od razu podaja. Jak to u Was jest?

witam sie:)
wrocilam z przychodni-natalka miala dzis szczepienie za tydzien Maja jedzie na meingokoki... (musze szybko pisac bo jade jeszcze do stomatologa do miasteczka obok wiec czeka mnie odciaganie mleka na 16.00 musze byc gotowa wiec przez godz. powinnam cos uciagnac:))
Szczepienie malutka zniosla dzielnie i teraz sobie spi... Dostalysmy skierowanie na usg glowy na kontrole, ktora nam zlecili po porodzie.
nasluchalam sie teraz jeszcze doczytalam i glupieje odnosnie tych diet dla matek karmiacych - czeka mnie wizyta w poradni laktacyjnej bo tak jak Wam wczesniej pisalam Natulka technicznie zle ssie piers - widac to jak ssie smoczek... moze tam nam pomoga i z jedzeniem i z karmieniem...

Dla dzieciaczkow ktore maja dzis swoje "urodzinki", zycze niekonczacego sie zdrowka!

Maciusiu wracaj do zdrowia!!!

...ale ja sie boje dentysty - porod dla mnie nie byl tak przerazajacy jak wizyta u stomatologa a po ciazy tak mi sie zebusie posypaly mam nadzieje ze do 22 wroce do domu:)

gdyby ktoraz z was za mna tesknila - na bb wpadne wieczorkiem! :):):):):):)

moniaivoy
ja dalam 6 w 1 - czemu tak ci pediatra polecila???

Ostatnia edycja:
Claudia nie pisałam jeszcze o badaniu bioderek. Nie jest dobrze, Ala ma zwichnięty lewy staw i od dzisiaj będzie nosić poduszkę frejki. Mąż pojedzie po pracy kupić. Za 2 tyg do kontroli, mam nadzieję że nie będzie długo trwało leczenie. No i stópki muszę małej ćwiczyć bo ma takie zawinięte do wewnątrz. Muszę je doginać na zewnątrz, lekarz pokazał jak to robić i ćwiczę przy każdym przewijaniu i przebieraniu. Zmartwiło mnie to bardzo, ale z drugiej strony takie bioderka to drobiazg w porównaniu do innych chorób.

Nie pisałam wcześniej o tym, ale mojego szkraba mogłoby nie być na tym świecie, mogła Ala urodzić się martwa (nie wiem czy czytałyście o przypadkach vasa previa czyli przyczep błoniasty pępowiny?). Jak sobie o tym pomyślę to płaczę, ale ze szczęścia że mamy naszą Alę. Mój lekarz nic nie widział, bo nie robił mi takich badań jak powinien. Moja ciąża powinna być rozwiązana wcześniej przez cc. Mieliśmy mnóstwo szczęścia:-D

reklama
Moniaivoy- my szczepiny na raz przeciw Wzw, 5 w 1 i rotawirusom. O ile się nie mylę, w przypadku grużlicy jest tylko 1 dawka, ewentualnie 2 po roku, ale tylko u dzieci, którym miejsce po poprzedniej szczepionce nie ropiało.

Do góry